لیست اختراعات با مالکیت
رضا جمشيدي
12 عدد
در شرايطي كه كشور دچار تنشهاي شديد ناشي از كمبود آب است راندمان آبياري در بسياري از مزارع داراي سيستمهاي آبياري نوين به طور متوسط 65 درصد است. متأسفانه اين رقم باعث مصرف بهينه آب نشده و تعادل بخشي را در سفرههاي آب زيرزميني كه عمدهترين منبع آب هستند، ايجاد نكرده است. همچنين فقط و فقط گسترش سيستمهاي نوين آبياري كافي نيست زيرا كشاورزان با به كارگيري سيستمهاي جديد آبياري سطوح زيركشت خود را گسترش ميدهند و ميزان مصرف آب، تقليل نمييابد. بنابراين بدون گسترش سطح كشت در كنار اجراي سامانه هاي نوين آبياري، روش هاي جديد ابداعي در جهت كاهش مصرف آب بيش از اندازه در شرايط فعلي كشور ما نياز مي باشد. از طرف ديگر شرايط فعلي كاشت در خاك يكي از نگراني¬هاي مهم امروز بشر به دليل آلودگي خاك¬هاي كشاورزي با انواع آلاينده¬هاي شيميايي، مخصوصاً فلزات سنگين است كه از جمله چالش¬هاي مهم توسعه كشاورزي و در نتيجه توسعۀ روستايي به شمار مي¬رود. درخت توليد سبزي و صيفي جات بر پايه بارش و مه پاشي محلول غذايي بر روي ريشه گياه مربوط به حوزه مكانيزاسيون كشاورزي و باغباني مي باشد، با ساخت اين درخت مكانيزه مي توان اغلب سبزي و صيفيجات را بر روي تنه اين درخت توليد كرد. نوآوري در اختراع مورد نظر به صورتي است كه تمامي محيط پرورش بصورت محفظه اي بسته و درخت مانند اداره مي شود كه فضاي كمتري نسبت به كشت هيدروپونيك و خاكي اشغال كرده و تغذيه گياه به صورت عناصر غذايي محلول در آب به وسيله پمپ طوري هدايت مي شوند كه ابتدا در تنه درخت از بالا بر روي ريشه گياهان بارش و بعد از پايداري ريشه گياه (حدوداً 15 روز) در بستر كشت روي تنه درخت، به كمك يك ترانسديوسر التراسونيك به صورت مه پاشي روي ريشه انجام ميگردد. بدين ترتيب صرفه جويي 80 درصدي در مصرف آب نسبت به كشت خاكي و 50 درصدي نسبت به هيدروپونيك صورت مي گيرد. راندمان آبياري در اين سازه 98 درصد مي باشد. جنس سازه از پلي وينيل كلرايد PVC و به صورت قائم نسبت به كشت هاي سطحي در خاك و حتي افقي هيدروپونيك فضاي كمتري اشغال مي كند. ارتفاع دو متر و هفتاد سانتي سازه باعث استفاده بهتر گياهان از نور خورشيد مي شود. با توجه به قائم بودن سازه و اشغال فضاي كمتر مقدار برداشت در مترمربع نسبت به كشت در خاك 2 برابر و در سيستم آبكشت (هيدروپونيك ) 50 درصد افزايش خواهد داشت .
دستگاه VSH با استفاده از سيستم هاي مكانيكي و الكترونيكي، امكان سونوگرافي از محوطه داخلي بدن دام هاي بزرگ را بدون انجام عمل توشه ركتال توسط كلينيسين، فراهم مي آورد.اين دستگاه طوري طراحي شده است كه حركات ناگهاني دام آسيبي به آن وارد نمي كند و همچنين احتمال خطرات فيزيكي را براي كلينسين دام بزرگ بسيار كاهش مي دهد. همچنين از انتقال بسياري از بيماري هاي خطرناك مانند بروسلوز به كلينيسن جلوگيري مي كند.آلياژ و روكش مخصوص استفاده شده در بازوي اصلي دستگاه كمترين خطر ممكن را براي دام در هنگام معاينه ايجاد ميكند كه باعث افزايش كيفيت كار كلينيسن و عدم تحميل استرس و آسيب هاي روده به دام ميگردد.در اين دستگاه از طراحي مكانيكي، الكترونيكي و الكتريكي بهره گرفته شده است و با توجه به نياز مشتري و نوع دام قطعات و آلياژ به كار رفته در دستگاه قابل تغيير خواهد بود.
اين دستگاه قادر است فشار توليدي توسط فنرهاي هولدر ژنراتور TY10546 كه در نيروگاه هاي V94.2 كاربرد دارد را به كمك نرم افزار كاربردي قابل نصب اندازه گيري نموده و ثبت نمايد. هولدرهاي ژنراتور به صورتي داخل دستگاه قرار گرفته و قفل مي شود كه دقيقاً شرايط قرار گيري آن در داخل ژنراتور مي باشد از اين رو مي تواند با دقت بالا (يك گرم بر سانتي متر مربع) فشار توليدي را اندازه گيري نمايد. اين اندازه گيري جهت تعيين ميزان كارايي فنرهاي ياد شده داراي اهميت مي باشد. تا كنون دستگاهي كه بتواند به درستي و دقت ميزان فشار توليدي توسط فنرهاي ياد شده كه از نوع Constant Force مي باشند بدون باز كردن فنرها و به صورت همزمان اندازه گيري نمايد وجود نداشته است.
حملات قلبي كه در اثر ايجاد لخته خون در رگ كرونري قلب رخ ميدهند بيشترين عامل مرگ و مير در بين جوامع امروزي ميباشد. راههاي درمان اين بيماري استفاده از بالن آنژيوپلاستي، استنت و جراحي باز قلب است. البته هر كدام از اين روشها داراي معايبي از جمله گرفتگي مجدد عروق و ايجاد لخته روي استنت ميباشند. همچنين پزشكان در هنگام آنژيوپلاستي به تزريق داروي فعالكننده پلاسمينوژن بافتي در محل واردكردن كاتتر در كشاله ران نياز دارند. اما، با تزريق اين دارو در اين ناحيه، خونريزي ايجاد ميشود و سبب مرگ بيمار ميگردد. به طور معمول براي پيشگيري از سكتههاي قلبي و درمان بيماريهاي عروق كرونر روشهاي مختلف درماني پيشنهاد ميشود كه يكي از اين راه كارها استفاده از نانوحامل داروهايترومبوليتيك ميباشد. بنابراين با ساخت اين سامانه دارورساني زيست تخريبپذير و رهايش آن در درون لخته خون به متخصصان قلب در درمان بيماريهاي گرفتگي عروق، كمك بزرگي را ميتوان ارائه داد و با توجه به دستاوردهاي تجربي در اين اختراع، با پاكسازي كامل رگ از لخته خون، از گرفتگي مجدد رگ و آمبولي جلوگيري ميشود. در اين اختراع براي نخستين بار از دو داروي استرپتوكيناز و t-PA بر روي نانوذرات مغناطيسي پوشش دار شده با سليكا استفاده شد تا قدرت بارگزاري و رهايش هدفمند اين دو دارو به مقدار بسيار زيادي افزايش يابد. اين نانوذرات حامل دارو طوري طراحي گرديدند كه بتوانند به خوبي در محلولهاي آبي حل و نگهداري شوند، همچنين زيست تخريب پذير بوده و به راحتي در بدن تجزيه و مورد استفاده قرار گيرند. سنتز آسان و از نظر اقتصادي مقرون به صرفه بودن نانوحامل مورد نظر از ديگر عواملي است كه مد نظرقرار گرفته است.
بيماريهايترومبوتيك، از جمله سكته مغزي و قلبي، از علل اصلي مرگ و مير در كشورهاي توسعه يافته هستند. داروهاي زيادي براي درمانترومبوليتيكترومبوزهاي (لخته خون) موجود در رگ خوني تا كنون تهيه شدهاند كه مهمترين و كاربرديترين آنها داروهاي استرپتوكيناز و t-PA ميباشند. امروزه براي آنكه از محدوديتهاي درماني كاسته شود، راهكارهاي گوناگوني پيشنهاد شده است كه يكي از معقولترين آنها هدفمند كردن مسير حركت و فعال شدن به موقع اين داروها توسط هدايت مغناطيسي است. در اين اختراع براي اولين بار نانوذرات مغناطيسي با منشأ باكتريايي تهيه شده اند. علت استفاده روز افزون از اين نوع سنتز كاهش انواع الودگي هاي زيست محيطي و همچنين نزديك تر بودن به شرايط بيولوژيكي بدن انسان مي باشد. از طريق سنتز اين نانوذرات ، شكل جديدي از نانوحامل هاي دارويي به دست آمد كه انتظار مي رود به منظور بهبود درمان بيماريهاي مختلف استفاده گردد.
امروزه دارو رساني هدفمند در درمان بيماري ها بسيار مورد توجه قرار گرفته است . همچنين استفاده از نانوحامل ها در دارو رساني هدفمند از اهميت ويژه اي بر خوردار است . بدين منظور براي اولين بار نانو ذرات سه جزئي (Mg Ni Fe2o4) سنتز شدند. از طرفي ذراتي كه در ساختار خود نيكل دارند به دليل رفتار ابر پارامغناطيس بسيار مورد توجه هستند . طرح پيشنهادي يك روش ساده ، مطمئن و دوستدار محيط زيست مي باشد . اين طرح به خوبي نشان مي دهد كه سنتز نانوذرات مغناطيسي و همچنين هدايت مغناطيسي داروهاي رانيتيدين ، مترونيدازول و امپرازول توسط اين نانوذرات به منظور درمان بيماري هاي گوارشي ، منجر به كاهش ميزان دز مصرفي و افزايش پايداري داروهاي مذكور در خون شده است . علاوه بر موارد ذكر شده استفاده از اين نانوحامل ها ، باعث كاهش عوارض جانبي دارو نيز مي شود . يكي از دلايل استفاده از اين نوع سنتز ، نزديك تر بودن به شرايط بيولوژيكي بدن است . هدف ديگر در اين طرح ، بهينه سازي شرايط با تكنيك RSM مي باشد ، تا بدين ترتيب آزمايشات مربوط به بهينه سازي شرايط سنتز كاهش يافته و مناسبترين شرايط براي سنتز استفاده گردد . پس از يافتن شرايط بهينه و سنتز نانوذرات ، داروهاي رانيتيدين ، مترونيدازول و امپرازول با استفاده از گلوتار الدهيد كه به عنوان يك عامل اتصال عرضي مي باشد ، به نانوذرات سيليسي متصل شدند . توانايي اين نانو ذرات براي حمل و نقل صحيح داروهاي رانيتيدين ، مترونيدازول و امپرازول در بخش هاي انتخابي و رهش پايدار دارو بسيار كارآمد مي باشد . بنابراين با استفاده از نتايج بدست آمده ، مشخص شد كه نانوذرات مغناطيسي پوشش دار شده با سيليكا به همراه دارو به راحتي مي تواند آماده و براي تثبيت رانيتيدين ، مترونيدازول و امپرازول با راندمان بالا و حفظ فعاليت مورد استفاده قرار گيرد .
تراكتور روماني گيربكس آن عوض مي شود و مانند لودر عمل برداشت خاك را انجام مي دهد و خاك بر روي نوار نقاله آج دار به عرض 1 متر با شيب 20 درصد هدايت مي شود و آن را بر روي سرندي كه در ززير آن به صورت موازي قرار دارد مي ريزد و عمل سرند با لرزش لنگي كه در ابتداي آن قرار دارد صورت مي گيرد و خاك نرم توسط ورق زير آن بر روي نوار نقاله صاف به عرض 45 سانتي متر ميريزد و وارد كانال ميگردد بديهي خاكها در ابتداي سرند با شانه اي كه دارد بزرگ ها به عرض بيشتر از 8 سانتي متر جدا مي گردد و مابقي در انتهاي سرند مي ريزد .
موارد یافت شده: 12