لیست اختراعات با مالکیت
محمدامين موعودي
6 عدد
يك بالش خواب با در نظر گرفتن مسائل مرتبط با ارگونوميك و مهندسي آنتروپومتري ارائه شده است. اين بالش به گونه اي است كه اجازه دمر خوابيدن به فرد را نمي دهد و همچنين باعث جلوگيري پوسچرهاي نامطلوب در ناحيه گردن و ستون فقرات مي شود. با استفاده از اين بالش مشكل خروپف به دليل ايجاد انحنا در ناحيه گردن و مستقيم قرار گرفتن راه هوايي (در پوسچر طاق باز) مرتفع مي شود. همچنين از قرارگيري گوش ها در وضعيت ناراحت جلوگيري مي كند و براي افراد با طول سرشانه هاي متفاوت قابل تنظيم باشد، يعني افراد با طول سر شانه هاي متفاوت مي توانند از آن براحتي استفاده نمايند.
اين اختراع مربوط به حيطه كار دندانپزشكى و پزشكى مى باشد.اين وسيله با توجه به شيوع بيمارى هاى تنفسى و عفونى و انتشار آن در محيط كار و مطب يا اتاق جراحى و امكان سرايت بيمارى به كادر درمان و پزشك و كاركنان طراحى گرديد كه از طريق يك محفظه پوششى كه براى ناحيه سر و گردن بيمار طراحى شد در ناحيه سر و گردن بيمار قرار گرفته كه امكان شيوع بيمارى را كاهش مى دهد و سبب كاهش سرايت بيمارى به پزشك و بيمار و كاركنان درمان مى شود.كاربرد آن نيز در رشته هاى پزشكى و دندانپزشكى مى باشد.
يك صندلي زيني با در نظر گرفتن مسائل مرتبط با ارگونوميك و مهندسي آنتروپومتري ارائه شده است. اين صندلي به گونه اي است كه از وارد شدن تمامي فشار بر روي كمر جلوگيري نموده و همچنين مانع از ايجاد پوسچرهاي نامطلوب و خميده در ناحيه ستون فقرات كمر مي شود. با استفاده از اين صندلي مشكلات اسكلتي عضلاني به دليل ايجاد شيب مثبت و زيني بودن قسمت نشستنگاه، مرتفع مي شوند و همچنين با در نظر گرفتن معيارهاي آنتروپومتري افراد در جامعه ي ايراني طراحي شده است.
يك ميز و صندلي ارگونومي دانش آموز با در نظر گرفتن مسائل مرتبط با مهندسي ارگونومي و مهندسي آنتروپومتري ارائه شده است. اين ميز و صندلي ارگونومي به گونه¬ اي طراحي و ساخته شده است كه در تمام قسمتها قابل تنظيم با ابعاد بدني دانش آموز است و باعث جلوگيري از پوسچرهاي بدني نادرست دانش اموز در كلاس درس مي شود كه اين پوسچرهاي نادرست شامل تمام اسكلت بدن از جمله اندام فوقاني ( گردن، دست ها) و اندام تحتاني ( پشت، كمر، لگن، ران ها) است. با استفاده از اين ميز و صندلي ارگونومي، آسيب هاي اسكلتي و ناهنجاريهاي قامتي دانش آموز از جمله كايفوز(قوزپشتي) و لوردوز(گودي بيش از حد كمر) مرتفع خواهد شد. و از دردهاي گردن، پشت، كمر و لگن پيشگيري مي كند. همچنين باعث ايجاد گردش خون بهتر در بدن دانش آموز مي شود
افزايش مدت زماني كه افراد در حالت نشسته سپري ميكنند (چه در دفاتر اداري و چه در وسايل نقليه)شيوع گسترده كمردرد در ميان انها باعث گشته كه سوالات زيادي در مورد اهميت تناسب وسايل و تجهيزات براي افراد استفاده كننده به منظور پيشگيري از اثرات سوي ناشي از استفاده مكرر انها مطرح ميشود. در اين طراحي ارگونوميك از اين منطق كه چون صندلي در محيط كار موجود مي باشد ولي بهينه نمي باشد و شرايط ارگونوميك براي شخص مهيا نيست با استفاده از مكانيسم نشستن سود برده شد.مطالعه روي دو گروه 20 نفري كارمندان اداري و رانندگان وسايل نقليه سبك و سنگين در محدوده سني 35 تا 45 سال با استفاده از پرسشنامه هاي Nordic ,Ranting scale صورت گرفت كه اطلاعات توسط نرم افزار PE2 ثبت و توسط نرم افزار SPSS آناليز گرديد.
موارد یافت شده: 6