لیست اختراعات با مالکیت
مجيد شريفي
10 عدد
دستگاه رسوب سنج هوشمند شامل يك سيستم ميكروكنترلر به عنوان مغز و هسته پردازش ميباشد. به طوري كه از طريق ورودي هايي كه براي سيستم تعبيه شده داده هاي مورد نياز را دريافت كرده و در آخر اطلاعات به دست آمده را به صورت لحظه اي بر روي كارت حافظه ذخيره ميكند. دستگاه مذكور در داخل اب قرار گرفته و سيلاب از داخل يك معبر فوق العاده صيقلي كه از جنس پلي اتيلن ساخته شده عبور داده مي شود. در اين معبر، پرتوهاي نور از يك سمت به لايه آب تابيده شده و پس از عبور از لايه آب، در طرف ديگر به سنسور برخورد ميكند. تغييراتي كه در پرتوهاي نور،حين عبور از لايه آب صورت ميگيرد، توسط سنسور به سيستم منتقل شده و در آنجا بر روي كارت حافظه ذخيره مي گردد. سپس با اتصال كارت حافظه به كامپيوتر و نصب نرم افزاري كه از قبل متناسب با دستگاه نوشته و آماده كرديم اين اطلاعات را بر اساس دقيقه، ساعت و تاريخ در قالبي تقويم مانند نمايش داده و نمودارهاي هر كدام را بر حسب دو مولفه زمان و ميزان رسوب رسم ميكند و در نهايت بااستفاده از منحني كاليبراسيون، ميزان توربيديتي(گل آلودگي) آب مورد بررسي قرار ميگيرد.
اختراع ارائه شده در رابطه با نحوه ساخت، كاربرد و بررسي ساختاري نانوذراتي است كه از طريق روشهاي سبز شيميايي ايجاد شده است. به عنوان مثال، اختراع حاضر، بررسي ساخت نانوذره فلزي توسط عصاره گياهي و عملكرد ضدباكتريايي آن در ممانعت از رشد باكتري گرم منفي و گرم مثبت است. به عبارت ديگر اين اختراع، ساخت سبز نانوذره از طريق عصاره گياه مارونگ را نسبت به روشهاي معمول فيزيكي و شيميايي، بهتر، كم هزينهتر با آلودگي زيستي كمتر و دوستدار محيط زيست معرفي ميكند. در اين اختراع از تكنيك بررسي جذب با دستگاه اسپكتروفتومتري، XRD (X-Ray Diffraction)، FTIR (Fourier transform infrared) ، ميكروسكوپ الكتروني TEM و اندازهگيري هاله عدم رشد در اطراف ديسكهاي آغشته به نانوذره (Zone Of Inhibition) استفاده شده است. در اين اختراع نانوذره كلريد نقره بدون استفاده از مواد سمي و شيميايي و طي روش دوستدار محيط زيست سنتز شد. نانوذره كلريد نقره سنتز شده اندازه كوچك با ميانگين 35 نانومتر دارد و به دليل بالابودن يونهاي كلر در عصاره گياه، بدون صرف هزينه و استفاده از مواد شيميايي گوناگون، به جاي نانوذره نقره توليد شده است. اين نانوذره، قابليت مهار رشد باكتري گرم منفي اشرشياكلي و باكتري گرم مثبت استافيلوكوكوس آرئوس را دارد. با توجه به سمي بودن يونهاي نقره، نمكهاي نقره مانند كلريد نقره سميت كمتري براي انسان دارد و ميتواند براي ضدعفوني كردن زخم و مقابله با رشد باكتريها، تهيه فيلترهاي تصفيه آب و هوا، صنايع توليد پوشاك، ژلها و كرمهاي بهداشتي و باندهاي زخم بندي مفيدتر واقع شود و با كنترل آزادسازي يونهاي نقره اثربخشي آن را افزايش دهد.
يكي از موارد حائز اهميت در زمينه بهداشت و درمان به كار بردن بخيه (سوچور) در زخم هاي باز و دروني مي باشد. روزانه شاهد تعداد عديدي از بيماران هستيم كه جراحات شان توسط بخيه (سوچور) به هم بسته شده و دو لبه زخم را كنار هم مي نشاند. اين كار توسط كادر و پرسنل مجرب مراكز بهداشتي_درماني انجام مي شود. انجام اين پروسيجر همانند ساير اوامر باليني خالي از خطر براي كادر درمان نيست، چرا كه به هنگام وارد نمودن سوزن بخيه به درون پوست، ديگر سوزن حالت استريل و پاكي موجود در بسته بندي اوليه خود را ندارد بدين خاطر كه با خون و ترشحات بيمار همراه بوده است.بيماران و مددجويان سانحه يافته كه با زخم باز و مشكلاتي نظير احتياج به عمل جراحي و بخيه زدن به مراكز درماني مراجعه مي كنند ممكن است علاوه بر زخم حاضر عفونت هايي از قبيل انواع هپاتيت و ايدز را داشته باشند. به همين خاطر در حين بخيه زدن كه سوزن بخيه با خون و ترشحات بيمار در تماس است در اين صورت سوزن بخيه حاوي و عامل انتقال عفونت تلقي مي شود، و اگر اصابت و فرو رفتن سوزن بخيه با بدن و دستان پرسنل انجام گيرد؛ انتقال عفونت از طريق نيدل استيك شدن ( فرورفتن اجسام تيز در بدن) با سوزن بخيه مواجه خواهند شد و آن ها را درگير خواهد كرد.در جهت رفع اين نقص، اختراع « گيره مگنت انگشتري با قابليت جذب سوزن و عدم آزاد بودن آن جهت عدم نيدل استيك شدن، به هنگام بخيه زدن و كار با سوزن بخيه» روي كارآمده كه نواقص و رخداد چنين مواردي را در سطح بهداشتي_درماني كاهش داده و در جهت حفظ ايمني و امنيت حفاظت فردي كاركنان و پرسنل بهداشتي_درماني گام بر مي دارد. بدين صورت كه با قرار گيري در يكي از انگشتان پرسنل، بعد از وارد كردن سوزن بخيه از يك سمت زخم و مجدد عبور آن از طرف ديگر، سوزن بخيه بايستي به ناحيه مگنت (مغناطيسي) گيره انگشتري ( كه ناحيه مگنت به قسمت خارجي گيره انگشتري جاي داده شده و قرار گرفته است) اتصال داده شود و پس از فيكس نمودن آن برروي ناحيه مگنت، گره زدن سوچور برروي زخم انجام گيرد. چرا كه بيشترين برهه ي زماني فرورفتن سوزن بخيه در دست و بدن پرسنل، در زمان آزاد بودن سوزن به هنگام گره زدن نخ و سوچور(بخيه) برروي زخم مي باشد.اختراع حاضر با حذف نواقص موجود، رويكردي را به جهت رفع نيدل استيك شدن پرسنل به هنگان بخيه زدن تدبير نموده است.
يكي از موارد حائز اهميت در حيطه سلامت و بهداشت فردي،توجه به امر بهداشت و درمان مي باشد.در امر درمان بيشترين استفاده ابزاري از وسيه اي به نام سرنگ بوده كه جهت خونگيري،تزريق دارو و... مورد استفاده قرار مي گيرد.يك سرنگ به عنوان رابط، ارتباط بدن با عامل خارجي و بيروني جهت آزمايش،تزريق دارو و... را مهيا كرده و به همين خاطرحين استفاده از اين وسيله در حال حاضر با ايرادات و نواقصي روبه رو بوده و در جهت رفع آن ها اختراع حاضر طرح ريزي گشته است. از خلل موجود در سرنگ هاي حاضر ميتوان به عدم داشتن پنبه الكلي همراه خود اشاره نمود.از ويژگي هاي اين اختراع ميتوان به داشتن پنبه الكلي فيكس شده برروي انتهاي درپوش اشاره كرد؛كه با بازنمودن آن جهت انجام اوامر باليني برروي سطح پوست زده شده و ناحيه مورد نظر را پاك و عاري از ميكروب خواهد كرد.اين طرح ريزي بدين سبب بوده كه با سرنگ هاي موجود ممكن است پرسنل به دليل حواس پرتي و فراموشي، همراه خود پنبه الكلي را به بالين نبرده و با اين كار سبب اتلاف در وقت كاري آن ها مي گردد. از ديگر خلل سرنگ هاي موجود و مصرفي ميتوان به اين مورد اشاره كرد : به دلايل گوناگون پرسنل و كادر درمان به هنگام ريكپ كردن سرسوزن(گذاردن درپوش برروي نيدل) ،نيدل استيك (فرورفتن سرسوزن به بدن)ميشوند و انتقال امراض و عفونت از طريق سرسوزن آلوده به پرسنل انتقال مي يابد.به همين خاطر اختراغ ادعايي در جهت رفع اين مشكل گام برداشته،بدين گونه كه واجد سطح مقطع عريضي در انتهاي درپوش بوده و با درآوردن سرسوزن از داخل درپوش ديگر لازم نيست مجدد از همان ناحيه كه سرسوزن از داخل درپوش درآمده،آنرا وارد درپوش نمود.با اين حال درپوش را وارونه كرده و انگشتان را درزير سطح مقطع عريض قرار داده (و ازقسمت ديگر درپوش يعني همان انتهاي آن) و سرسوزن را به درون درپوش ميتوان هدايت نمود.و دست پرسنل از جهت برخورد سرسوزن آلوده به آن مصون خواهند بود. نكته ي ديگر اين است كه درون درپوش اختراعي، واجد اهرم رفت و برگشتي است كه امكان جابجايي در داخل درپوش را مهيا كرده و امكان گذاردن سرسوزن در درپوش را از دو طرف ابتدايي و انتهايي درپوش فراهم ميكند.
از موارد مهم و حائز اهميت در مراكز بهداشتي_درماني دفع ايمن، به موقع و عاري از خطر سيفتي باكس ها مي باشد.اين سطل ها به گونه اي وجه تفكيكي را براي موارد خطرآفرين و انتقال دهنده ي عفونت از بيماران به ساير افراد و علي الخصوص پرسنل اماكن بداشتي_درماني روي كار قرار داده است.در مراكز درماني شاهد اين هستيم كه دفع و انتقال موارد تيز و برنده به صورت اشتراكي و همراه با هم در محفظه هاي جمع آوري (سيفتي باكس) دور ريخته مي شوند و همچنين بر اثر اين ناهمگوني بخشي از فضاي باكس هاي جمع آوري به صورت مرده تلقي شده و فاقد كارآمد خواهد بود و گاهي جهت آزاد سازي و افزايش فضا، پرسنل اقدام به تكان دادن باكس كرده و حتي ممكن است نيدل استيك شدن پرسنل را به ارمغان آورد بدين خاطر بايستي امر تخليه و يا جايگزيني باكس ها در كوتاه مدت توسط پرسنل مربوطه انجام گيرد.همچنين مشكل حاضر در باكس هاي كنوني مورد استفاده مي توان به وجود درب و دهانه ي ورودي در قسمت رويي اشاره كرد كه پرسنل جهت جداسازي نيدل از سرنگ از كنگره هاي باكس ها استفاده كرده و اين ميان امكان جداسازي درب از سطل وجود داشته و حتي درصد نيدل استيك شدن پرسنل را دوچندان مي كند. اختراع حاضر« سيفتي باكس تفكيك كننده اجسام تيز و برنده با قابليت فشرده سازي و كاهش حجم موارد فلزي »امر جداسازي و تفكيك مصارف و تجهيزات استفاده شده فلزي و غير فلزي را مد نظر داشته و از ايجاد فضاي مرده و فاقد استفاده جلوگيري خواهد كرد و با تدبير ناحيه اي مگنت اقدام به فشرده سازي اجسام فلزي در باكس مي كند وهمچنين درب تخليه در قسمت كناري باكس تعبيه شده است و امكان استفاده ايمن از نواحي كنگره مانند باكس به جهت جداسازي نيدل از سرنگ را به شيوه اي ايمن فراهم خواهد نمود
به هنگام گرفتن ECG از بيماران، برخي نواقص و مشكلات نظير: عدم قرارگيري ليدها بر سطح پوست،جابجايي ليدها همچنين جداشدن آنها از سطح پوست سينه و ايجاد پارازيت در دستگاه_ عدم وجود ژل در بخش ها (كه در اينصورت قرارگيري ليد بر سطح سينه با مشكل مواجه خواهد شد و عدم دريافت سيگنال هاي الكتريكي توسط دستگاه را ايجاد مي كند) و اتلاف وقت كاري پرسنل جهت رفع و آماده سازي موارد فوق را در پي خواهد داشت. در برخي بخش ها لازم است كه قلب توسط الكتروكارديوگرام مورد پايش و بررسي قرار گيرد و بايستي چند مرتبه نوار قلب از مددجو تهيه شود؛ به دليل كاهش امكانات و نبود سيستم مانيتورينگ در بخش بايستي مرتبا و پيوسته از الكتروكارديوگرام جهت پايش قلبي استفاده كرد و در اين حالت هريك از نواقص و مشكلات به هنگام گرفتن نوار قلب به وقوع مي پيوندد و از نظر باليني كاهش بازده كاري را داريم. جهت رفع نواقص موجود، اين اختراع با داشتن گايد (راهنما) در نحوه قرارگيري جهت اتصال بر سطح پوست را در جايگاه هاي مناسب آناتوميكي؛ قرارگيري ليدها را فراهم نموده و امكان اتصال صحيح و درست ليد هاي دستگاه الكتروكادريوگرام را برروي خود فراهم ميكند. اين اختراع با داشتن حالت چسبي در زير چست ليدها امكان فيكس شدن و قرارگيري بر سطح پوست را ايجاد كرده و به وسيله ي جفت گيره ي مگنت امكان جذب و قرارگيري ليدهاي ECG را بر خود ايجاد مي كند و از جدا شدن و افتادن ليدها ممانعت بعمل خواهد آورد. اين اختراع به دليل امكان فيكس بودن برروي سينه امكان پايش قلبي توسط الكتروكارديوگرام براي چندين ساعت را فراهم نموده و با فيكس بودن برروي سينه عارضه اي براي مددجو ايجاد نخواهد كرد.
يكي از موارد مهم و حائز اهميت در مراكز درماني و جراحي، استفاده از بُرنده هاي جراحي و ابزارهاي وابسته نظير: تيغ بيستوري مي باشد. به هنگام استفاده از بيستوري در مراكز درماني، از اسكالپل يا دسته تيغ بيستوري جهت استفاده راحت و عدم خطر از جهت نيدل استيك شدن (فرورفتن و و ايجاد خراش توسط هر جسم برنده بر بدن) مورد استفاده قرار مي گيرد. كه به هنگام استفاده، ميزان بُرش بر سطح بدن و موضع جراحي؛ به صورت تخميني و براساس تجربه، توسط پرسنل انجام دهنده (پزشك_تكنسين و...) مي باشد. كه اين امر مي تواند در اثر استفاده، ميزان برش جراحي را بيشتر از ميزان تعيين گرديده و مورد نياز در عمل ايجاد كند كه: تعداد سوچورهاي زده شده_خونريزي_پارگي بيشتر بافت و عوارض و طول مدت درمان بعد از آن و... مي تواند سبب شود.و همچنين در محيط هاي كم نور امكان آسيب به شريان ها و عروق محيطي را ايجاد نمايد. اختراع « اسكالپل_فيكساتور تيغ بيستوري با قابليت جفت گايدر_focus گريدر نوري در بُرش جراحي » با در نظر داشتن ايستگاهي جهت قرارگيري تيغ بيستوري، امكان فيكس بودن را در آن فراهم نموده و با قابليت جفت گايدر نوري پردازنده بر موضع بُرش جراحي، دقت نظر بر حسب ميلي متر را به صورت نور مستقيم (بذون پخش و گسترگي نور) ايجاد نموده كه اين امر دقت در بُرش جراحي را بالاتر برده و همچنين در محيط هاي كم نور و حتي محيط بسته و تاريك، موضع و محل بُرش و عمل جراحي را جهت ورود به بافت با پردازش ميلي متربه ميلي متر (3 ميلي متر) و نوري فراهم مي آورد.
اين دستگاه وسيله اي است براي مانيتورينگ وضعيت قوس خطوط ريخته گري اسلب و اسلب عريض در شركتهاي فولاد سازي؛ كه تا كنون در كشور ساخته نشده است. براي هر جفت غلتك ۶ مشخصه تولرانسي بسيار حساس وجود دارد كه دستگاه رول چكر با ورود به درون قوس ريخته گري و حركت بر روي غلتكها، اقدام به سنجش و ثبت هر يك از اين مشخصات مي۔ نمايد. پس از اتمام عمليات رول چكينگ متخصصين تعميرات با مشاهده و تفسير نتايج، اقدامات لازم جهت انجام اصلاحات و حفظ شرايط قوس ريخته گري در بهترين حالت ممكن را صورت ميدهند. شش مشخصه تولرانسي مذكور كه لازم است تا براي هر جفت غلتك اندازه گيري و پايش شوند عبارتند از: فاصله ميان هر جفت غلتك لوز و فيكس، خميدگي هر غلتك، شدت آب پاششي از افشانك ها، همراستايي غلتكهاي فيكس، روانگردي هر غلتك و توازي غلتكها. بدين ترتيب امكان تعميرات به موقع، مؤثر و بهينه، برطرف كردن عيوب شمشهاي توليدي ناشي از وضعيت نامناسب قوس و اشكال يابي دقيق فراهم مي شود. مهمترين هدف اين اختراع بومي كردن تكنولوژي و بي اثر نمودن تحريم اقتصادي مي باشد.
يكي از موارد مهم و حائز اهميت در مراكز درماني و بيمارستان ها علي الخصوص بخش هاي ويژه ICU_CCU_PICU_NICU)) تغذيه بيماران از طريق گاواژ و NG-tube مي باشد.درحال حاضر به هنگام انجام گاواژ براي بيماران و مددجويان معمولا پرسنل و كادر درمان در چند نوبت اقدام به كلمپ و جدا كردن سرنگ گاواژ و پيستون سرنگ و NG-tube مي كنند و در هر گاواژ جدا نمودن پيستون جهت ريختن مايع به درون سرنگ انجام خواهد گرفت (لاواژ جهت رويت تحمل بيمار_كلمپ كردن NG_جدا نمودن سرنگ از NG_جدا كردن پيستون_ريختن مايع گاواژ در سرنگ_اتصال سرنگ به NG_باز كردن كلمپ_در دست گيري در بالا انتقال به معده بر اساس جاذبه و شست و شو در پايان_كلمپ NG_جدا كردن سرنگ از NG و قرار دادن پيستون در سرنگ گاواژ و در نهايت اتصال به NG؛ كه تمامي اين مراحل و در دست گيري، جدا و كلمپ نمودن و فيكس كردن سرنگ به NG-tube توسط پرسنل انجام مي گيرد و مي تواند اتلاف وقت و انتقال ميكروارگانيسم هاي فعال در محيط را در در بيمارستان به محيط گوارشي بيمار هدايت كند و عوارضي را بر جاي گذارد. همچنين امكان جدا شدن NG از سرنگ و كثيف نمودن تخت و محيط وجود دارد. اختراع « سرنگ_تغذيه فيكسيشن NG tube و بدنه با اهرم پيستون توربيني حركتي بدون دخالت دست و حذف جداشدگي پيستون» با در نظر داشتن موارد فوق با وجود فيكسيشن و اهرم پيستوني بكار رفته در اختراع كلمپ و جدا كردنت سرنگ و پيستون و... را منسوخ مي كند.
موارد یافت شده: 10