لیست اختراعات با مالکیت
سعيد ميردامادي
3 عدد
محصول توليد شده شير تخميرشده شتر با خاصيت آنتي¬اكسيداني و كاهندگي فشارخون مي¬تواند به عنوان ماده غذايي فراسودمند مطرح شود. پروتئين¬هاي شيرشتر پيش¬ساز پپتيدهاي زيست فعالي هستند كه طي پروتئوليز رها مي¬شوند و مي¬توانند فعاليت هاي زيستي متعددي مانند قابليت كاهندگي فشارخون، قابليت مهار راديكال¬هاي آزاد (خاصيت آنتي-اكسيداني) داشته باشند. ممانعت از تشكيل و فعاليت راديكال¬هاي آزاد در مواد غذايي منجر به افزايش ماندگاري و جلوگيري از فساد مواد غذايي مي¬گردد؛ از طرف ديگر راديكال¬هاي آزاد عامل بسياري از انواع سرطان¬ها نيز به شمار مي¬آيند. از سوي ديگر يكي از مشكلات عمده زندگي مدرن، معضل افزايش فشارخون و بيماري هاي قلبي عروقي مي باشد و بيش از 38 درصد مرگ و ميرها در كشور به علت بروز اين عوارض مي¬باشند. بنابراين ارائه راهكارهاي مناسب در مقابله با اين مشكلات و كنترل و پيشگيري از اين بيماريها حائز اهميت است. شير تخميرشده شتر توليدي حاوي پپتيدهاي زيست فعالي با خاصيت مهار آنزيم تبديل¬كننده آنژيوتانسين (كاهندگي فشارخون) و قابليت آنتي¬اكسيداني است. هيدروليز پروتئين¬هاي شيرشتر با استفاده از سيستم پروتئوليتيك لاكتوباسيلوس كازئي مي¬تواند رويكرد مناسبي جهت توليد شير تخميرشده شتر غني از پپتيدهاي زيست فعال با خاصيت آنتي¬اكسيداني و كاهندگي فشارخون باشد كه هزينه پاييني در¬برداشته و مي¬تواند به عنوان فرآورده غذايي فراسودمند مورد توجه قرار گيرد. اين فرآورده در مقايسه با شير تخميرشده گاو با همين سويه باكتريايي از قابليت آنتي اكسيداني و كاهندگي فشارخون بالاتري برخوردار است. تاكنون هيچ گونه گزارش در دسترسي، در سطح بين المللي در مورد شير تخميرشده شتر توليدي به¬وسيله لاكتوباسيلوس كازئي PTTC 1608 به عنوان فرآورده غذايي فراسودمند ارائه نگرديده است.
محصولات هيدروليز پروتئيني حاوي پپتيدهاي آنتي اكسيدان و ضد فشار خون، انتخاب مناسبي براي استفاده در فرمولاسيون غذاهاي فراسودمند هستند. شرايط توليد بر فعاليت زيستي آن ها موثر است. در تحقيق حاضر براي اولين بار از روش هاي سونيكاسيون-هيدروليز آنزيمي (بوسيله پپسين، تريپسين و كيموتريپسين به صورت تك و متوالي، در حضور و در غياب آنزيم هاي دروني سلول مخمر)در شرايط بهينه براي توليد آبكافت مخمر كلاورومايسس ماركسيانوس (PTCC 5195) حاوي پپتيدهاي آنتي اكسيدان و ضد فشار خون استفاده و با روش معمول اتوليز مقايسه شد. نتايج نشان دادند روش سونيكاسيون - هيدروليز آنزيمي بوسيله تريپسين (زمان 5 ساعت هيدروليز و نسبت آنزيم به سوبستراي 1:10) ، روشي موثرتر در توليد پپتيدهاي آنتي اكسيدان و ضد فشار خون از پروتئين هاي مخمر كلاورومايسس ماركسيانوس است. آنزيم پپسين آنزيمي موثر در پيشرفت هيدروليز آنزيمي و توليد كننده پپتيدهاي آنتي اكسيدان و ضد فشار خون شناخته نشد و استفاده تركيبي از آنزيم ها به صورت متوالي، باعث افزايش شدت هيدروليز نسبت به استفاده تكي از آنها نشد. دو پپتيد با توالي هاي Leu-Pro-Glu-Ser-Val-His-Leu-Asp-Lys (با فعاليت بازدارندگي آنزيم ACE (mM88/22=IC50 ) و Val-Leu-Ser-Thr-Ser-Phe-Pro-Pro-Lys(با فعاليت آنتي اكسيداني(µm TE/mg protein 5568 ) و بازدارندگي آنزيم ACE (mM20/15=IC50) جداسازي و شناسايي شدند.
دستگاه پيشنهادي، لرزهنگاري شامل دوازده سنسور لرزه است كه به صورت متمركز روي يك رينگ فلزي قرار گرفتهاند. اين ساختار به نحوي طراحي شده است كه ميتواند در خشكي، محيط آبي و يا باتلاقي استفاده شود و جايگزين لرزهنگارهاي معمول باشد كه هر كدام به صورت جداگانه براي شرايط محيطي خاصي طراحي ميشوند. براي جمعآوري داده، لرزهنگار پيشنهادي در خاك، بستر آب و يا زمين باتلاقي فرو ميشود و امواج لرزه را از طريق سنسورها جمعآوري ميكند. برخلاف ساختار توزيع شده نمونههاي قبلي، طراحي ساختار متمركز دستگاه گيرنده لرزه پيشنهادي به گونهاي است كه زمان آمادهسازي لاين عمليات را كاهش ميدهد و چيدمان دستگاه را در مناطق صعب العبور كوهستاني، باتلاقي و بستر آب آسان ميكند. علاوه بر اين، در طراحي پيشنهادي با كاهش قابل توجه طول كابلهاي بين سنسورها، نويز محيطي ناشي از حركت كابلها در اثر جريان هوا و آب حذف ميشود و احتمال خراب شدن كابلها در محيطهاي عملياتي نيز كاهش مييابد.
موارد یافت شده: 3