لیست اختراعات با مالکیت
مجتبي محمودمولائي كرماني
1 عدد
سالانه حدود يك ميليون و ۲۰۰ هزار تن باگاس نيشكر در منطقه خوزستان توليد مي شود كه حدود ۸۰۰ هزار تن آن بلااستفاده مي ماند و سالانه ۳۰ ميليارد ريال براي سوزاندن باگاس در اين استان هزينه مي شود. با استفاده از تجزيه زيستي به روش ابداعي ما مي توان از باگاس نيشكر خوراك دام مغذي توليد كرد بطوريكه ارزش غذايي آن حد واسط كاه گندم و يونجه خشك باشد. پس از خرد كردن باگاس به قطعات 2 تا 5 سانتيمتر و تنظيم رطوبت آن در حد 65 درصد آن را در 82 درجه سانتيگراد به مدت 6 روز قرار مي دهيم تا تجزيه شيميايي انجام شود و تركيبات سلولزي پيچيده به تركيبات قندي ساده جهت تغذيه ميكروارگانيسم ها تبديل شود. سپس درجه حرارت باگاس را به 30 درجه سانتيگراد پايين آورده و آنرا توسط قارچ هاي تجزيه كننده اوليه مانند قارچ صدفي پلوروتوس و قارچ صدفي ارينجي تلقيح مي كنيم. مخلوط را به مدت 15 روز در اين درجه حرارت با رطوبت نسبي 90 درصد در سالن رشد انكوبه مي نماييم. نتايج آزمايشات ما نشان مي دهد كه باگاس فراوري شده به اين روش از درصد هضم حدود 60 درصد و درصد پروتئين 5/3 درصد و خوش خوراكي 95 درصد برخوردار مي باشد. در حاليكه كاه گندم از درصد هضم حدود 48 درصد و مقدار پروتئين حدود 7/2 درصد برخوردار مي باشد. و قيمت آن از كيلويي 10 تومان به هر كيلو حدود 600 تومان افزايش مي يابد. اين پروژه ضمن ايجاد اشتغال، تا حد زيادي كشور را از واردات خوراك دام بي نياز نمود. اين پروژه دقيقا در راستاي فرمايشات مقام معظم رهبري بوده و از مصاديق اقتصاد مقاومتي است.
موارد یافت شده: 1