لیست اختراعات با مالکیت
ابوالفضل عبداللهي نسب اناري
4 عدد
اين ربات به منظور سهولت در انجام فرآيندهاي حفر كانال، پر كردن كانال، تيلر، خاك برداري و جابجايي خاك طراحي و ساخته شده است. در طراحي آن سعي شده است تا ربات كمترين ارتفاع ممكن را داشته باشد و همچنين به آساني تغيير كارايي دهد و با تكميل طرح و ارتقاء آن در زمينه فعاليتهاي شهرداري مثل آسفالتبر، جارو و كانالزن در مقياس بزرگتر نيز ميتوان استفاده كرد. اين ربات از سيستم هيبريدي بهره ميبرد كه در اين سيستم ربات ابتدا برق مورد نياز خود را توسط ژنراتور توليد كرده و پس از آن انتقال نيرو توسط موتورهاي الكتريكي به بخشهاي مختلف ربات صورت ميگيرد. اين ربات مجهز به فرستنده گيرندهاي است كه ميتوان تمام حركات را از راه دور به كمك يك فرستندهي راديويي كنترل كرد. همچنين اين ربات داراي صفحه كليد كنترل با سيم نيز ميباشد و نياز به مداخله مسقيم انسان را از بين ميبرد و در صورت نياز راننده ميتواند بر ربات سوار شود. از برق توليد شده از اين ربات ميتوان در مكانهايي كه برق وجود ندارد استفاده كرد (مانند روشنايي، راهاندازي وسايل كشاورزي ديگر و غيره ...). اين ربات داراي دو محور و چهار چرخ ميباشد كه چرخ محور جلو و محور عقب سمت راست با هم و چرخ محور جلو و محور عقب سمت چپ نيز باهم حركت ميكنند از اين رو قابليت مانور بالايي به ربات ميدهد و براي دور زدن به فضاي كمي نياز دارد به گونهاي كه بدون حركت به جلو يا عقب سر جاي خودش دور ميزند.
دستگاه جانبي تراكتور به منظور حفر و پر كردن كانال در سايهانداز درختان طراحي و ساخته شده است. بيلهاي مكانيكي كه بهمنظور حفر كانال استفاده ميشود از لحاظ ابعاد و وزن بزرگ ميباشند و مناسب براي باغها نميباشند همچنين بيلهاي مكانيكي قادر به حفر كانال در سايهاندازهاي درختان نيستند و باعث آسيب رساندن به درختان ميشوند. اما دستگاه طراحي شده با نصب آسان روي تراكتور به راحتي ميتوان در سايهانداز درختان عمليات حفر و پر كردن كانال انجام داد. اين كانالزن همچون يك مته بسيار بزرگ عمل كرده و پس از ورود به زمين با گشتاور بالا و پر قدرت خاك را تراشيده و با حركت تراكتور به سمت جلو و گردش مته كانال حفر ميشود، و خاك را از كانل خارج كرده و به كناره ميريزد. اين دستگاه داراي اجزاي مختلفي چون شاسي، مارپيچ، گيربكس و سيستم انتقال نيرو ميباشد كه توان مورد نياز خود را از محور پشت تراكتور دريافت ميكند. با تغيير زاويهي افقي ميتوان كانالزن را به سمت راست يا چپ تراكتور جابجا كرد و زاويهي عمودي محدودهي تغيير 180درجهاي دارد كه با تغيير زاويهي عمودي ميتوان كانالزن را به كانالپركن يا بالعكس تغيير داد به گونهاي كه اگر در وضعيت صفر درجه باشد، در حالت كانالپركن در سمت راست تراكتور، در وضعيت 90 درجه در حالت كانالزن، و در وضعيت 180 درجه درحالت كانالپركن در سمت چپ تراكتور قرار ميگيرد.
دستگاه جمع كننده حشرات در باغها به روش تونل باد و جداسازي جرمي بعنوان يك قطعه جانبي تراكتور، به منظور كاهش مصرف سموم شيمياي و حذف فيزيكي حشرات در باغها و مزارع كشاورزي طراحي و ساخته شده است ، آفات گياهي همه ساله خسارات سنگيني به كشاورزان وارد ميكنند. علاوه بر معضلات زيست محيطي كه بابت مبارزه با آفات با استفاده از سموم كشاورزي ايجاد ميشود اثرات سموم بر انسان نيز غير قابل جبران ميباشد مبارزه فيزيكي(مكانيكي ) با آفات كشاورزي در صورتي كه اثر بازدارنده داشته باشد بسيار مطلوب ميباشد زيار داراي كمترين خسارت زيست محيطي بوده و محصول توليد شده فاقد باقيمانده سموم مي باشدكه از ارزش غذاي بالاتري برخوردار ميشود. تراكتور علاوه بر تأمين نيروي محرك اين دستگاه, آن را در امتداد رديف درختان حركت ميدهد . اين دستگاه از 4 قسمت اصلي تشكيل شده است:(1- شاسي 2- فن 3- سايكلون(سانتريفيوژ جداكننده ذرات) و دهانه مكش 4- دكل انتقال باد و دهانه دمش) كه با تركيب دمش و مكش جريان هوا، يك تونل باد متحرك اجاد مي كند و به گونهاي طراحي شده است كه درختان در ميان اين تونل باد قرار بگيرند و از آنجاي كه در اين تونل باد جريان هوا با سرعت نسبتاً زياد در جرايان است, حشرات داخل درخت را با خود به سمت مكنده ميبرد و سپس حشرات داخل دستگاه به روش جدا سازي جرمي از جريان هوا جداشده, و به مخزن مخصوص جمع آوري حشرات هدايت ميشوند و سپس جريان هوا مجدداً به داخل تونل باد برميگردد (نقشه 1). در اين روش نتنها درختان را از آفات پاك كرده بلكه حشرات را جمعآوري كرده اين حشرات در صنايع داروسازي و خوراك دام, طيور و آبزيان كاربرد دارد.
اين دستگاه با توجه به شكل خاص آن قابليتهاي زيادي دارد از قبيل كانال پر كن اصلاح خاك برف روب جارو كن كندن علفهاي هرز جابجايي خاك از قسمتي به جاي ديگر علف بر كه هر يك از اين قابليت با توجه به شكل و طرز طراحي شان مزيت هايي دارند. از قبيل صرف وقت و هزينه ي كم در پر كردن كانال ها و جارو كردن و يا پارو كردن برف ها جارو كردن قسمتهايي كه ماشين هاي زمين شور بزرگ نمي توانند حركت كننده جارو كردن پياده روها و مدارس صحن هاي اماكن مقدس ميدانهاي ضبط پسته و غيره تيلر كردن زير درختان و جايي كه تراكتورها و تيلرهاي كوچك مشابه نمي تواند حركت كنند پارو كردن برفهاي پياده رو ها و يا اماكن مقدي و كوچه هاي باريك از كاربردهاي اين علف بر مي توان براي جمع آوري محصولاتي چون يونجه جو و گندم و ... و يا جمع آوري علف هاي هرز زمين هاي كشاورزي كه براي دامداري ها نام برد.
موارد یافت شده: 4