لیست اختراعات با مالکیت
ابوالفضل گلشن تفتي
2 عدد
خرما يكي از محصولات مهم كشاورزي در دنيا و بخصوص ايران است و در حال حاضر سهم آن در توليد كشاورزي ايران زياد مي باشد. ضايعات خرما به علت عدم توجه به فرآورده هاي جانبي و نحوه سنتي فرآوري آن در كشور ما بالا است، بنابراين انجام پژوهش در زمينه تهيه و كاربرد فرآوردههاي آن ضروري ميباشد. در اين راستا دستگاهي استوانه¬اي شكل بر پايه سه عامل تاثيرگذار دما، فشار و مدت زمان كاركرد جهت استخراج شيره خرما طراحي و ساخته شد همان طور كه در شكل ديده مي شود، اجزاي اين دستگاه عبارتند از: سيلندر، پيستون، منبع تامين نيرو ، مخزن نگهداري خرما و شيره، صافي يا فيلتر عبور شيره خرما، منبع تامين گرما (المنت)، ترموكوپل جهت اندازه گيري و كنترل دما، شاسي دستگاه كه اجزاي ذكر شده بر روي آن نصب شده است. در طراحي دستگاه مذكور اثر تمامي عوامل و فاكتورهاي مؤثر بر ميزان شيره دهي رعايت شده است. در اين دستگاه براي تأمين گرماي لازم از يك المنت 1000 وات استفاده شده كه به صورت نواري دورتادور سيلندر پيچيده شد. جهت تنظيم و كنترل دماي دستگاه يك عدد ترموكوپل بر روي دستگاه نصب گرديد. براي اعمال فاكتور فشار بر روي سر پيستون صفحه فلزي تعبيه گرديد و با قرار دادن وزنه هاي متفاوت بر روي آن فشارهاي متفاوت تأمين مي شود.
1- عنوان اختراع: توليد ترشي و شور از خرماي نارس (سبز و خارك) 2- زمينه فني اختراع زمينه فني اختراع، مرتبط با رشته علوم و صنايع غذايي و شاخه ميكروبيولوژي و تكنولوژي مواد غذايي است. در توليد اين نوع ترشي و شور از خرماهاي سبز و دورريز و نيز خارك خرما استفاده مي¬شود. ترشي تخميري حاوي ميوه سبز و يا خارك خرما (به¬شكل حلقه حلقه)، سركه و سبزي¬هاي معطر است كه در محلول آب نمك تخمير شده و سپس به آن سركه اضافه شده است. شور پاستوريزه حاوي خرماي خارك حلقه حلقه شده، نمك و سركه است. ترشي در روغن نيز حاوي خرماي سبز، روغن مايع، نمك و ادويه-هاي مختلف بوده كه شباهت زيادي به ترشي انبه دارد. از برجستگي تكنيكي و فني اختراع مي¬توان به موارد زير اشاره كرد: - استفاده از ماده اوليه ارزان در توليد اين محصول - قابليت صنعتي¬شدن - توليد محصولي جديد از خرماهاي غيرقابل مصرف و ايجاد تنوع در فرآورده¬هاي خرما 3- مشكل فني اختراع مازاد توليد خرما در كشور، نامرغوب بودن 30 درصد از خرماي توليدي و عدم جذب مستقيم آن در بازار مصرف، ضايعات خرما و عدم تنوع فرآورده¬هاي حاصل از خرما از مهم¬ترين مشكلات صنعت خرماي كشور به شمار مي¬آيند. در خصوص مشكل فني اختراع مي¬توان به اين مورد اشاره كرد كه در توليد ترشي و شور خرما از ميوه نارس استفاده مي¬شود. ميوه نارس خرما داراي ميزان تانن بالا و مزه گسي است و در صورت عدم فرآوري، مورد پذيرش مصرف¬كنندگان قرار نمي¬گيرد.
موارد یافت شده: 2