لیست اختراعات با مالکیت
علي اصغر اعلا
9 عدد
در ابتدا با مشاهده دستگاه هاي ماساژ نظير صندلي هاي ماساژ مشاهده مي شود كه يك يا چند جسم صلب مانند پلاستيك بر روي بدن حركت مي كنند و بعضا مي توانند در نقاطي كه داراي قوت عضلاني كمتر مي باشد درد ايجاد نمايد و به اين ايده فكر شد كه اگر بجاي اين اجسام صلب از يك سيال استفاده شود مي توانيم از وارد آوردن فشار جلوگيري كرده و نيز احساس بهتري را ايجاد نماييم.
با توجه به پيشرفت هاي انجام شده در زمينه اختراعات و اكتشافات نوين در جهت ارتقاي علمي و كيفي توليد كنسرو خود گرم شونده براي گرم كردن غذاي كنسرو شده در هنگام مصرف و از فناوري هاي نوين در توليدات جديد استفاده نماييم. مهمترين عامل فساد مواد غذايي ميكرو ارگانيسم ها هستند كه نتيجه فعاليتشان فساد ميكروبي است. آنزيم ها فساد بيوشيميايي را ايجاد مي كنند و اكسيژن كه مي تواند عامل فساد شيميايي باشد و البته عوامل فيزيكي كه مي تواند مطرح باشد. اما مشكل ثانويه در مورد صرف سرد كنسرو است. اغلب كنسرو در شرايطي استفاده مي شود كه امكانات براي گرمكردن آن فراهم نمي باشد. با استفاده از اين سيستم نيازي به گرم كردن غذا قبل از مصرف نيست. قابل استفاده در همه شرايط مي باشد. 1- عوامل بيماري زاي احتمالي موجود در مواد غذايي توسط حرارت از بين رفته و يا غير فعال مي شوند. 2- با قوطي كردن مواد غذايي (بسته بندي ماده غذايي) از آلودگي ثانوي آنها جلوگيري مي شود بطوريكه: الف) از قرار گرفتن ماده غذايي در معرض ميكرو ارگانيسم ها و آلودگي در اثر حشرات مگس ، موش، پرندگان و حيوانات خانگي جلوگيري مي شود. ب) از قرار گرفتن ماده غذايي در معرض عوامل فيزيكي از جمله نور، گرد و غبار تبخير و در نتيجه خشك كردن سطحي و آسيب ديدن در اثر ضربه محفوظ مي ماند. ج) از مجاورت ماده غذايي با هوا و گازهاي ديگر جلوگيري مي شود. نيازي به گرم كردن قبل از مصرف ندارد.
در اين ماسك از فناوري نانو سيلور استفاده شده است كه قابليت ضد ميكروب و ضد ويروسي دارد. مكانيزمهاي پيشنهادي براي عملكرد و اثر نانو ذرات نقره در ماسك مورد نظر: 1. نانو ذرات نقره پتانسيل غشايي پلاسما را ناپايدار مي كند كه نتيجه آن كاهش سطح ATP (آدنوزين تري فسفات) درون سلول مي باشد اين عمل با هدف قرار دادن غشاء باكتري انجام مي شود و باعث مرگ باكتري مي گردد. 2. بار كلي سلولهاي باكتري در PH بيولوژيكي منفي مي باشد چون در اين ساختار گروههاي اسيدي زيادي وجود دارند كه تفكيك آنها باعث مي شود ديواره سلولي بار منفي به خود بگيرد. اختلاف بار (تفاوت بار) باكتريها و نانو ذرات باعث چسبندگي و افت فعاليتهاي زيستي، ناشي از نيروهاي جاذبه الكترواستاتيكي است. 3. نانو ذرات نقره موجب از هم گسستن اجزاي ممانعت كننده (حفاظ) موجود در غشاء خارجي باكتري مي شود كه باعث آزاد شدن تصاعدي مولكولهايي نظير LPS (ليپو پلي ساكاريد) و پورين ها از غشاء سيتوپلاسمي مي شود. 4- اتصال نقره به گروههاي عاملي پروتئين ها و ايجاد پيوند با آنها باعث از بين رفتن خواص اصلي (enaturation) پروتئين ها مي شود. 5. نانو نقره فقط به سطح غشاء سلولي نمي چسبد بلكه به درون سلولها هم نفوذ مي كند. نانو نقره پس از نفوذ به داخل سلول باكتري آنزيمهاي آن را غير فعغال كرده و با توليد هيدروژن پراكسيد باعث مرگ باكتري مي شود. 6. فعاليت بالاي نانو نقره مربوط به انواع گونه هايي است كه در آنها كه مي توانند Ag به توان صفر و Ag به توان مثبت را آزاد كنند. 7. نانو ذرات نقره بعد از چسبيدن به سطح غشاء سلولي ، سيستم تنفسي را به صورت بر همكنش آنزيم با زنجيره تنفسي باكتري با Ag به توان مثبت تخريب مي كنند. 8. Ag به توان مثبت با گروههاي تيولي آنزيمهاي حياتي واكنش داده و آنها را غير فعال مي كند. همچنين پيشنهاد شده است كه DNA ي باكتري ، توانايي تكثير خود را زماني كه تحت يونهاي نقره قرار دارد از دست مي دهد. 9. نانو نقره تحرك پروتون در غشاء را از بين مي برد. اين نتايج همچنين با كاهش شديد پتانسيم درون سلولي كه تحت تاثير نانو نقره قرار دارد انجام مي شود.
موارد یافت شده: 9