لیست اختراعات با مالکیت
بهنام اميني دغليان
15 عدد
اين سيستم در قالب يك كمربند كه داراي چهار بازوي كشي مي باشد طراحي شده است. بازوهاي كشي از ناحيه كمر بسته مي شوند به طيقي كه دو بازو از بالاي تنه و از شانه ها به سمت شكم و دو بازوي ديگر از پهلو ها به سمت شكم بسته مي شوند. در اين حالت اگر از پشت به فرد نگاه كنيم حالت بازوها ضربدري شكل مي باشد. داخل اين بازو ها سيم هادي جريان الكتريكي وجود دارد كه در يك نقطه به هم وصل مي باشند. فرد در مواقع نشستن اگر موقعيت نشستن او ناصحيح باشد بازو ها كه حالت كشي دارن به كش در مي آيند و سيستم ويبره را فعال مي كنند. در اين حالت فرد متوجه شده و حالت درست را به خود مي گيرد. اين سيستم حتي در مواقع بلند كردن اجسام نيز مفيد و كاربردي مي باشد و از وارد آمدن فشار مستقيم به كمر جلو گيري مي نمايد.
اين روكش كه قابليت اتصال بر روي انواع صندلي ها و مبل هاي خانگي را دارد از 6 نقطه حساس به فشار كه 4 نقطه آن در قسمت نشيمن گاه و 2 نقطه آن در قسمت پشتي مي باشد، طراحي شده است. افراد در حالت نشستن استاندارد بر روي صندلي كه با اين روكش تجهيز شده ، تماس مستقيم با اين 6 نقطه دارند و به آنها فشار وارد مي شود. عملكرد اين روكش ها زماني هست كه با فشار آمدن بر روي هر يك از اين نقطه ها سيستم فعال مي شود. يعني زماني كه حتما فردي روي صندلي بنشيند. حال اگر فردي كه روي صندلي نشسته طريقه نشستن آن غير استاندارد باشد حتما به يك يا چند نقطه از نقاط 6گانه فشار وارد نخواهد شد. اگر اين اتفاق به مدت يك دقيقه ادامه دار شود ويبره هاي صندلي فعال شده و به فرد هشدار مي دهد و به محض اينكه فرد در موقعيت صحيح قرار گيرد سيستم ويبره قطع خواهد شد.
دراين طرح برآنيم تا با ابداع سيستم جديدي از مشخص كننده هاي مصرف دارو در حجم خانگي(كاربري خانگي) و همچننين حجم صنعتي(كاربربيمارستاني) از مسائل عمده فراموشي مصرف دارو، استفاده بيش از حد دارو،و يا اشتباه مصرف كردن آن كه متاسفانه مسائل اسفناكي را دربردارند جلوگبري و به صفرمطلق برسانيم. در ايت سيستم كه ميتواند انواع مختلفي داشته و قابليت ارتقاء را نيز دارد از سيستم ساده اي بهره گرفته ايم و روش كار بدين صورت است كه كيت داراي محغظه نگهدارنده داروشامل اسامي روزمي باشد كه بعد از جايگزاري دارو در روزهاي مورد نظر، سيستم را برنامه ريزي كرده و هرزمان نياز به مصرف دارو باشد با روشن شدن ال اي دي بربالاي خانه مورد نظرفرد داروي مورد نظر را مصرف مي نماييد.
دستگاه طراحي شده در طي مطالعه حاضر شامل دو حلقه با قابليت تغيير اندازه براي قرار گرفتن بدور اندام فوقاني يا تحتاني و نيز سه بازوي اصلي كه در طول اندام قرار مي گيرند مي باشد. عمل مشترك دو حلقه، سوار كردن دستگاه بدور اندام و نگه داشتن بازوها مي باشد و عمل اختصاصي حقله فوقاني جلوگيري از بازگشت خون سياهرگي به قلب به ميزان دلخواه براي برجسته كردن و بالا آمدن رگ اصلي ناحيه مورد نظر مي باشد. كاربرد بازوها نيز براي كشيدن پوست از تمامي جهات و ثابت كردن رگ مورد نظر براي انجام عمل رگ گيري از طريق صفحات قابل تنظيم متصل به آنها مي باشد. صفحات متصل به بازوي مياني در جهت عرض دستگاه قرار مي گيرد و صفحات متصل به دو بازوي ديگر در جهت طول دستگاه قرار مي گيرند كه با تنظيم آنها در اطراف ناحيه مورد نظر مي توان رگ، پوست و بافت هاي نزديك به آنهارا ثابت كرد.
دستگاه هوشمند طراحي شده فوق كاملا برگرفته از فرايند پرستاري و دربردارنده شش مرحله مي باشد كه در 6 بخش مجزا طراحي گرديده؛ بگونه اي كه اين سيستم مي تواند اطلاعات هر بخش را بطور مستقل(در جهت سرعت و سهولت دسترسي كاربر به اطلاعات) يا وابسته به ساير بخش هاي فرايند پرستاري پردازش نمايد. سيستم حالت هوشمند دارد به گونه اي كه پرستار با انتخاب قسمت بررسي و شناخت كه اولين مرحله از فرايند پرستاري است با يك سري گزينه ها در خصوص مشكلات سيستمهاي مختلف بدن (بطورت طبقه بندي شده) روبرو مي شود و با پاسخ به آنها سيستم به طور خودكار تشخيصهاي پرستاري، برايندهاي مورد انتظار و مراقبتها را در اختيار پرستار قرار مي دهد و سپس در مرحله اجرا كاربر انجام گرفتن يا عدم انجام مراقبتها را مشخص و در صورت انجام نگرفتن مراقبت، علت مربوطه را ثبت مي كند، در قسمت ارزشيابي نيز حصول يا عدم حصول به برايندهاي مورد انتظار (در صورت عدم حصول علت ذكر مي گردد) مشخص مي شود و بدين ترتيب تمام مراحل فرايند پرستاري طي مي شود. اين سيستم چارچوبي براي ارائه مراقبتهاي پرستار فراهم مي-آورد كه پرستار با اجراء اين مراقبتها و انتخاب گزينه هاي مربوط در مرحله اجراء در سيستم و با توجه به بررسي بيمار قادر به ارزشيابي نحوه مراقبت خويش خواهد بود و در صورت نامطلوب بودن ارزشيابي در كسب نتايج مورد نظر سيستم، امكان بررسي مجدد و ارائه راهكارهاي مراقبت جديدي را براي پرستار ارائه مي كند.
يكي از مباحث بسيار حياتي در حيطه ايمني بيماران و پرسنل، مبحث مربوط به خطر انتقال بيماري هاي عفوني مانند HIV، هپاتيت و ... از طريق فرو رفتن سر سوزن در انگشت و يا بدن پرسنل بهداشتي مي باشد. بررسي هاي مختلف نشان مي دهد راهبردهاي كنوني غالباً بر دقت بيشتر پرسنل بهداشتي و استانداردسازي فرايندهاي تزريق متمركز مي باشند در حالي كه مي توان با طراحي سرنگ هاي مناسب از انتقال عفونت از مجراي ياد شده جلوگيري نمود. بر اين اساس مطالعه حاضر با هدف طراحي گونه جديدي از سرنگ بمنظور ارتقاي ايمني بيماران و كاركنان و به حداقل رساندن احتمال انتقال عفونت از طريق سر سرنگ (Needle Stick) طراحي و به مورد اجرا در خواهد آمد. در اين مطالعه، پژوهشگران در بدو امر اقدام به ترسيم طرح اوليه سرنگ نموده و پس از تكميل، نمونه هايي از آن را در فضاي مجازي شبيه سازي كردند. در ادامه و پس از رفع كاستي هاي احتمالي، نمونه هايي واقعي از آن توليد شد كه پس از پايلوت و تاييد، مراحل تجاري سازي و توليد انبوه آن اجرا خواهد شد. در اين اختراع روپوش مخصوصي بر روي سر سوزن طراحي شده است كه پس از كشيدن مايع تزريقي از ويال به داخل سرنگ بر روي سر سوزن نصب مي شود و پس از تزريق ماده داخل سرنگ به بيمار با زدن يك ضربه كوچك به آن ناحيه ي سر سوزن را به طور كامل مي پوشاند و از ايجاد هر گونه احتمال آسيب از طريق سوزن سورنگ به ادر پرسنلي بيمارستان و همراهان جلوگيري مي نمايد.
اختراع ما يك راه حل هميشگي براي اين مشكل ارائه مي دهد و خطر اين مورد را به صفر مي رساند. رابط ساخته شده توسط ما داراي سه شيلنگ رنگي با كدهاي استاندارد موجود براي هر گاز و با قطر يكسان مي باشد. مهمترين گام نوآورانه ما خروجي ها و ورودي هاي اين رابط هست كه براي هر گاز با تفاوت اينچ قطر هاي متفاوتي دارد. به نحوي كه در زمان اتصال اصلا امكان اتصال اشتباه وجود ندارد زيرا هر كدام از گازها رابط منحصر به خود را دارد.اين رابط در كل داراي 6 سري با قطر هاي متفاوت دو به دو يعني 3 سر در محل اتصال به ديوار و 3 سر در محل خروجي لوله ها و نصب به بيمار. محل نصب شونده به ديوار يك بار براي هميشه به آن نصب مي شود و پس از نصب قطر هر كدام از خروجي ها تغير پيدا مي كند. قسمت شيلنگ ها و سري هاي انتهايي به لوله هاي راه هوايي نصب مي شود و در مواقع استفاده به ديوار نصب مي شود. هر كدام از سري ها داراي نر و ماده با قطر متفاوت هست كه امكان اتصال جابه جا را حذف مي كند.
حفظ ساختار دندان در برخي موارد ايجاب مي كند كه قدري از نسج سالم با هدف جلوگيري از تخريب كنترل نشده مقدار زيادي از ساختار دندان در آينده برداشته شود. به عنوان مثال تراش 5/1 ميلي متر از سطح اكلوزال در آنله MOD براي حفظ ساختار دندان و در عين حال ثبات ساختاري لازم است. اين ابزار شامل يك صفحه نمايشگر 4 اينچي مي باشد كه روي يونيت دندان پزشكان نصب خواهد شد. يك دوربين كوچك به همراه يك ال اي دي نوري زرد بر نوك يك ميله خودكاري شكل طراحي و نصب خواهد شد و اين دوربيتن از طريق USB كابل به نمايشگر نصب خواهد شد. بر روي نمايشگر انواع حالت هاي فرضي تراش به صورت خطوط فرضي وجود دارد و دندانپزشك با توجه به نوع دندان خطوط هادي تراش اختصاصي آن دندان را با لمس گزينه مورد نظر روي نمايشگر انخاب مي كند و بعد از آن شروع به تراش مي كند. در حين انجام تراش با قرار دادن دوربين در زاويه مناسب بر روي دندان زاويه تراش ايجاد شده با خطوط فرضي هادي مقايسه مي كند و روند تراش دندان را لحظه به لحظه كنترل مي كند. همچنين در زمان هايي كه نياز به معاينه دندان مي باشد ديگر از آينه استفاده نميكند و با استفاده از اين دوربين مي تواند وضعيت ظاهري دندان ها را با وضوح بالا بررسي نمايد و بيمار نيز با اين وسيله مي تواند به درك صحيحي از وضعيت دندان هاي خود برسد كه باعث افزايش رضايت بيمار خواهد شد.
ايربگ ها طراحي و جاسازي شده در خودروهاي مدرن از انواع ابداعاتي هست كه در اين راستا طراحي شده اند اما با اين حال اين نوع از طرح ها نمي تواند از ضربه شلاقي سر و گردن در حين تصادف بكاهد و در اغلب مواقع نيز خود اين ايربگ ها باعث مرگ و خفگي مي شوند. با توجه به معايب طرح هاي فوق،بر آن شديم طرحي را با عنوان كاهش نيروي وارده به سرنشينان از طريق افزايش زمان انتقال نيرو به هنگام تصادفات با تعبيه فنر در قسمت هاي حساس خودرو پيشنهاد نماييم.كارآيي اين طرح را مي توان در سه بازه سرعت بررسي كرد: درتصادفات با سرعت هاي زير" km/h40" :كه سرعت هاي نسبتاً كم محسوب مي شوند واز آنجايي كه خسارات وارده در اين سرعت جزئي مي باشند،فنرهايي را در نقاط Aبين سپر و شاسي خودرو جاسازي مي كنيم،كه نيروي وارده به سرنيشينان خودرو را با خاصيت كشساني خود وبا افزايش زمان انتقال نيرو طبق رابطه f=k.Δxبه حداقل مي رساند واز اين راه از صدمات وارد به خودرو نيز جلوگيري مي نمايد.
كفش طبي مناسب براي پياده روي با كنترل و كاهش انرژي و سازگار با انواع امراض پا يكي از مهمترين مسائل مربوط به سلامت قلب دوم انسان است سالم بودن و همچنين حفظ سلامت پا به عنوان يك عضو مهم بدن انسان است بسياري از فعاليت هاي آدمي وابسته به سلامت همين عضو است اگر افراد معلول از ناحيه پا ناتوان نيستند اما همين افراد در رفع نيازروزمره خود با مشكلات بسياري مواجه هستند و حتي قادر به فعاليت فيزيكي به اندازه يك انسان سالم نيستند يكي از عمده ترين مسائل مربوط به پا بيماري هاي مربوط به كف پا است كه اين بيماري در دو صورث بروز مي كند ، عدم انحناي پا و صافي كف پا و انحناي بپثن از حد كف پا كفش هاي تولپد شده در نا حپه كف دچار ثغييراتي ميشود كه موجب رفع مشكلاث ايجاد شده در بيماري هاي كف پا مي شود ابتدا شكل كلي پا شماره واندازه مشخص و استاندارد به صورت يك قالب پلاستيكي (از نوع پلاستيكي با خاصين انعطاف پذيري كم) در مي آيد اين قالب دقيقا به شكل يك كف پا سالم طراحي شده است از ناحيه بالاي اين قالب پلاستيكي يك لايه ي پلاستيكي ديگر كه اين پلاستيك از نوع پلاستيك انعطاف پذيري بالا است به عنوان فضاي داخلي اين قالب مورد استفاده قرار مي گيرد و مثل اين است كه جعبه اي فقط از يك وجه بالا باز بوده وبا استفاده از اين پلاستيك نرم آن را بسته باشيم، هواي محصور شده در اين قالب پلاستيكي باعث شكل گيري دلخواهي كف پا در اخل آن مي شرد اما با توجه به اين كه كف خود كفش به شكل كف پاي سالم است و اين قسمت است كه با عث رفع اختلال درانحناي پا مي شود با اين كفش پا به هرشكلي باشد در نهايت به صورت يك كف پاي سالم در مي آيد كه عامل اصلي تكيه گاه است، توجه داشته باشيد چون قسمت داخلي كفثن از پلاستيك نرم است و داخل قالب هوا وجود دارد كفش تكيه گاه حركت و تكيه كاه نيروي وارد شده از طرف بدن نيست بلكه به عنوان يك عامل انتقال نيرو و در نهايت نتيجه مورد نظر كسب مي شود . با وجود هاي داخل كفش و امكان ارتجايي بودن قطر كفش و فشرده شدن هواي داخل آن اين هوا به عنوان يك قشر عمل مي كند كه بخشي از نيروي انتقال يافته را از طرف پا را در خود ذخيره كرده و به هنگام بلند شدن پا براي قدم برداشتن نيرو را به پا منتقل مي كند. و در نتيجه نيروي كمتري براي بلند كردن پا براي شخص لزم است ، همين امر باعث كاهش مصرف انرژي در طي راه رفتن و از خستگي زود هنگام فرد جلوگيري مي كند.
موارد یافت شده: 15