لیست اختراعات با مالکیت عليرضا رضواني
4 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 4
تاریخ اظهارنامه: 1398/10/10
تاریخ ثبت: 1399/07/06
خلاصه اختراع:

زمينه فني اين اختراع توليد وانيلين با استفاده از فناوري سبز و كارآمد نانو و زيست توده در بهبود صنايع داروسازي، بهداشتي و صنايع غذايي ميباشد. در اختراع حاضر نانوكاتاليستهايي از پالاديم مستقر بر روكش پليمري از نانوذرات مغناطيسي آهن با موفقيت سنتز شد و با آناليزهاي XRD،, TEM, EDX FESEM، BET, VSM, TGA و FTIR تعيين خصوصيت گرديد. نوآوري اين نانوكاتاليست هاي جديد در طراحي ساختار هسته-پوسته با استفاده از سنتز روكش پليمري با گروه هاي عاملي هيدروكسيلي و كربوكسيلي براي استقرار نانوذرات پالاديم بر سطح نانوذرات مغناطيسي هسته ميباشد. نتايج حاصل از آناليز VSM خاصيت سوپرپارامغناطيسي TGA , (γ-Fe2O3)پايداري حرارتي نانوكاتاليستها را تائيد كرده و FTIR قرارگرفتن دو روكش پليمري سنتز شده با گروه هاي عاملي از تركيبات كتكول، فرمالدهيد، ساليسيليك اسيد و تيواوره را بطور واضح مشخص كرده است. نتايج آناليز BET نشان داد نانوذرات پالاديم مستقر بر روكش پليمري بر روي سطح مخصوص كاتاليست قرار گرفته كه همين امر توزيع فاز فعال بر روي نانوذرات مغناطيسي را نيز بهبود بخشيد. نتايج حاصل از آناليز XRD نشان داد كه نانوكاتاليستهاي سنتز شده فاز كريستالي (γ-Fe2O3) بخوبي حفظ كرده و با افزودن نانوذرات پالاديم از شدت اين فاز كاسته شده و در نتيجه فاز فعال به خوبي بر روي روكش پليمري سطح نانوذرات پخش شده است. از طرفي ميتوان ادعا كرد كه استفاده از روكش پليمري با گروه هاي عاملي هيدروكسيلي و كربوكسيلي باعث شده كه مقادير بيشتري از فاز فعال وارد ساختار پايه كاتاليست شود و عملكرد كاتاليستي آنها بهبود مييابد. بر اساس نتايج آناليز مورفولوژي FESEM، نانوكاتاليستها نسبت به ديگر كاتاليستها اندازه ذرات كوچكتري داشته و توزيع اندازه ذرات آن يكنواختتر ميباشد. راندمان توليد وانيلين با استفاده از نانو كاتاليست γ-Fe2O3/CSF-Pd با پيشساز ايزوژنول با انتخابپذيري 85% و با پيشساز وانيليل الكل با انتخابپذيري 100% بدست آمد كه در مقايسه با γ-Fe2O3/TCF-Pd مقدار راندمان توليد وانيلين به ميزان 8-5% افزايش يافته است. مهمترين وجه تمايز اين روش توليد وانيلين با استفاده از فناوري زيست توده و نانوكاتاليستها نسبت يه ديگر روشها، توليد راندمان بالاتر، تشكيل محصولات جانبي كمتر و طراحي و سنتز كاتاليستهاي كارآمد قابل بازيافت مجدد و بصرفه اقتصادي ميباشد.

تاریخ اظهارنامه: 1389/12/25
تاریخ ثبت: 1390/03/16
مخترع/مخترعان: سعيد سحرخيز
خلاصه اختراع:

‏اختراع كاهنده اتلاف حرارتي بخاري گازسوز و مرطوب كننده هوا مربوط به حوزه بازيافت و بهينه سازي مصرف انرژي مي باشد و اولين بار از طراحي جديدي براي كاهش اتلاف حرارتي بخاري هاي گازسوز و همچنين مرطوب كردن هوا استفاده شده است. ‏مشكل موجود در بخاري هاي گازسوز، هدر رفت مقدار زيادي انرژي در حدود 15% از انرژي كل ‏بخاري، از طريق لوله گازهاي خروجي مي باشد. هدف اين اختراع در حقيقت بازيابي اين انرژي اتلافي براي گرم كردن محيط اتاق و تامين رطوبت مورد نياز از اين طريق مي باشد و كاربرد آن در مناطقي است كه براي گرمايش از بخاري هاي گازسوز استفاده مي كنند. ‏وسيله مورد نظر شامل يك استوانه داخلي محاط شده توسط يك استوانه مخروطي خارجي است كه از قسمت پايين به هم متصل شده اند. حجم داخلي وسيله ا ليتر مي باشد. وسيله همانند يك قطعه از لوله بخاري روي بخاري نصب شده و فضاي مياني دو استوانه با آب پر مي شود. پس از روشن شدن بخاري حرارت اتلافي از لوله بخاري آب را گرم كرده و ميزان مشخصي از حرارت اتلافي به صورت رطوبت و گرما از بالاي وسيله و مقداري از گرما از سطح خارجي (استوانه مخروطي خارجي) به محيط داخل اتاق بازگردانده مي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1392/09/28
تاریخ ثبت: 1393/03/29
خلاصه اختراع:

سيستم استريل كننده هوا و تجهيزات توسط بخار پراكسيد هيدروژن جهت از بين بردن كليه ميكروارگانيسم ها در حوزه بيوتكنولوژي كاربرد دارد. امروزه متداول ترين و ساده ترين روشي كه براي استريل سازي اتاق هاي تميز در شركت هاي دارويي و صنايعي كه نياز به محيط استريل و بدون آلودگي زيستي دارند استفاده از گاز فرمالين و اتيلن اكسايد است كه سرطانزايي هر دو گاز ثابت شده است. در سيستم جديد با استفاده از خاصيت پيزوالكتريك سراميك، مولكول هاي پراكسيد هيدروژن را به ذرات ريز و با استفاده از جريان هوا و عبور از جريان الكتريكي، تبديل به ذرات بارداري ميكند كه وارد محيط مورد نظر ميشود و با استفاده از دمنده هاي مختلف با توجه به ابعاد محيط، جريان پيوسته اي از بخار پراكسيد هيدروژن باردار به همه قسمت ها و تجهيزات ميرسد. پراكسيد هيدروژن با توجه به خاصيت اكسيد كنندگي شديد با ديواره غشاء، DNA و پروتئين ميكروارگانيسم ها واكنش مي دهد و آنها را از بين مي برد. پس از طي مدت زماني پراكسيد تجزيه شده و تبديل به دو ماده مفيد يعني آب و اكسيژن مي شود. از كاربردهاي اين روش ميتوان به اتاق هاي تميز در صنايع داروسازي، بيمارستان ها، اتاق عمل، صنايع غذايي و دام و طيور و... اشاره كرد.

موارد یافت شده: 4