لیست اختراعات با مالکیت احسان شاد
2 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 2
تاریخ ثبت: 1394/01/30
خلاصه اختراع:

خلاصه توصيف نامه سيستم هاي استخراج موجود در ايران در مقياس صنعتي، اكثرا به صورت سيستم تقطير با بخار آب مي باشند. كه هر دوره اسانس گيري در اين روش نزديك به 180 دقيقه به طول مي انجامد كه زمان نسبتا طولاني مي باشد. همچنين انرژي مصرفي در اين سيستم نسبتا بالا بوده و ميزان زيادي دي اكسيد كربن وارد محيط زيست گرديده و باعث آلودگي زيست محيطي مي گردد. حال باتوجه به قيمت انرژي در حال حاضر، هزينه زماني بسيار بالا و نيز پيامدهاي زيست محيطي، نياز به تكنولوژي هاي نوين احساس مي گردد. دستگاه "استخراج اسانس با بخار آب به كمك مايكروويو" از جمله تكنولوژي هاي جايگزين در رفع نقص هاي موجود مي تواند باشد شرح كلي اختراع در اين روش از انرژي مايكروويو جهت استخراج استفاده شده است. بدين صورت كه بالن درون مايكروويو قرار دارد و از بالا به كلونجر كه در خارج از مايكروويو قرار گرفته است متصل مي باشد. جدار خارجي كندانسور به شير آب سرد متصل مي باشد. در قسمت پايين كلونجر نيز قسمت جمع كننده و قسمت برگشت دهنده قرار دارند. در درون بالن يك شبكه تفلوني تعبيه گرديده است. گياه مورد نظر بروي شبكه تفلوني درون بالن قرار مي گيرد تا از قسمت زيرين كه آب وجود دارد جدا گردد . دستگاه مايكروويو را روشن كرده و شير آب متصل به كندانسور را باز مي كنيم. چند دقيقه پس از روشن شدن دستگاه، آب شروع به بخار شدن كرده از شبكه عبور كرده و در تماس با گياه قرار گرفته ، بافت گياه را متلاشي كرده و باعث خروج اسانس از غدد حاوي اسانس مي‌شود. اسانس آزاد شده همراه با بخار آب به سمت بالا (كندانسور) هدايت مي شود. براي جلوگيري از تقطير مواد قبل از كندانسور، حد فاصل بالون تا كندانسور بوسيله‌ي فويل آلومينيومي عايق بندي شده است. مخلوط بخار آب و اسانس درون كندانسور توسط برودت غيرمستقيم آب سرد، تقطير مي‌شوند. مواد تقطير شده در كندانسور وارد قسمت جمع كننده مي شود. به دليل اختلاف چگالي بين آب و فاز روغني (اسانس)، تركيبات تقطير شده تشكيل دو فاز مجزا از هم مي دهند. آب كه چگال‌تر است، در پايين قرار گرفته و بوسيله‌ي قسمت برگشت دهنده، مجدداً وارد بالن مي شود. پس از گذشت 10 دقيقه درمورد گياه تازه و30 دقيقه درمورد گياه خشك استخراج كامل مي شود كه اين زمان بسيار كوتاه تر از روش هاي فعلي و سنتي استخراج اسانس (2-1 ساعت) مي باشد. اسانس استخراج شده را مي توان بوسيله‌ي شيري كه در پايين قسمت جمع كننده تعبيه شده است، جمع آوري كرد. مزايا اختراع: 1- كاهش زمان كل فرآيند 2- كاهش ميزان مصرف انرژي 3- كاهش قيمت 4- دوست دار محيط زيست 5- بازده يكسان با روش هاي مرجع

تاریخ ثبت: 1394/01/30
خلاصه اختراع:

دستگاه استخراج به كمك مايكروويو جاذبه اي ساخته شده روشي نوين براي استخراج اسانس هاي گياهي مي باشد. اين روش به دليل عدم استفاده از حلال هاي گوناگون و كاهش مصرف انرژي جز تكنولوژي هاي سبز يا به عبارتي دوست دار محيط زيست مي باشد. اساس كار اين روش بر پايه سيستم حرارت دهي امواج مايكرويو و نيروي جاذبه زمين در فشار اتمسفري مي باشد. روند كلي كار اين دستگاه به اين صورت مي باشد كه در اثر برخورد امواج مايكروويو به گياه موجود در محفظه تعبيه شده، آب موجود در سلول هاي گياهي به گرماي نهان خود رسيده، كه اين حرارت باعث تخريب غده هاي حاوي اسانس و آزاد سازي و استخراج اسانس آزاد مي شود. در ادامه آب سلول هاي گياهي تازه به عنوان يك حامل اسانس هاي روغني را از داخل به بيرون گياه خارج مي كند. كه اين يك پديده فيزيكي تحت عنوان انتشار آبي مي باشد كه اجازه مي دهد آب و اسانس به بيرون از گياه انتشار يابد. و سپس در اثر نيروي جاذبه مخلوط اسانس و آب به سمت پايين حركت كرده و از ميان شبكه تفلوني تعبيه شده در بالاي قسمت خروجي محفظه نگهداري گياهان معطر گذشته و به سمت قسمت كندانسور مي روند. در قسمت كندانسور در اثر چرخش آب سرد مواد استخراج شده به صورت مايع در مي آيند و در قسمت خروجي كندانسوردر قسمت دكانتور اسانس روغني از قسمت آبي جدا مي گردد. بدليل دانسيته كمتر اسانس هاي روغني، اين مواد بروي فاز آبي قرار گرفته و براحتي قابل جداسازي مي باشد. لازم به ذكر است به دليل سريع تر بودن فرآيند حرارت دهي و استخراج در آون مايكروويو، در قسمت كندانسور بايد از آب سرد ( نزديك به 2 درجه سانتي گراد ) استفاده نمود؛كه به همين دليل از يك چيلر براي سرد كردن آب ورودي به كندانسور استفاده مي شود. مزايا: 1- كاهش زمان كل فرآيند 2- كاهش هزينه توليد نهايي 3- دوستدار محيط زيست 4- قابليت صنعتي شدن

موارد یافت شده: 2