لیست اختراعات با مالکیت
احمد هيوه چي
3 عدد
تنفس پذيري يكي از مهم ترين فاكتورهايي است كه راحتي پارچه (comfort) و خنك نگه داشتن بدن فرد كاربر را بر عهده دارد. بدن انسان در اثر تعرق گرماي خود را از دست مي دهد، پارچه نيز به عنوان پوشش خارجي بدن بايد اين قابليت را داشته باشد تا رطوبت ايجاد شده در اثر تعرق را به محيط منتقل كند. اين انتقال رطوبت از بدن به محيط به عنوان تنفس پذيري پارچه شناخته مي شود. در اين اختراع روشي ارائه شده است تا بتوان با استفاده از فناوري مايكروويو، پارچه هاي پنبه اي و يا مخلوط ساير الياف با الياف سلولزي را طي فرآيندي ساده اصلاح كرد تا تنفس پذيري و جذب رطوبت آنها افزايش يابد. نتايج نشان داد كه روش ارائه شده در اختراع توانسته جذب رطوبت الياف را 40% و ظرفيت جذب آب پارچه را تا 45% افزايش دهد. همچنين زاويه تماس قطره آب و پارچه ي اصلاح شده از 140 درجه به 30 درجه كاهش يافته است كه نشانگر كارايي بالاي اين روش بوده است. از ويژگي روش ارائه شده مي توان به زمان كم كه بين 10 الي 20 دقيقه مي باشد، اشاره كرد.
درجه پليمريزاسيون آلفا سلولز يكي از مهمترين فاكتورهاي كاربردي اين ماده در صنعت نساجي و شيميايي مي باشد. براي توليد آلفا سلولز، از ضايعات پنبه به عنوان ماده اوليه استفاده مي شود. لذا براي توليد آلفا سلولز نياز به عمليات خالص سازي وجود دارد. پخت و سفيدگري دو مرحله كاربردي در صنعت براي خالص سازي ضايعات پنبه به شمار مي رود. در صنعت براي خالص سازي از پخت قليايي در دماي بالا استفاده مي شود كه باعث كاهش درجه پليمريزاسيون سلولز توليدي مي شود. دليل اين پديده اكسيداسيون قليايي سلولز مي باشد. در اين اختراع از ماده احيا كننده سديم دي تيونيت در كنار سديم هيدروكسيد استفاده شد تا از كاهش درجه پليمريزاسيون جلوگيري كند. استفاده از اين روش باعث افزايش 20% درجه پليمريزاسيون مي شود.
براي توليد سلولز، از منابع طبيعي آن استفاده ميشود. از آن جايي كه سلولز حاوي ناخالصيهاي زيادي نظير ليگنين، پكتين، هميسلولز، پروتئين و چربي است، نياز به پخت دارند؛ از آن جايي كه محلول پخت حاوي ليگنين تجزيه شده، هميسلولز، پكتين و پروتئين هيدروليز شده ميباشد، شباهت بسيار زيادي به مواد هيوميكي داشته و در اين اختراع از پساب پخت سلولز براي توليد هيوميكاسيدها استفاده شده است. از طرفي پساب توليد شده از پخت پنبه به علت قلياييت بالا، براي محيط زيست زيان آور بوده و حذف اين پساب مشكلات زيستمحيطي را حل ميكند. در اين اختراع از سه روش مختلف استفاده شده تا هيوميكاسيدهاي موجود در پساب پخت پنبه به صورت جامد يا مايع استخراج شود. در روش اول از اسيد براي تنظيم اسيديته محلول استفاده شده و محلول به عنوان هيوميكاسيد قابليت استفاده دارد. در روش دوم اسيديته پساب توسط اسيدهاي آلي يا معدني در محدوده اسيدي تنظيم شده تا هيوميكاسيدها به صورت جامد رسوب كند و توسط صافي هيوميكاسيدها از پساب حذف خواهد شد. در روش سوم اسيديته پساب در محدوده خنثي تنظيم شده و از جاذبي يوني براي جذب هيوميكاسيدها استفاده ميشود و پس از تهنشين شدن مواد، از صافي براي جدا كردن هيوميكاسيدها استفاده ميشود.
موارد یافت شده: 3