لیست اختراعات با مالکیت
سعيد عابديني خرمي
10 عدد
فريت كبالت به اين علت كه داراي خواص مجتمعي از نظر ساختاري مغناطيسي و همچنين پايداري شيميايي و فيزيكي ميباشند توجه ويژهاي را به خود اختصاص دادهاند. اين نانوذرات داراي كاربردهاي وسيعي در دارورساني، صفحات ذخيرهسازي دادهها، موتورهاي مغناطيسي كوچك، عكس برداريهاي مغناطيسي، ترانسفورماتورها و ... ميباشند. روشهاي مختلفي براي سنتز اين نانوذرات به كار ميرود از آن جمله روش سل-ژل، روشهاي احتراق در دماي پايين، روش مايسل معكوس، روشهاي سالوترمال و هيدروترمال، روشهاي مكانوشيميايي، روش آسياب مكانيكي، روش همرسوبي، روش تخريب حرارتي را ميتوان نام برد. ميتوان اشاره كرد كه روشي نظير سل-ژل به علت به كاربردن مواد اوليه سمي و گران قيمت داراي صرفه اقتصادي و همچنين سازگاري مناسب با محيط زيست نمي باشد. علاوه بر آن روشي چون همرسوبي به اين علت كه دراي زمان زياد و مراحل طولاني است زمان زيادي را از توليدكننده ميگيرد و بنابراين داراي صرفه زماني نميباشد. در روشي چون آسياب مكانيكي درصد خلوص ماده از روش متأثر شده و پايين و حتي خارج از كنترل توليدكننده خواهد شد. همچنين روشهاي سلوترمال و هيدروترمال نيازمند پايش دمايي و فشاري بوده و بنابراين با امكانات در دسترس همخواني نداشته و در مقياسهاي بزرگتر با توجه به امكانات و مشكلاتي در مهندسي فرايند ايجاد خواهد شد. روش تمهيد شده در اين پژوهش ترسيب مايكروويو با دارا بودن ويژگيهاي صرفه زماني، انرژي، كم ضرر بودن مواد اوليه براي محيط زيست و كنترل و سادگي فرايند در كنار بدست دادن نانوذراتي با كيفيت بالا و ويژگيهاي مطلوب قابليت بالايي براي مقياس پذيري در اشلهاي بزرگتر نشان ميدهد. علاوه بر آنكه در مقياس آزمايشگاهي روشي كارآمد و مفيد تلقي ميشود.
نانوآشكارساز مادون قرمز بر پايه نانوذرات سولفيد روي شامل يك لايه فايبرگلاس است كه روي آن لايه اي از مس قرار دارد وداراي نانو سولفيد روي با قطر متوسط ۳۸ نانومتر مي باشد. آشكارساز ساخته شده داراي دماي عملكرد ۹۰ درجه سانتيگراد و توان پاسخ دهي به منبع تابش فيلمان تنگستن از ۴۰ وات به بالا (بدون سيستم متمركز كننده نور) مي باشد. ارتباط بين دو سطح مس توسط شياري به ضخامت كمتر از يك ميليمتر قطع شده است. سپس روي سطح شيار ايجاد شده نانو سولفيد روي نشانده شده است كه ارتباط بين دو سطح مس توسط اين لايه نيمه هادي برقرار مي شود. ازجمله كاربرد هاي آشكارساز ساخته شده در ساخت سنسورهاي IR ارزان قيمت با مراحل سادة توليد مي باشد و همچنين اطلاعات حاصل از ساخت اين آشكارساز مي تواند در توسعه ساخت انواع نانو آشكارسازهاي حرارتي مفيد واقع شود كه علاوه بر استفاده آنها در شيمي تجزيه، داراي مصارف زيادي در الكترونيك، طيف نگار مادون قرمز، صنايع نظامي، تصويربرداري حرارتي، سيستمهاي ردياب و توليد چشمهاي مادون قرمز است.
عايق و درزگير رطوبتي تركيبي است در فاز مايع كه جهت عايق بندي درزها بكار مي رود در اغلب موارد مشاهده مي گردد در مكانهايي مثل سرويس هاي بهداشتي نظير حمام آشپزخانه موتورخانه ها توالت ها و ساير مكانهايي كه با قير گوني يا ايزوگام عايق بندي شده اند رطوبت يا آب نشر پيدا مي كند اين تركيب قادر است پس از كاشي كاري سراميك و يا ساير پوشش هاي مناسب نسبت به درزگير بودن و به عبارت ديگر عايق كردن بكار رود. بنابراين محققين اين اختراع را بر آن داشت كه نمونه اي طراحي گردد كه باعث عايق نمودن سطوطح و يا درزها گردد بنابراين پس از آزمايشات مكرر به فرمولاسيون كاملي دست يافته شد كه به قرار زير ذيل است - رزين AC80 و 15 درصد وزني - رزين BS290 و 5 درصد وزني - زايلن و 60 درصد وزني - حلال 402 و 15 درصد وزني - بوتيل استات و 5 درصد وزني ابتدا كليه حلالها در همزن مكانيكي به صورت يكنواخت درآمده و به تدريج رزين هاي AC80 و BS290 در دماي معمولي به مخلوط حلالها اضافه مي گردد. پس از 15 دقيقه همزدن مداوم محلول كاملا يكنواختي حاصل مي گردد كه مي توان از آن به عنوان درزگير يا محلول عايق استفاده نمود.
ابتدا نانو فوتوكاتاليست Mno در مقياس آزمايشگاهي تهيه شد. محلول هايي با غلظت هاي مختلف از رنگ صنعتي تركوبلو G كه استفاده فراواني در صنايع نساجي دارد تهيه شد و از نانو فوتوكاتاليست Mno تهيه شده توسط خودمان به آنها افزوديم و آن را در معرض لامپ UV قرار داديم و مشاهده شد كه در مدت زمان بسيار كوتاهي (كمتر از 5 دقيقه) توانستيم اين رنگ را در محلول ها با غلظت هاي مختلف تخريب كرده و به آبي روشن و بدون رنگ دست پيدا كنيم.
موارد یافت شده: 10