لیست اختراعات با مالکیت
هرمز اسلامي
4 عدد
دستگاه لرزاننده ي مكانيكي مينياتوري غربال (Mechanical Miniature Sieve Shaker) از سه قسمت عمده تشكيل مي گردد: ۱. قسمت لرزاننده ۲. قسمت بالاي لرزاننده يا همان طبقات ۳. پايه هاي لرزه گير كه در زير دستگاه نصب شده است. جنس طبقات اين دستگاه از PMMA مي باشد، اين دستگاه با نرم افزار Auto CAD طراحي شده و برش اجزاي دستگاه با دقت بسيار بالايي با ليزر انجام شده است. دستگاه مورد نظر با اينكه براي كار با گستره ي وسيعي از مواد مختلف طراحي شده، داراي يك نوع مخزن دو طبقه اي نيز مي باشد. لازم به ذكر است در اين دستگاه از محدوده ي وسيعي از غربال ها براي تفكيك ذرات در حد ميكرو و نانو استفاده شده است. اين دستگاه با داشتن مجموعه اي متنوع از غربال ها با اندازه ي منفذ مختلف، كه به ترتيب از بزرگ به كوچك چيده شده اند، قادر است ذرات سوسپانسيوني، محلولي و جامد را در مقياس ميكرو در محدوده اندازه هاي مشخص تفكيك كند. اين دستگاه با توجه به وزن بسيار كم و تناسب اندازه ي آن با آزمايشهاي ميكرو بازده بالايي دارد و ساخت و طراحي آن با قيمت پاييني انجام مي شود. كوچكي اين دستگاه باعث مي شود كه بتوان آن را به صورت قابل حمل هم در آناليز خاك و در محل كار استفاده كرد و از طرفي فضاي كمتري از آزمايشگاه را اشغال مي كند.
در اين اختراع براي اولين بار در جهان سنتز ميكروذرات پليمري به وسيلهي روش الكتروپليمريزاسيون پراكنشي كه از تركيب دو روش پليمريزاسيون پراكنشي و الكتروپليمريزاسيون به دست آمدهاست، ابداع گرديد. ميكروذرات هماندازهي پليمري عمدتاً به روش پليمريزاسيون پراكنشي با استفاده از آغازگرهاي حرارتي سرطانزا و خطرناك براي محيطزيست استفاده ميشود. بقاياي اين آغازگرها در ميكروذرات حاصل از اين روش باقي ميماند و در صورت استفاده از اين ميكروذرات در كاربردهايي مثل انتقال كنترل شدهي دارو و آناليزهاي بيوپزشكي و بيو شيميايي خالصسازي شديد مورد نياز است. از ديگر سو، پليمريزاسيون در دماهاي بالا(55 تا 90 درجه سلسيوس) انجام ميشود، كه تمام اين مسائل باعث افزايش هزينه ميشود. در اين اختراع روش الكتروپليمريزاسيون پراكنشي به عنوان روشي سبز و جديد براي سنتز ميكروذرات فاقد پسماندهاي آغازگر و ارزان ارائه شده است. در اين روش، مونومر به همراه پايداركننده در محيطي(شامل حلال و الكتروليت) پراكنده ميشود و سپس با قرار دادن دو الكترود كاري و مخالف( و الكترود مرجع كه اختياري است) و اعمال جريان الكتريسيته، پليمريزاسيون و سنتز ذرات انجام ميشود. با توجه به عدم استفاده از آغازگرهاي حرارتي، ميكرو ذرات حاصل فاقد پسماندهاي آغازگر ميباشند. همچنين پليمريزاسيون به اين روش در دماهاي پايين قابل انجام است.
در اين پروژه بر مبناي ساخت مواد جديد در مقياس ميكرو و نانومتري كه قابليت بهبود خواص مكانيكي، الكتريكي، نوري و ... در ساير مواد را داشته باشند، اقدام به سنتز نانوذرات هيبريدي بر اساس مواد بيولوژيكي نموديم. زمينه فني اختراع، مهندسي شيمي مي باشد. ما در اين پروژه در وهله ي اول مواد آبزي را پس از شناسايي و آناليز، خالصسازي كرده و فرايند پليمريزاسيون را بر روي پلانكتون هاي دياتومه انجام داديم. فرايند جداسازي و خالص سازي گونه هاي مختلف با استفاده از دستگاه لرزاننده مينياتوري مكانيكي غربالي صورت گرفت. بعد از اين مرحله، به واسطهي اسيدشويي با سولفوريك اسيد و نيتريك اسيد، اسكلت سيليسي پلانكتون ها بدست آمد. در مرحله آخر با پليمريزاسيون پلي متيل متاكريلات، نانوذرات هيبريدي بر پايه مواد بيولوژيكي تهيه شد. نتايج حاصل از ميكروسكوپ نوري بيانگر اين مي باشد كه پليمر بر روي اسكلت سيليسي پلانكتون قرار گرفته است. ذرات هيبريدي بيولوژيكي سنتز شده به دليل ساختار غيركروي، نسبت سطح به حجم بالا، خصوصيات فلوئورسنتي و توزيع اندازه ذرات كم درزمينه هاي مختلفي همچون، تحويل دارو، تخريب سلول هاي سرطاني، اصلاح پليمرها، پايه كاتاليست ها، سلول هاي سوختي و كريستال هاي نوري كاربردهاي متنوعي خواهند داشت.
موارد یافت شده: 4