لیست اختراعات با مالکیت
اميرحسين شاه پوري
3 عدد
با توجه به اهميت والوها در خطوط لوله هميشه اين احتمال وجود دارد كه دبي عبوري از آن ها توسط افراد غير متخصص تغيير داده شود و اين اتفاق ممكن است باعث ايجاد صدمات جبران ناپذيري شود. اين مشكل باعث طراحي والو رمزدار شد تا در عين سادگي احتمال ايجاد تغيير در دبي تنظيم شده والو را به حداقل برساند. اين گونه والو پس از نصب بر روي خطوط لوله و تنطيم مقدار جريان عبوري از آن ها مي تواند اصطلاحا قفل شود و دبي آن قابل تغيير نباشد و تنها متخصصي كه والو را تنظيم كرده و يا رمز آن را مي داند مي تواند پس از انتخاب رمز صحيح ير روي والو ،آن را از حالت قفل خارج كرده و دوباره دبي آن را تغيير دهد. با اين ويژگي ايجاد تغيير در دبي عبوري از والو محدود به افرادي مي شود كه در اين امر تخصص دارند و خطرات احتمالي ناشي از ايجاد تغيير در والوها به حداقل مي رسد.
سيستم شبيه ساز واقعي خورشيد كه در زمينه فني علومي همچون مكانيك، اوپتيك و فيزيك قرار دارد يكي از تجهيزات پركاربرد در آزمايش هاي مربوط به انرژي خورشيد مي باشد. عموما شبيه سازها از لامپ به عنوان مولد توليد نور استفاده مي كنند اما از انجا كه طول موج توليدي توسط لامپ ها تفاوت قابل توجهي با نور خورشيد دارد همواره نمي توان به اينگونه شبيه سازها اطمينان كامل داشت. از اين رو سيستم شبيه ساز واقعي خورشيد طراحي شد.اين سيستم با انتقال نور خورشيد به آزمايشگاه اين امكان را به كاربر مي دهد كه توسط جعبه تنظيم نور سيستم ، هر گونه تنظيم اوپتيكي را بر روي نور اعمال كند و سپس نور را به نمونه مورد آزمايش انتقال دهد همچنين اين سيستم مجهز به يك ميز آزمايش مي باشد كه اين امكان را به كاربر مي دهد تا شدت نور و زاويه دلخواه خود را تنظيم و سپس آزمايش را انجام دهد. اين سيستم مي تواند علاوه بر اينكه به عنوان يك شبيه ساز مورد استفاده قرار گيرد به سلول هاي الكتروشيميايي و يا بيوراكتورها به طور دائم متصل شود و به راحتي انرژي خورشيد را به اين سيستم ها انتقال دهد.
همواره يكي از مشكلات پيش روي بشر، تامين انرژي بوده است.از جمله راهكارهاي توليد انرژي، بهره برداري از انرژي هاي تجديدپذير، از جمله انرژي خورشيدي مي باشد. مشكلي كه در كاربردي كردن استفاده از انرژي هاي تجديدپذير وجود دارد،بازده نسبتا پايين آنها مي باشد.لذا يافتن راه حل هايي براي افزايش بازده ي استفاده از انرژي هاي تجديدپذير،كمك بزرگي به صنعتي سازي انرژي هاي تجديدپذير مي كند. يكي از راههايي كه مي توان بازده ي استفاده از انرژي خورشيدي را افزايش داد، نصب سيستم ردياب خورشيدي بر روي انواع وسايلي است كه با انرژي خورشيدي كار مي كنند. در اين اختراع كه در دانشگاه اصفهان و با همكاري جمعي از متخصصين رشته هاي مختلف صورت گرفت، دستگاه كوره خورشيدي به همراه سيستم ردياب خورشيدي طراحي و ساخته شد. اين اختراع گامي در جهت بومي كردن تكنولوژي ساخت كلكتور خورشيدي و سيستم تعقيب كننده آن مي باشد.از طرفي سعي كرديم با رويكردي اقتصادي،سعي كرديم از قطعات دست دوم مانند موتور پرف پاك كن اتومبيل استفاده كنيم تا هزينه ي تمام شده آن نسبت به نمونه هاي موجود بسيار ارزان تمام شود.نمونه هاي قبلي از سيستم ردياب نصب شده بر روي كلكتور، بر اساس سلولهاي فتوولتاييك يا به صورت آرايه اي از زواياي سمتي و ارتفاعي عمل مي كنند كه مي تواند تحت شرايط جوي و محيطي دچار اختلال شوند و نياز به اپراتور براي تنظيم دارد. ولي در سيستم ردياب خورشيدي طراحي شده در اين اختراع،اساس حركت كلكتور بر اساس معادلات مسير خورشيد مي باشد و كلكتور، بدون توجه به شرايط جوي و محيطي و تحت هر شرايطي به حركت خود ادامه مي دهد. علاوه بر اين چون بر اساس معادلات حركت خورشيد عمل مي كند قابليت تطبيق با هر طول و عرض جغرافيايي را دارد. در سيستم مكانيكي آن با تمهيداتي كه انديشيده شده است، سيستم منحصربه فرد ساخته شده است.
موارد یافت شده: 3