لیست اختراعات با مالکیت
هادي الماسي
4 عدد
هدف اختراع حاضر، طراحي و ساخت بيوسنسور هوشمند و زيست تخريب پذير براي تعيين pH و تشخيص فساد گوشت ماهي بسته بندي شده است. بيوسنسور طراحي شده، ميتواند در بسته بندي فراوردههاي گوشتي خام بكار رفته و به محض شروع فساد محتويات داخل بسته، با تغيير رنگ بيوسنسور و تشخيص بصريِ آن توسط مصرف كننده، به انتخاب محصول سالم توسط مشتري كمك كند. جنس مادهي پايه در ساخت بيوسنسور از شبكه سه بعدي نانوالياف سلولز باكتريايي و تركيب رنگي نشانگر pH بكار رفته، آنتوسيانينهاي استخراج شده از كلم قرمز ميباشد. اين بيوسنسور طبيعي و بي ضرر، قادر است بدون تماس با ماده غذايي و با اتصال به سطح داخلي پلاستيك بسته بندي، روند فساد گوشت ماهي را بوسيله تعيين سطح آمينهاي بازي فرار توليد شده در گوشت، سنجيده و با ايجاد تغيير رنگ مشخص در آنتوسيانينهاي بكار رفته در آن، به مصرف كننده در مورد سطح فساد محتويات داخل بسته اطلاع رساني كند. قابليت استفاده در دماهاي مختلف نگهداري، زيست تخريب پذيري كامل و عدم تأثير منفي بر سلامتي گوشت در صورت تماس با محصول، حساسيت دقيق و سريع به تغييرات pH، قابليت تشخيص سريع و آسان تغييرات رنگ با چشم غير مسلح از جمله برجستگيهاي فني اين اختراع ميباشد.
انكپسولاسيون يا درونپوشاني فرايندي است كه به منظور افزايش پايداري و كنترل رهايش تركيبات زيستفعال و داروها استفاده ميشود. اين فناوري روشهاي مختلفي دارد كه يكي از آنها روش ژلاسيون يوني است. كمپلكس يوني آلژينات–كلسيم و پكتين-كلسيم دو مثال متداول اين سيستم درونپوشاني است. اختراع حاضر، فرمول جديدي براي درونپوشاني با روش ژلاسيون يوني معرفي كرده است. بيوپليمر مورد استفاده پروتئين كازئين شير ميباشد و يون مورد استفاده، نمك سولفات روي است. در اين روش، پروتئين كازئينات سديم شير در غلظت 5 درصد وزني در آب پخش ميشود و سپس ديسپرسيون كازئين، قطره قطره به داخل محلول 10 درصد سولفات روي ريخته ميشود. به محض افتادن قطرۀ كازئين در داخل محلول سولفات روي، عمل ژلاسيون اتفاق افتاده و دانَكهايي سفت و ژلي تشكيل ميشود. دانَكها در ابتدا نرم و شيري رنگ هستند اما با گذشت زمان سفت شده و به رنگ كاملاً سفيد درميآيند. محصول به دست آمده ميتواند به شكل دانَك، ميكروكپسول و الياف توليد شود. اين سامانه براي درون پوشاني انواع تركيبات زيستفعال و غذا-داروها قابل استفاده است. قطر نازل، فاصله پاشش، غلظت پروتئين و نمك از جمله عوامل موثر در مورفولوژي محصول توليدي در اين تكنيك هستند
موارد یافت شده: 4