لیست اختراعات با مالکیت
سعيد بهرامي مقدم
3 عدد
اختراع دستگاه تشخيص حركت عضلات باقي مانده در معلولان قطع عضو و طراحي و ساخت پروتز مبتني بر آن(Movement Detection system for remained muscles of amputated limb and designing prosthesis based on it) كه در زمينه تجهيزات پزشكي و الكترونيك كاربرد دارد، براي حل اين مشكل كه در بيماران مبتلا به قطع اندام جهت شناسايي حركت ارادي مد نظر بيمار و در نتيجه حركت متناظر پروتز مصنوعي آن دچار مشكل هستيم ساخته شده است با اين راه حل كه در داخل عضلات ساعد يا هر عضو مورد نظر، يك تگ بيومتريال(مانند يك گوي كوچك آهنربايي) كه قابل شناسايي توسط گيرنده مخصوص خود از روي پوست است(مانند يك گيرنده مغناطيسي)،قرار داده شود. با حركت عضله اين تگ نيز حركت خواهد كردو چون اين جسم هميشه مسيري مشخص را طي مي كند ميزان حركت و سرعت آن با شبكه گيرنده هاي ماتريسي بيرون پوست و داخل پروتز رديابي مي شود. گيرنده دو پارامتر موقعيت و سرعت را در اختيار پردازنده گذاشته و پردازنده موتورهاي الكتريكي متناظر را به حركت درمي آورد. با توجه به تعدد عضلات باقيمانده و عدم نياز به تفسير امواج عصبي دخيل در انقباض، امكان افزايش درجه آزادي و انجام تعداد حركات ارادي بيشتر وجود دارد.
با پيشرفت تكنولوژي و ساخت پروتز هاي بايونيك، بازخورد حسي زيستي يكي از مهمترين نياز هاي معلولان است جهت ايجاد يك سيستم حلقه بسته حسي و تعويض حسي تشخيصي به مثابه حس لامسه كه تا كنون تلاش هاي زيادي براي حل و فائق آمدن به آن مشكل انجام شده است. حال مشكل اساسي موجود نوع و تعداد ديتا هاي ارسالي جهت بازخورد حسي مطلوب مي باشد. در اين اختراع سيستمي ارائه شده است كه شامل دو بخش است. بخش اول شامل دريافت ديتا هاي هدف از طريق سنسور ها مي باشد كه بسته به نياز در طرح هاي مختلف طراحي و ساخته مي شوند و بخش دوم محرك هاي ايجاد كننده احساسات متناظر براي شخص مي باشد كه به صورت بازوبند و يا دست بند مي باشد. اين وسيله در حوزه ارتباط رايانه و انسان است كه به وسيله آن مي توان دركي از محيطي ديگر را بدون محدوديت مكاني به صورت طبيعي تجربه كرد. احساسات نامبرده شامل دما، فشار، موقعيت مكاني انگشت، لرزش و لغزش مي باشد. اين وسيله همچنين مي تواند براي براي مصارف متعددي جهت استفاده در سيستم هاي واقعيت مجازي و واقعيت افزوده، تله مديسين و سايز حوزه هايي كه نياز به درك پراموني از راه دور دارند، اشاره كرد.
دست مصنوعي ساخته شده در دانشگاه فردوسي مشهد در شاخه ي علم بايونيك قرار دارد ،داراي كنترل نيرو ،موقعيت و كاملا با اراده ي شخص معلول مي باشد. ساختار مكانيكي آن كاملا مطابق با دست انسان است . و قابليت نمايش سيگنال هاي الكتروميوگرافي و ارتباط با تلفن همراه و رايانه شخصي را دارد. دست هاي مصنوعي ساخته شده از دو سيستم كنترلي پيروي مي كنند. سيستم اول با استفاده از الگو هاي الكتروميوگرافي است كه لازمه آن استفاده از چند كنال دريافت الكتروميوگرافي است. وسيستم دوم استفاده از روش بدون الگو است كه تنها با يك سيگنال الكتروميوگرافي عمل مي كند. توانسته ايم معايب سيستم اول را رفع نماييم. محصول ساخته شده ي ما با روشMYOSOUND پايه ريزي شده كه كاملا بدون وابستگي به سيگنال زيستي مي باشد و با استفاده از روش RFID به راحتي مي توان هر 5 انگشت را به نحوي سريع و ساده كنترل نمود. از مزاياي طرح فوق مي توان به : 1.ايجاد آمادگي سريع كاربر براي استفاده از پروتز 2.ايجاد و تعريف اشكال مختلف چنگ زدن 3. عدم نياز به هر گونه سيگنال زيستي 4.تعريف حالات عمومي و ويژه را نام برد.لازم به ذكر است كه سيستم فوق كاملا بيسيم بوده و با باطري هاي شارژي تغذيه مي شود.
موارد یافت شده: 3