لیست اختراعات با مالکیت
حامد كرمي
4 عدد
خلاصه: طراحي و ساخت كلكتور دنبال كننده هوشمند خورشيد براي خشك كن هاي موقت اجباري: اين دستگاه كه در خشك كن هاي محصولات كشاورزي كاربرد دارد با جمع آوري گرماي خورشيد محصول مورد نظر را خشك مي كند. كلكتورهاي كه به صورت ثابت مي شوند در هنگام طلوع و غروب آفتاب چون خورشيد به صورت مايل به سطح كلكتور مي تابد تنها ميزان بسيار اندكي از انرژي خورشيد راجذب مي كنند و همواره بايد توسط يك اپراتور اين دستگاه رو به خورشيد قرار مي گرفت كه كاري خسته كننده و از لحاظ اقتصادي نيز به صرفه نبود. به همين خاطر در اين كلكتور كه حالت هوشمند دارد با استفاده از يك استپ موتور و يك نيم چرخ دنده كه به زير كلكتور جوش شده است كلكتور را در دو جهت ساعتگرد و پاد ساعتگرد مي چرخانيم تا همواره رو به خورشيد قرار گيرد تا بيشترين جذب حاصل گردد. علاوه بر آن از دو ميكروسوئيچ به نام ميكروسوئيچ آغاز و پايان نيز استفاده مي شود. هنگامي كه كلكتور به انتهاي كورس چرخ خود مي رسد به اين ميكروسوئيچ برخورد كرده و دستگاه به صورت اتومات خاموش مي گردد. براي تنظيم كلكتور به صورت دستي با استفاده از دو كليد تنظيم موقعيت ساعتگرد و پاد ساعتگرد ، همواره مي توان كلكتور را در هر ساعت تنظيم نمود. تغذيه دستگاه توسط ترانس 9 ولت 2 آمپر تامين مي شود. در اين كلكتور اپراتور فقط كليد استارت را زده و با تنظيم ساعات كار خشك كن به صورت اتومات كار خشك كردن انجام مي شود وعملا به نيروي كارگري نياز نيست.
شيرابه حاصل از محل هاي دفن مواد زائد شهري يكي از معضالت زيست محيطي به شمار مي رود كه براي تصفيه علاوه بر روش هاي بيولوژيكي و فيزيكي به روش هاي موثرتري نياز دارد. به همين منظور مطالعه اي آزمايشگاهي براي بررسي اثر اكسيداسيون شيميايي با روش فنتون و فتوفنتون به عنوان دو روش موثر در كاهش بار آلي شيرابه با كمك ميكرو ذرات آهن عنصري صورت گرفت. در اين مقاله اثر pH، نسبت پراكسيد به ميكروآهن، غلظت آهن و زمان بر راندمان كاهش بار آلي شيرابه در دماي محيط و در راكتور بسته بررسي و مقايسه شد. هر دو روش فنتون و فتوفنتون در pH=1، نسبت H2O2(ml)/Fe(gr)=705 و Fe=l,4gr و زمان 15 دقيقه با كمك ميكروذرات آهن عنصري و پراكسيد هيدروژن كارايي قابل توجهي در كاهش فلزات سنگين و همچنين حذف بار آلي شيرابه را در روش فنتون تا 82% و در روش فتوفنتون تا 84% داشت.
هدف از انجام اين پروژه طراحي و ساخت خشك كن منحصر به فردي است كه از انرژي خورشيدي به نحو احسن براي فرآوري و خشك كردن گياهان دارويي و انواع و سبزجات و ... استفاده مي نمايد. با انجام اين پروژه، خشك كني ساخته ميشود كه انرژي لازم براي به كار اندازي آن فقط از خورشيد گرفته شده و هيچ هزينه اي براي تأمين انرژي پرداخت نميشود . در طرح مورد نظر از انرژي خورشيدي به سه شيوه كلي بهره گرفته مي شود. و اين سه شيوه كاملاً جديد و منحصر به طرح حاضر است. 1-\tاستفاده از انرژي تابشي خورشيد 2-\tاستفاده از سلول هاي فتو ولتايي براي تبديل انرژي خورشيدي به انرژي الكتريكي براي مصارف مورد نظر 3-\tاستفاده از هيترهاي الكتريكي به وسيله انرژي الكتريكي ذخيره شده در باطري. در اين خشك كن از انرژي خورشيد در طول روز و برق ذخيره شده در طول شب براي استفاده مداوم در شبانه روز براي خشك كردن مورد استفاده قرار مي گيرد. در نتيجه اين خشك كن بدون استفاده از انرژي هاي ديگر به صورت فعال در طول 24 ساعت مي تواند محصول را در محيط كاملا بهداشتي، با كيفيت بالا و صرفه جويي در وقت خشك كند.
روش هاي تشخيص فساد مواد غذايي عمدتا مخرب، پر هزينه، پيچيده و يا زمان برند. ايجاد روش ساده، ارزان و غير مخرب براي آناليز مخلوط پيچيده گازهاي مرتبط با زمان ماندگاري مواد غذايي كه قادر به تضمين ايمني و كيفيت باشد از راه كارهاي غلبه بر اين چالش است. سامانه مورد نظر از دو بخش سخت¬افزاري و نرم¬افزاري تشكيل ميشود. بخش سخت ¬افزاري خود شامل: سامانه تحصيل داده(f) ، حسگرها و محفظه حسگرها(e) ، محفظه نمونه¬گيري(b) ، شيرهاي الكتريكي(c)، پمپ¬هوا(d) و فيلترهوا (a) است. در سامانه بويايي براي كنترل تازگي روغن براساس تزريق بوي روغن از محفظه نمونه به درون محفظه حاوي سنسورها است. رسانايي سنسورهاي TGS2602 و MQ136 با گذر زمان به طور چشمگيري زياد مي شود كه بيانگر افزايش غلظت گازهاي حاصل از بوي فساد روغن و يا رها شدن گازهاي جديد است. تغييرات رسانايي سنسورها، توسط مدار الكترونيكي اندازه گيري مي شود و با استفاده از تراشه دريافت داده (ميكروكنترلر) و برنامه نويسي نرم افزاري درزبان لب ويوو، افزايش رسانايي به صورت تابعي از زمان، ضبط و به صورت منحني روي صفحه رايانه به نمايش در آمده و بر اساس نوع روغن (سالم، در آستانه فساد و فاسد) يكي از 3 چراغ سبز، زرد و قرمز را روشن مي كند و يا در فايل اكسل براي پردازش بعدي ذخيره مي شود. پردازش بو، عامل ضروري براي شناسايي طيف وسيعي از گاز توسط بيني الكترونيكي است. بنابراين داده هاي حاصل از قرار گرفتن TGS2602 و MQ136 در معرض بوي تعداد زيادي روغن در روزهاي متفاوت نگهداري برودتي، بعد از استخراج پارامتر، براي آموزش مدل هاي تشخيصي مثل شبكه عصبي مصنوعي به كار مي روند. از نرم افزار متلب براي استخراج پارامترها، پيش پردازش، همگون سازي و پردازش داده ها استفاده مي شود. هدف از اين آموزش ايجاد قابليت تشخيص جهت طبقه بندي روغن از نظر تازگي است. بيني الكترونيكي در زمينههاي صنايع غذائي و آشاميدني، داروئي، تشخيص بيماري در پزشكي، نظامي- امنيتي به عنوان پدافند غير عامل، پايش محيطي، كنترل بيوفرايند كاربرد دارد.
موارد یافت شده: 4