لیست اختراعات با مالکیت
مسعود خيرانديش
2 عدد
در كشور ما تلفات گوساله¬ها 20-12 درصد مي¬باشد كه از اين مقدار حدود 75 درصد را سندرم اسهال به خودش اختصاص ميدهد. امروزه براي كنترل بيماري اسهال گوساله از مكملهاي آنتيبيوتيك دار استفاده مي شود. با توجه به اهميت صنعت دامپروري در توليد مواد پروتئيني، لبني و تأمين موادغذايي، مصرف بي رويه آنتي بيوتيك¬ها سلامت مصرف كنندگان فرآوردههاي دامي را بشدت تهديد مي¬كند. امروزه براي كاهش اثرات آنتي بيوتيك از راهكار¬هاي جديدي چون تركيبات جاذب باكتري¬ها و سموم آنها مانند رس¬ها و انواع اسانس¬ها در درمان بيماري اسهال كمك گرفته ميشود. عنصر اختراع در اين تحقيق تركيب توأمان دو ماده ضد ميكروبي رس1:2 و هر يك از اسانس¬هاي آويشن شيرازي، نعناع فلفلي و دارچين به عنوان يك داروي جديد در درمان بيماري اسهال گوساله مي¬باشد. نتايج حاصل از تعيين MIC داروي جديد در مقايسه با داروهاي مشابه موجود در بازار(شاهد) نشان داد كه هر يك از سه اسانس نامبرده شده در تركيب با نانورس از فعاليت ضد باكتريايي قابل توجهي برخوردار بود به گونه¬اي كه تا حد زيادي توانست از رشد باكتري¬هاي مولد اسهال همچون اشريشياكلي و سالمونلا درتمامي غلظت¬هاي بكار رفته ممانعت كند.
با توجه به پتاسيل بالاي ايران به ويژه منطقه كاشان در زمينه انواع اساسنهاي طبيعي به خصوص گلاب و نيز محبوبيت اين عطر طبيعي در ميان مردم منطقه به خصوص اعراب و مسلمانان اين سوال هميشه براي اينجانب وجود داشت كه چرا از اين پتانسيل بالا به شكلي كامل و علمي استفاده نمي شود و خشبوكننده هاي چيني و تركي با وجود عدم كيفيت و محبوبيت بازار كشور خودمان و نيز منطقه را در دست دارند. به همين علت تحقيقاتي را زا سال 1385 در جهت استفاده از گلاب (به صورت كاملا طبيعي) و جايگزين كردن آن به جاي خوشبو كننده آغاز نمودم. در اين راه چند مشكل وجود داشت كه در زير قسمتي از آن را مي خوانيد. 1- ايجاد ماندگاري در گلاب بدون افزودن مواد شيميايي 2- حذف بوي نامطبوع گلاب پس از استفاده در جاهاي گرم (بوي ترشيدگي) 3- فرموله كردن گلاب به صورتي كه در اسپري تحت فشار Aero sale قابل استفاده باشد.
موارد یافت شده: 2