لیست اختراعات با مالکیت
ميثم رحماني
9 عدد
يون كلر در بسياري از صنايع بعنوان يون مزاحم تلقي مي شود. از جمله اين صنايع مي توان به صنعت سرب و روي اشاره كرد ، كلر در قسمت الكتروليز باعث خوردگي آند شده و همچنين محيط كار را به گاز كلر آلوده مي نمايد كه براي كاركنان بسيار خطرناك است. از طرفي بعلت كم شدن منابع خاك روي اكسيد، كارخانجات بدنبال استفاده از خاك هاي معدني و اكسيد هاي كلر دار هستند. اين اختراع توانسته يون كلر را با استفاده از مس (II) سولفات و سديم سولفيت رسوب داده و علاوه بر حل مشكل كلر در صنايع ، يك محصول جانبي با ارزش توليد نمايد.
در توليد شمش روي ابتدا خاك روي وارد ليچ اسيدي شده و سپس با آهك خنثي سازي مي شود سپس وارد فيلتر شده و كيك باطله از محلول سولفات روي جدا شده و وارد قسمت كبالت گيري مي شود و در اين مرحله كبالت با استفاده از پودر روي به صورت سمانته از محلول خارج و حذف مي شود.اين روش در حاليست كه پودر روي به تنهايي قادر به حذف كبالت از محلول روي نيست و قبل از اضافه كردن پودر روي بايستي ابتدا در اصطلاح يك فعال كننده پودر روي به محلول اضافه گردد و در دماي مناسب نسبت به حذف كبالت از محلول اقدام نمايد.در اين مرحله پودر روي كادميم و نيكل را هم سمانته مي كند. بعد از حذف كبالت،نيكل و كادميوم، محلول به فيلتر زده شده و مستقيما محلول زير فيلتر آن در صورت مجاز بودن غلظت آهن وارد مخزن ميكاب شده و به قيمت الكتروليز هدايت مي گردد.
اختراع «افشره شيشه شوي» اختراعي در زمينه فني شيمي مي باشد. مشكل فني استفاده از شيشه شوهاي موجود آلايندگي هاي زيست محيطي، استفاده از حجم بالا و ايجاد حساسيت هاي پوستي مي باشد. راه كار ارائه شده: حذف آمونياك جهت سازگاري با محيط زيست. فشرده كردن شيشه شوي و استفاده از حجم اندك و حذف ايزوپروپانول جهت برطرف كردن حساسيت هاي پوستي. اساس كار اين افشره را وجود سورفكتانت ها به صورت اشباع در اتانل به منظور حذف آلايندگي هاي سطحي تشكيل مي دهد. خلاصه ي اهداف مورد نظر از ساخت اين افشره: «افشره شيشه شوي» با هدف ساخت شيشه شويي كه قابليت اختلاط با مقدار زيادي آب (تا 1000 برابر) را داشته باشد و مشكلات فني موجود را برطرف سازد اختراع گرديده است. فرمولاسيون ساخت: 50 سامتي متر مكعب اتانول (C2H5OH) با درصد خلوص 96% را تا دماي 45 درجه سلسيوس حرارت مي دهيم اين عمل بايد دور از شعله و با هيترهاي برقي يا بخار آب انجام شود. سپس به اتانول مقدار 1% (0/5 سانتي متر مكعب) سديم لوريل اتر سولفات افزوده و به مدت 2 ساعت ضمن حرارت هم مي زنيم پس از اينكه مشخص گرديد اتانول به كلي از سديم لوريل سولفات اشباع گرديده محلول را با استفاده از خلاء فيلتر كرده و حدود 0/2 درصد اسانس و مقدار دلخواه رنگ محلول در حلال آبي - آلي به آن مي افزاييم.
اختراع «چوب ضد آتش با استفاده از روش كريستاليزاسيون درون بافتي و نانو تكنولوژي» اختراعي در زمينه فني شيمي مي باشد. مشكل فني استفاده از چوب آتش گير بودن، مقاومت پايين در برابر پوسيدگي، جلبك زدگي و موريانه زدگي مي باشد. راه كار ارائه شده: استفاده از نمك مضاعف نانو سولفات آلومينيوم - پتاسيم و نفوذ دادن آن به عمق بافت چوب به دليل وجود مولكول هاي آب سبب ضد آتش شدن، مقاومت بالا در برابر پوسيدگي، جلبك زدگي و موريانه زدگي مي گردد. اساس كار اين چوب تشكيل كريستال هاي آبدار نمك مضاعف سولفات آلومينيوم - پتاسيم در عمق بافت چوب مي باشد. خلاصه ي اهداف مورد نظر از ساخت اين چوب: چوب ضد آتش با استفاده از روش كريستاليزاسيون درون بافتي و نانو تكنولوژي با هدف ساخت يك چوب ضد آتش و جلوگيري از پوسيدگي زودهنگام، جلبك زدگي و موريانه زدگي اختراع گرديده است. فرمولاسيون ساخت: براي تهيه يك نمونه آزمايشگاهي از چوب ضد آتش، 1000 ميلي ليتر محلول فوق اشباع نمك مضاعف نانو سولفات آلومينيوم - پتاسيم را به روش زير تهيه مي كنيم: در 1000 ميلي ليتر آب مقطر 3 بار تقطير شده با هدايت الكتريكي µs ، آنقدر نك نانو سولفات آلومينيوم - پتاسيم مي افزاييم و محلول را هم مي زنيم تا ديگر نمك در آب حل نشود. حال چوبي به ضخامت 5 سانتي متر و طول 10 سانتي متر را به مدت 5 دقيقه در اين محلول جوشان غوطه ور مي سازيم و پس از آن چوب را از محلول جوشان خارج نموده و در محلول اشباع نمك نانو سولفات آلومينيوم - پاسيم سرد (دماي محيط) به مدت 2 ساعت غوطه ور مي سازيم سپس چوب را بيرون كشيده و خشك مي نماييم.
اختراع كود ميكرو و ماكروجوشان با كاربردهاي باغي و زراعي در زمينه فني شيمي مي باشد. مشكل فني استفاده از كودهاي شيميايي در دوز مشخص كمبود عناصر مورد نياز گياهان، مقدار جذب كم كود و از دست رفتن قسمت بيشتر آن به صورت آبشويي، نفوذ كودهاي آب شوي شده به آب هاي زير زميني، عدم تنفس گياهي از ريشه و تغيير فيزيك خاك (فشرده شدن خاك) مي باشد. راه كار ارائه شده: كود اختراعي با ساختار شيميايي ـ معدني به صورت جوشان عمل كرده و با توليد گاز دي اكسيد كربن در خاك علاوه با ايجاد خلل و فرج در خاك، سبب تنفس گياه در ريشه مي شود. اساس كار اين كود را كربنات ها در حضور يك اسيد ضعيف (اكثر عناصر مورد نياز گياه در محيط اسيدي جذب گياه مي شوند) تشكيل مي دهد . اين كودها به صورت قرص هايي فشرده و يا به صورت گرانول و فقط بر طبق سفارش مشتري (كشاورزي ـ باغداري ) كه از آناليز خاك در آزمايشگاه خاك شناسي ارائه شده، تركيب و عرضه مي گردد. خلاصه اهداف مورد نظر از ساخت اين كود: حفاظت از محيط زيست، (جلوگيري از آبشويي)، افزايش راندمان محصول (به سبب نهايت جذب توسط گياه) و كاهش هزينه هاي توليد محصولات باغي و كشاورزي مي باشد. حدود 50 درصد وزني اين كودها را اوره بر پايه زئوليت تشكيل مي دهد. در كليه كودهاي توليدي بايد از تركيب كربنات با سولفات عنصر فلزي مورد كه در كشاورزي به عناصر ميكرو معروفند (مس، آهن، روي، منگنز، منيزيم) جهت جبران كمبود گياه و عناصر گوگرد، فسفر، را كه به عناصر ماكرو معروفند به صورت خالص استفاده نمود كه شامل 20 تا 40 درصد كود مي شود. 10 تا 35 درصد نيز شامل تركيبات كربنات + اسيد سيتريك مي باشد. كليه تركيبات فوق را به صورت ميكرونيزه پودر كرده و پس از اختلاط كامل آن را مي توان به صورت قرص با استفاده از دستگاه پرس هيدروليك 50 تنف فشرده و يا به صورت پودري استفاده نمود. اين كودها را مي توان به صورت چال كود در باغ ها و به صورت محلول پاشي (سوسپانسيون پاشي ) در زمين هاي زراعي استفاده نمود.
خلاصه: "صابون ضد جوش با ويژگي ضد عفوني كنندگي و آنتي باكتريال" اختراعي در زمينه فني پزشكي پوست ومو مي باشد. مشكلات فني بيشتر صابون هاي موجود در بازار ويژگي زيان بار خشك كنندگي پوست به خار وجود تركيبات سولفور آن مي باشد. اين صابون ها علاوه بر اين به سبب وجود سولفور در تركيباتشان اغلب داراي بوي تند و زننده اي مي باشد. كاربردهاي صابون اختراعي: 1- درمان جوش هاي چركين سطح پوست 2- درمان آكنه 3- جلوگيري از چروكيدگي سطح پوست براي تهيه اين صابون از بين روغن هاي نباتي و حيواني روغن زيتون را به خاطر ويژگي نرم كنندگي بالا براي توليد صابون طبيعي استفاده مي كنيم. حدود 100 سي سي سديم هيدروكسيد (NaOH) را به صورت اشباع در آب به 50 سي سي روغن زيتون افزوده و به مدت 5 ساعت آن را تا نقطه جوش به صورت ريفلاكس گرمايش مي دهيم. صابون نرم بدست آمده را از سطح محلول جدا و آن را با 5 سي سي محلول اشباع mentholوMentone در اتانول مخلوط نموده سپس آن را دوباره حرارت ملايم مي دهيم تا ذوب شده آن گاه در قالب مي ريزيم. مزاياي اختراع: 1- حفظ رطوبت پوست بيشتر نسبت به موارد استفاده مشابه 2- داراي ويژگي آنتي باكتريال و از بين برندگي جوش ها به خاط وجود تركيبات mentholوMentone 3- داراي رايحه بسيار خوب
موارد یافت شده: 9