لیست اختراعات با مالکیت
داود احمدي
5 عدد
مشخصات اختراع : دستگاه اختراعي در ابعاد 3*4*3 با سطح زير كشت 43 متر مربع با ظرفيت 6 تن سالانه اختراع شده است دستگاه مذكور از سه قسمت اصلي ( كابين – پك تاسيسات و سامانه هوشمند ) تشكيل شده و جنس دستگاه از ساندويچ پانل كه بهترين عايق دمايي و رطوبتي در جهان شنداخته شده است مي باشد و مصرف انرژي دستگاه آب و برق تكفاز مي باشد كه نسبت به وضع موجود 40 تا 50 درصد صرف جويي شده است . دستگاه اختراعي داراي 2 سال ضمانت و 10 سال خدمات مي باشد و تاكنون 130 دستگاه تجاري سازي شده و در شهرك خوارزمي با ظرفيت 800 تن سالانه مشغول به كار مي باشد و نسبت به وضع موجود توليد قارچ در جهان 24 ويژگي برتر دارد كه در ادعا نامه كاملا توضيح داده شده است . روش توليد قارچ توسط دستگاه اختراعي : بعد از نصب آب و برق مورد نياز به دستگاه مراحل زير انجام مي شود : 1-\tدستگاه را در مرحله ضد عفوني قرار داده و دستگاه 12 ساعت در اين شرايط مرحله ضد عفوني يا پاستوريزاسيون را به طور دقيق و كامل انجام مي دهد . 2-\tبلافاصله كاربر مي تواند قفسه هاي محل مواد اوليه را كه بصورت ريلي مي باشد از دستگاه بيرون كشيده و تعداد 180 عدد كمپوست بلوك با ابعاد ( 20*40*60 ) در قفسه ها قرار داده و درب دستگاه مي بندد و مرحله اول يعني عمليات ريسه دواني را انتخاب يا بطور دستي تنظيم نمايد دستگاه به طور اتوماتيك شرايط ذكر شده را تنظيم و تا 14 روز در اين مرحله با دقت كامل حفظ ميكند ( پارامترهاي قابل كنترل : دما – رطوبت – تهويه – آبياري – co2 مي باشد ) 3-\tبعد از 14 روز كمپوست ( مواد اوليه ) آماده خاكدهي مي باشد كه كاربر بايد قفسه ها را بيرون كشيده و روي بستر كشت 4 سانتي متر خاك پوششي ريخت و مرحله كيسينگ را انتخاب نمايد دستگاه ماننده مرحله قبل شرايط پرورش را فراهم مي نمايد . در اين مرحله دستگاه غير از كنترل تمام شرايط ذكر شده بطور اتوماتيك رطوبت خاك را توسط آبياري كنترل مي نمايد . 4-\tبعد از 10 روز دستگاه بطور اتوماتيك يا با تنظيم دستي وارد مرحله زايشي يا هوادهي مي باشد كه اين مرحله يكي از اصلي ترين مراحل پرورش و توليد قارچ مي باشد تكنيك اصلي دستگاه به اين صورت مي باشد كه طي 72 ساعت بتدريج دما – رطوبت – تهويه – آبياري – co2 و كاهش داده و پين هاي قارچ ظاهر ميشود هر چه اين عمليات با دقت كامل انجام پذيرد كيفيت و كميت محصول ( قارچ ) بالاتر مي باشد . 5-\tدستگاه به طور اتوماتيك يا با تنظيم دستي يك هفته بعد از عمليات هوادهي وارد مرحله برداشت مي شود كه در اين مرحله كاربر مي تواند طي سه هفته هر هفته 4 روز از دستگاه قارچ تازه ( درجه يك ) برداشت نمايد. نكته مهم اين است با توجه به اينكه 90 درصد قارچ از آب تشكيل شده است دستگاه به هر ميزاني كه قارچ برداشت ميشود به طور هوشمند آبياري انجام مي دهد . 6-\tمرحله آخر به اين صورت مي باشد كه بعد از آخرين برداشت دستگاه مرحله ضد عفوني و سپس بالافاصله تخليه و شستشو را انجام و آماده كمپوست گذاري مي باشد . نكته مهم : با توجه به اينكه اطاعات داده شده به دستگاه با آخرين وضيعت علمي و فني در جهان تنظيم شده است و خطاي انساني يا 80 تا 90 درصد كاهش پيدا نموده كه اين امر موجب توسعه و رشد اين صنعت در جهان مي باشد . مراحل روش كار: دستگاه صنعتي مكانيزه توليد قارچ همراه باسيستم co2 سنج و سيستم پاستوريزاسيون: 1-\tنصب دستگاه درمكان بسته و سپوشيده ( جهت كنترل آلودگي و عمر دستگاه ) 2-\tاتصال دستگاه به آب و برق خانگي يا صنعتي 3-\tروشن نمودن دستگاه و انتخاب مرحله ضد عفوني يا پاستوريزاسيون 4-\tكمپوست گذاري داخل دستگاه 5-\tكنترل پارامترهاي دما ، رطوبت ، تهويه ، آبياري و co2 به طورخودكار 6-\tكاربر بلافاصه پس از 14 روز روي كمپوست ها 4 سانتي متر خاك پوششي ريخته و سپس دستگاه به طور خودكار با تنظيم شرايط جديد كار نموده و مراحل به همين شكل به آساني صورت مي پذيرد و بعد از 40 روزقارچ ها آماده برداشت ميباشد. 7-\tبا توجه به طراحي و تنظيم دستگاه به هر مقدار كه قارچ برداشت ميشود دستگاه خودكار آبياري مي نمايد . 8-\tدوره پرورش 60 روز بوده و پايان دوره عمليات پاستوريزه و ضدعفوني انجام شده و دستگاه آماده بارگذاري مي باشد . مقصود از اختراع : -\tتكميل اختراع ماشين پرورش قارچ خانگي و نيمه صنعتي ( كه بنام اينجانب ثبت شده است ) -\tكاهش مصرف انرژي آب و برق و سوخت -\tتوليد محصول اركانيك و سالم -\tافزايش بهروري در متر مربع -\tرشد و توسعه صنعت قارچ در جهان -\tثبت تكنولوژي ذكر شده در كشور ايران -\tماشيني نمودن محصولات كشاورزي -\tراه اندازي آسان واحد هاي توليد قارچ -\tجلوگيري از واردات تاسيسات و تجهيزات كارخانه هاي توليد قارچ در كشور -\tبالابردن افزايش مصرف سرانه قارچ در جهان -\tكنترل عوامل آسيب رسان به قارچ ( بيماري ها – آفات و ..) -\tرشد و توسعه اشتغال پايدار در جهان -\tاستفاده از ضايعات و پسماندهاي كشاورزي كه در تهيه كمپوست قارچ استفاده ميشود برجستگيهاي تكنيكي اختراع : همانطور كه بررسي شد كنترل و حفظ پارامترهاي (دما – رطوبت – تهويه – آبياري – co2 ) تكنيك اصلي توليد و پرورش قارچ مي باشد بايد توجه كرد هر چه موارد مذكور در طي سيكل توليد به طور دقيق و كامل كنترل شود كيفيت و كميت محصول ( قارچ ) افزايش پيدا ميكند . به طور مثال : اگر در زمان هوادهي يا شوك دهي بجايي 72 ساعت 12 ساعته دما و رطوبت و co2 را كاهش دهيم محصول توليدي سبك و ضعيف وبا كيفيت پائين بدست مي آيد و عموما قارچها به درجه 2 تبديل شده و بازار خوبي ندارند . متاسفانه اين عمليات كه از اصلي ترين مراحل توليد مي باشد بطور سنتي و توسط كارگران تنظيم و انجام ميشود .ولي دستگاه مذكر طبق آخرين وضعيت علمي در مورد شناسا يي رشد و زندگي قارچ ها طراحي شده است ( مثال : براي توليد محصول با كيفيت نسبت به ميزان سطح زير كشت 22 مترمكعب هوا نياز داريم ) و تمام مراحل توليد را كنترل و ثبت مي نمايد و طي 72 ساعت شرايط رشد رويشي را به رشد زايشي با كيفيت بالا تبديل ميكند . نكته مهم : دستگاه قابليت كنترل از راه دور توسط اينترنت را دارد. تكنيك هاي فني دستگاه اختراع شده : 1-\tاستفاده از دانش هاي علمي رشته هاي كشاورزي و صنايع غذايي ، مكانيك و الكترونيك 2-\tحذف فضايي اضافي و اضافه نمودن سطح زير كشت ( به طور مثال : رفت و آمد نيروي انساني در دستگاه حذف شده است ) 3-\tكامل بودن دستگاه ( داراي تمام تاسيسات و تجهيزات مورد نياز ) و قابل مونتاژ و دمونتاژ در مكان هاي مختلف جغرافيايي 4-\tطراحي و ساخت تمام تاسيسات قابل استفاده در يك( پك تاسيساتي ) و عدم نياز به دستگاههاي بزرگ جيلر ، ديگ بخار، ديگ آب گرم ، هواسازها و رطوب سازهاي صنعتي وغير... كه تمامي هزينه بر و بالا بودن مصارف انرژي ( آب و برق و سوخت ) 5-\tحذف انرژي سوخت در دستگاه ( گاز و گازوئيل ) 6-\tطراحي سيستم آبياري خودكار با زاويه 60 درجه كه به قارچ ضربه نزده و آن را كثيف نمي نمايد . 7-\tكنترل سيستم co2 سنج خودكار كه يكي از اصلي ترين پارامترهاي توليد و پرورش قارچ مي باشد 8-\tدستگاه اختراعي مجهز به سيستم پاستوريزه و ضد عفوني با بخار آب گرم مي باشد . 9-\tوردي هوا مورد نياز دستگاه مجهز به فيلترهاي هپا مي باشد 10-\tدستگاه اختراع شده دارايي حداقل سر و صدا مي باشد . 11-\tچرخش هوا در دستگاه قابل كنترل و يكسان بوده و سطح زير كشت را هرگز خشك نمي نمايد . 12-\tدستگاه قابل كنترل از دور بوده و يك اپراتور مي توان از 1 تا 100 دستگاه را از يك مكان و محل جداگانه اي با دقت بالا كنترل نمايد . 13-\tسامانه هوشمند دستگاه تمام وقايع صورت گرفته طي دوره پرورش از قبيل مقدار آبياري و دما و رطوبت و غير .. را ثبت نمايد . 14-\tسامانه هوشمند دستگاه داراي 10 برنامه خودكار نسبت به انواع مواد اوليه ( كمپوست ) مي باشد . زمينه فني : دستگاه صنعتي مكانيزه توليد قارچ همراه باسيستم co2 سنج و سيستم پاستوريزاسيون ، طي 5 سال مطالعات تحقيقاتي و علمي ، پژوهشي بعد از ساخت و اختراع ماشين پرورش قارچ خانگي و نيمه صنعتي اختراع شده است . دستگاه مذكور توليد قارچ رو از مكان و زمان مستقل نموده و كاربر مي تواند با استفاده از دستگاه مذكور در هر مكان و زماني به توليد قارچ بپردازد و اين اختراع مي تواند تحول عظيمي در توليد محصولات كشاورزي باشد . با توجه به اينكه هر محصول كشاورزي براي رشد احتياجاتي به پارامترهاي مهمي از قبيل دما ، رطوبت و آبياري و ... دارد اين اختراع توانسته است با استفاده از علوم كشاورزي ، مكانيك و الكترونيك توليد را به صورت ماشيني نموده و تمام پارامترهاي پرورش از قبيل ( دما ، رطوبت ، آبياري ، تهويه و co2 و .. ) را بصورت اتوماتيك طول دوره توليد (60 روز ) فراهم نمايد و در نهايت با توجه به كنترل شرايط توليد طي دوره پرورش محصولي با كيفيت و كميت بالا توليد و عرضه ميشود. مشكل فني و بيان اهداف اختراع : با توجه به تحقيق و مطالعه در زمينه توليد و پرورش قارچ و اقدامات توليدي به روش هاي سنتي ، گلخانه اي و كارخانه اي مشكل فني و اصلي اين صنعت ارتباط مستقيم سالن هاي توليد با تجهيزات و تاسيسات به كار گرفته شده است و هرچه سالن هاي توليد بزرگتر باشد ما بايد از تاسيسات و تجهيزات استفاده نمائيم كه با سطح زير كشت و ابعاد سالن تناسب داشته باشد . لذا استفاده از تاسيسات و تجهيزات قوي و پر توان هزينه خريد و نصب و راه اندازي بالاي دارد و انرژي زيادي از لحاظ آب و برق و سوخت مصرف مي نمايد و با توجه به اينكه كارخانه ها ي موجود از يك اطاق تاسيسات و از چند سالن توليد استفاده مينمايند با توجه به اينكه قارچ يك محصول حساس و آسيب پذير مي باشد و بايد در تمام ساعات شبانه روز پارامترهاي دما ، رطوبت ، تهويه ، آبياري و .. كنترل شود چنانچه تاسيسات دچار مشكل شود تمام سالن هاي توليدي دچار آسيب فروارن شده و زيان زيادي به توليد كننده وارد مي شود . نكته مهم اين است هر چه از سالن هاي توليدي بزرگتر استفاده نماييم كنترل شرايط در نقاط مختلف سالن در ابتدا و انتها و بالا و پائين سالن سخت و اختلافات دمايي و رطوبتي زياد داريم كه اين امر باعث مي شود كيفيت و كميت محصول پائين بيايد و در زمان برداشت با توجه به حجم سالن و محصول ، كارگران در زمان طولاني تر عمليات برداشت را انجام بدهند و 30 درصد از محصول از درجه يك به درجه دو تبديل مي شود . دستگاه صنعتي مكانيزه توليد قارچ همراه با سيستم co2 سنج و سيسيتم پاستوريزاسيون آخرين تكنولوژي صنعت قارچ به حساب مي آيد . و از تكنيك معكوس استفاده شده است يعني بجايي اينكه از سالن هاي بزرگ با تاسيسات و تجهيزات سنگين و پر هزينه استفاده نمايم از دستگاه مذكور استفاده نماييم كه در ابعاد 3*4*3 ساخت شده است و از سه قسمت مجزا ( كابين – سامانه اتوماتيك – بسته تاسيساتي ) كه مستقلا يك دستگاه را تشكيل مي دهند كه مي توان نسبت به سرمايه اوليه از 1 تا 1000 تهيه و نصب نمود و عمليات توليد را آغاز نمود. ( توضيحات دقيق كاردستگاه به پيوست مي باشد ) مزايا و ارزش اختراع : -\tدستگاه اختراعي نسبت به وضع موجود راه اندازي يك واحد توليدي ارزان مي باشد. -\tدستگاه اختراعي قابل مونتاژ و دمونتاژ مي باشد. -\tدستگاه اختراعي درايي 2 سال ضمانت و 10 سال خدمات مي باشد. -\tدستگاه اختراعي كاملا هوشمند و مكانيزه عمل كرده و كار با دستگاه براي هر سنيني كه قدر خواندن و نوشتن داشته باشد به راحتي صورت پذير مي باشد . -\tمصرف انرژي آب ، برق 50 درصد نسبت به وضع موجود كاهش پيدا كرده است . -\tمصرف سوخت كاملا در دستگاه حذف شده است . -\tميزان بهروري در دستگاه بين 30 تا 40 درصد نسبت به مواد اوليه افزايش پيدا نموده است . -\tكيفيت محصول دستگاه كاملا مطلوب و صادراتي مي باشد. -\tتمام قطعات استفاده شده در دستگاه داخلي بوده و نياز به واردات ندارد. -\tكنترل آلودگي در دستگاه تا 80 درصد مي باشد . -\tدستگاه اختراعي را ميتوان در هر محل و مكان جغرافيايي نصب و راه اندازي نمود . -\tدستگاه مي توان براي افراد جويكاركار و در زمينه اشتغال كوچك و روستايي قابل استفاده باشد. -\tسرمايه گذاري در توليد قارچ با روش دستگاه مذكور 18 تا 24 ماه قابل برگشت مي باشد. -\tدستگاه اختراعي كاملا علمي و فني طراحي شده است و تمام شرايط پرورش با دقت بسيار بالا كنترل مي شود .( ميزان هوادهي – آبياري و..
دستگاه مذكور در ابعاد (طول 40 - عرض 30 سانتي متر) با جنس برنج و گالوانيزه با 3 نازل مخصوص آبياري و با مخزن سموم و كنتر درج مصرف آب ساخت شده است. روش كار به اين صورت است كه شلنگ آب را به آبپاش متصل كرده و سپس شير مخصوص آبپاش را باز مي كنيم آب با فشار وارد كنتر شده و سپس از مزن سموم مي گذرد و آب همراه با درصد مورد نياز از سم محلول شده و آب محلول شده با مواد ضدعفوني كننده از نازل مخصوص به صورت پودر شده بر روي محيط كشت پاشيده مي شود. با استفاده از اين آبپاش ما مي توانيم مصرف آب را كنترل كنيم و در صورت نياز براي كنترل آفات و بيماري ها طبق استاندارد از سموم كه به طور يكسان در آب حل مي شود استفاده كنيم. نازل هاي آبياري به طوري طراحي شده است كه به هيچ وجه به قارچ ضربه نمي زند خاك را روي قارچ نمي پاشد كه اين امر باعث سفيد ماندن قارچ مي شود. دو در حين كار مقدار آب مصرفي را حساب مي كند. در صورت نياز شستشو سالن مي توانيم نازل را عوض كرده و از نازل مخصوص شستشو استفاده كنيم.
دستگاه مذكور در ابعاد (طول 2/5 متر - عرض 2 متر - ارتفاع 3 متر) از جنس گالوانيزه و PVC مي باشد. اين دستگاه از دو قسمت مجزا تشكيل شده است قسمت اول كابين پرورش كه مواد اوليه داخل آن قرار مي گيرد. قسمت دوم اطاقك تجهيزات و كنترل مي باشد كه تمام سيستم هاي سرمايش و گرمايش و تهويه و آبياري و سنسورهاي كنترلي داخل آن قرار دارد. اين دستگاه قابليت مونتاژ دارد و مي توان در مكان هاي مختلف نسبت و قابل جابجايي مي باشد. روش كار به اين صورت مي باشد كه كاربر با قرار دادن مواد اوليه (كمپوست) داخل دستگاه مي تواند با انتخاب مرحله اول كار را شروع كند و دستگاه به طور اتوماتيك شرايط را فراهم كرده و بعد از 40 روز به مدت 20 روز قارچ تازه برداشت مي كنيم. مصرف برق و آب دستگاه بسيار كم مي باشد چون سيستم آن به صورت مديريتي عمل مي كند يعني هرگاه دما پايين بيايد به طور اتوماتيك سيستم گرمايش روشن شده و دما نرمال مي شود و سيستم گرمايش به حالت استندباي مي ماند. دستگاه به شرح زير كار مي كند: فن دستگاه هواي تازه را مكيده و وارد اطاقك تجهيزات و كنترل مي كند و در آن جا هوانسبت به شرايط پرورش كنترل شده و در نهايت وارد كابين پرورش مي شود. دستگاه مذكور به سيستم آبياري و تهويه مناسب تجهيز شده است.
خلاصه توصيف اختراع : - اين اختراع مرتبط با حوزه دستگاه و ماشين صنعتي توليد قارچ دكمه اي مي باشد و يكي از مشكلات اصلي صنعت قارچ به صورت سنتي و صنعتي اين است كه تمام مراحل توليد قارچ ( از قبيل ريسه دواني تا برداشت طي 60 روز ) در يك سالن انجام مي گيرد و كارگران جهت كنترل شرايط و اجراي مراحل توليد وارد سالن ها مي شوند و با رفت و آمد كارگران به سالن هاي توليد ضمن شيوع آلودگي و بيماري ها كه غير قابل كنترل مي باشد ، غير از سطح زير كشت بايد فضاهاي زيادي ديگري هم از لحاظ دما و رطوبت و ... كنترل گردد و توليدكننده گان جهت كنترل شرايط و پارامترهاي توليد بايد از تاسيسات و تجهيزات گران قيمت و پر مصرف استفاده نمايند مخصوصا اگر واحد توليدي در محل هاي صورت گيرد كه معدل دماي آن بالا باشد كه اين امر قيمت تمام شده محصول قارچ را بالا مي برد و در صورت داشتن 1 الي 3 سالن توليد هر 40 الي 60 روز توليد قارچ امكان پذير مي باشد . - اختراع ادعا شده طوري طراحي شده است كه مناسب با نوع محصول بوده و فضاهاي اضافي توليد حذف شده است و كنترل توليد به طور هوشمند و مكانيزه و بدون حضور مداوم كارگران در محيط توليد امكان پذير مي باشد ، اختراع مذكور يك خط توليد قارچ به صورت كامل بوده و با قراردادن مواد اوليه در داخل قفسه ها و حركت نمودن قفسه ها در داخل دستگاه طي دوره پرورش ، توليد كننده گان مي توانند هر هفته قارچ تازه برداشت و وارد بازار نمايم و با وجود سيستم مولد برق مي توان در مناطقي كه فاقد برق باشد توليد صورت گيرد ( توليد سالانه دستگاه 70 تن و هر هفته5 تن موارد اوليه وارد دستگاه شده و 5/1 تن قارچ خارج مي گردد )
موارد یافت شده: 5