لیست اختراعات با مالکیت
مصطفي چگني
3 عدد
دستگاه تداخل سنج ليزر 808 نانومتر جهت اندازه گيري ميزان عبور نور از عينك هاي محافظ شامل قسمت هاي مختلف زير مي باشد: دو آينه بازتابنده، دو نصف كننده موج، ليزر 808 نانومتر، سنسور مادون قرمز، پردازنده الكترونيكي، پيچ تنظيم-كننده شدت نور ليزر ( با توان50 ميلي وات). پردازنده الكترونيكي از طريق يك آداپتور(AC-to-DC) به ولتاژ برق متناوب شهري متصل مي شود. با روشن شدن دستگاه (اعمال ولتاژ به مدار الكترونيكي) ليزر نيمه هادي با طول موج 808 نانومتر در شروع به تابش نور نامرئي مي نمايد. اين شعاع تابش پس از برخورد به يك نصف كننده موج به دو شعاع رفرنس و شعاع آزمايش تقسيم مي شود. شعاع آزمايش مسير مستقيم را در بيرون از دستگاه و بعد از عبور از ماده شفاف مي گذراند و به نصف كننده موج دوم مي رسد. همچنين شعاع رفرنس هم بعد از بازتاب از از دو آينه به نصف كننده موج دوم رسيده و با شعاع آزمايش تداخل انجام مي دهد. دو شعاع تداخل يافته به يك سنسور مادون قرمز منتقل شده و پس از تبديل به يك سيگنال آنالوگ الكتريكي توسط يك سيم به بخش پردازنده الكترونيك انتقال مي يابد كه توسط يك مبدل آنالوگ به ديجيتال(ADC) به يك سيگنال ديجيتال و سپس توسط نرم افزار Visualizer در روي مانيتور كامپيوتر ميزان عبور نور ليزر از فيلتر عينك محافظ نمايش داده مي شود.
لايه نشاني به روش رسوب گذاري بخار فيزيكي فرآيندي است كه در محيط خلاء و به كمك اعمال جريان الكتريكي براي تبخير ماده صورت مي گيرد و هدايت و انتقال ماده تبخير شده به سمت زيرلايه بر اساس اختلاف فشار ميان محلي كه ماده و زيرلايه قرار دارد، اتفاق مي افتد. پارامترهايي كه معمولا در اين نوع لايه نشاني كنترل مي شوند عبارتند از: محفظه خلا و دماي بوته اي كه ماده منبع در آن قرار مي گيرد. در اين روش، ماده منبع كه به عنوان پوشش استفاده مي شود (مانند يك قطعه فلز) در يك (بوته) كه با نام قايقك يا فيلامان نيز شناخته مي شود و از جنس فلزات مقاوم است كه در اين پروژه تنگستن است، قرار مي گيرد. با عبور جريان برق از بوته و داغ شدن ماده منبع و سپس تبخير آن در محيط خلاء، به دليل اختلاف فشاري كه بين محل بوته و محل زيرلايه وجود دارد، يك لايه نازك بر روي زيرلايه انباشت مي شود. بعد از اينكه سنسور فشار BMP180 در درون راكتور لايه نشاني در محل نگهدارنده، سطح آن پوشش مواد محافظ در برابر پلاسما داده شد. لايه ي اول به ضخامتي حدودي 0.6 ميكرومتر از جنس طلا Au لايه نشاني شد كه سطح را آماده براي لايه دوم مي كند. لايه دوم از جنس پتاسيم بي كرومات Cr2K2O7 به ضخامت 1.3 ميكرومتر لايه نشاني شد. لايه سوم از جنس نيكل Ni به ضخامت 65 ميكرومتر قرار گرفت كه علاوه بر اينكه خاصيت ضد مغناطيس دارد مقاومت بي كرومات پتاسيم را در برابر خوردگي و نفوذ رطوبت هوا به آن را مي گيرد. هنگامي كه سنسور در معرض فشار ديناميكي پلاسما قرار مي گيرد به دليل اينكه ديافراگم اين سنسور توسط سيم هاي زيگزاگي پوشيده شده كه در نتيجه انحراف سطح ديافراگم مقاومت الكتريكي آن تغيير مي يابد و در نتيجه در مدار پل وتستون اين سيگنال الكتريكي به وجود مي آيد كه سپس به كمك يك ميكروكنترلر با پروتكل I2C مقدار فشار هوا بر روي صفحه نمايشگر (LCD) ظاهر خواهد شد. اين فشار¬سنج قادر است كه در بازه 300 تا 1100 هكتو پاسكال را در مجاورت محيط هاي پلاسمايي را اندازه گيري نمايد. جهت آزمايش درستي كار سنسور فشار پيزو لايه نشاني شده، فشارسنج را در معرض پلاسما (از نوع اسپايك) در درون محفظه خلاء قرار داده ايم كه به اندازه گيري تغييرات فشار بدون ايجاد نويز و اختلال پرداخت.
اين كليد شامل سه ترمينال (كنتاكت) از جنس پلاتين (بدليل رسانندگي و دماي ذوب و مقاومت الكتريكي و پايداري شيميايي بالا) است كه به وسيله اهرم عايقي مي¬توان دو اتصال از آن را به هم وصل يا از هم جدا كرد. در فاصله¬ي بين فضاي اين دو كنتاكت پلاتيني در راستاي عمود بر امتداد بر آن¬ها ميدان مغناطيسي پالسي و يا ثابت (بسته به كاربرد از 01/0 تسلا تا 8/0تسلا) اعمال مي¬كنيم شدت ميدان مغناطيس اعمالي متناسب با پلاسماي ايجاد شده (بر اساس مكانيزم تاونزند) بين دو كنتاكت بوده، تا پلاسماي هوا كه در نتيجه قطع و وصل كليد در فضاي بين كنتاك¬هاي كليد ايجاد مي¬شود دوران نموده و در كمترين زمان ممكن و در فاصله طولي بسيار كوتاه از بين رفته و ابعاد كليد ولتاژ بالا ساخته شده به كمترين سايز ممكن رسيده و سرعت قطع و وصل كليد افزايش ¬يابد. اين در حالي است كه در كليدهاي ولتاژ بالاي مورد استفاده در بكارگيري جهت اعمال ولتاژ بالا در دستگاه¬هاي پلاسما و خطوط انتقال نيرو (نيروگاه¬هاي برق) به دليل ايجاد پلاسماي هوا بين كنتاك¬هاي كليد فاصله¬ي بين كنتاك¬ها جهت بكارگيري در مدار بسيار بزرگ و زمان قطع و وصل ولتاژ طولاني شده كه همراه با صداي نويز جريان بالا مي¬باشد. طبق معادله لورنتس با اعمال ميدان مغناطيس در درون اين كليد جريان الكتريكي بين دو كنتاكت مسير منحني را طي مي¬كند. در صورتي كه اندازه¬ي ميدان مغناطيس به مقدار كافي باشد آن¬گاه يون¬هاي مثبت نيز مسير انحنادار دايره¬اي را طي مي¬كنند. بنابراين براي قطع پلاسما نياز به فاصله¬ي بزرگي نمي¬باشد. ولتاژ عملياتي جهت قطع و وصل مدار توسط كليد ساخته شده از 15 كيلو ولت تا80كيلو ولت يا جريان 1 آمپر تا 60 آمپر را پوشش مي¬دهد. اين كليد مگنتو پلاسما در قطع و وصل نمودن ولتاژ 40 كيلو ولت جريان مستقيم در دستگاه پلاسما اسپايك مورد آزمايش قرار گرفته است. همچنين از يك منبع تغذيه با ولتاژ مستقيم 20 ولت با جريان 10 آمپر براي توليد ميدان مغناطيسي خارجي يكنواخت عمود بر كنتاكت هاي كليد، توسط دو سيم پيچ در طرفين ترمينال¬ها با تعداد دور 250 استفاده شده است.
موارد یافت شده: 3