لیست اختراعات با مالکیت
ایمان محمدی
6 عدد
سنتز و شناسايي رزين رنگ دريايي سيلوكسان- يورتان- پرگوت طي دو مرحله انجام مي شود مرحله اول ساخت اليگومر (ADAP)، طي چهار مرحله شامل (I) محافظت گروه هيدروكسيل (II) آلكيلاسيون (III) هيدروسيليل دار كردن و (IV) محافظت زدايي انجام شد. در مرحله بعد بوسيله (ADAP) يك رزين پلي يورتاني اصلاح شده با سيليكون و پرگوت سنتز، كه تهيه آن بوسيله واكنش بين هگزا متيلن دي ايزو سيانات، (ADAP)، پلي پروپيلن گليكول، دي متيلول پروپيونيك اسيد(DMPA) و رزين پرگوت انجام شد. خليج فارس به عنوان آبراهي كه حدود 40 درصد نفت صادراتي جهان در آن توليد ميشود، از اهميت استراتژيكي بالايي برخوردار است. هرساله بيش از 10 هزار شناور از منطقه دريايي خليج فارس و درياي عمان گذر مي كنند كه بيش از 75 درصد آنها به حمل و نقل نفت خام و محصولات نفتي مربوط است. امروزه توجه به مسائلي مانند اثرات زيست محيطي، فعاليت هاي كشتي ها و ناوگان هايي كه در مناطق دريايي تردد مي كنند نيز حائز اهميت است، چرا كه به دليل حجم بالاي تردد كشتي ها، بخصوص نفتكش هاي عظيم، يكي ديگر از انواع آلودگي ها كه به احتمال زياد حيات دريايي در خليج فارس را تهديد ميكند، وجود انواع آلاينده هاي موجود در ساختار مورد استفاده جهت پوشش دهي ديواره بيروني اين شناورهاست. حفظ بدنة كشتيها و زيردرياييها در مقابل آسيبهاي ناشي از چسبيدن خزه ها و سخت پوستان دريايي و نگهداري آن در برابر عوامل خورنده با استفاده از مواد سازگار با محيط زيست دريا از اهميت بالايي برخوردار است. يكي از اهداف مهم در شيمي پليمرها، يافتن روش¬هاي ساده و مفيد براي تهيه محصولاتي با كيفيت و كارايي بالا مي¬باشد. استفاده از تركيبات سيليكوني جهت اصلاح خواص فيزيكي، مكانيكي، حرارتي و غيره از روش¬هاي نوين مورد استفاده در رنگ هاي دريايي مي باشد. در اين پروژه نيز تلاش شده است تا با سنتز اليگومر سيليكوني بتوان خواص رنگ دريايي سيلوكسان- يورتان- پرگوت را بهبود بخشيد. و همچنين با استفاده از رزين كلروكائوچو (پرگوت ) به عنوان يك رزين طبيعي براي افزايش مقاومت در برابر خوردگي، داشتن خاصيت ضد قارچي و كپكي و همچنين ايجاد فيلمي با كمترين نفوذ پذيري آب و سازگار با محيط زيست دريا، روش جديدي را جهت حفظ بدنة كشتيها و زيردرياييها و همچنين تاسيسات دريايي در مقابل آسيبهاي ناشي از چسبيدن خزه ها و سخت پوستان دريايي و نگهداري آن در برابر عوامل خورنده ارائه كرد.
خلاصه توصيف اختراع گاواژ روشي است كه مواد غذايي و مايعات مورد نياز بيمار توسط لوله معده وارد مجراي گوارشي بيمار ميشود در تغذيه با روش گاواژ از يك سرنگ مخصوص با ظرفيت 50 ميلي ليتر استفاده مي شود. براي هر وعده تغذيه حداقل بايد2 تا 6 بار سرنگ گاواژ از مواد غذايي پر شود كه انجام آن براي پرستاران سخت است. با استفاده از اين وسيله بدون تماس مستقيم مواد غذايي و محتويات معده با دست و محيط انجام مي گيردو فقط يكبار جهت پركردن نياز است. پرستار با استفاده از اين وسيله ادعايي به راحتي مي تواند حجم دلخواه غذاي مايع را به بيمار بدهد، بدون اينكه تماس مستقيمي با غذا داشته باشد و فقط با تنظيم سرنگ 50 ميلي ليتر مي توان اين كار را به راحتي انجام داد. از مزاياي ديگر اين وسيله ادعايي انجام لاواژ بيمار بدون آلوده سازي و تماس ترشحات بيمار با محيط است كه امكان محاسبه دقيق ميزان حجم لاواژ را فراهم مي سازد.
دستگاه تصفيه آب با استفاده از عدسي خورشيدي آب شور و يا آلوده را به آب شيرين تبديل مي كند مثلا مي تواند آب دريا و رودخانه ها را با استفاده از انرژي خورشيد به آب شيرين تبديل نمايد. اين دستگاه اولين دستگاه ساخته شده با متدي جديد با استفاده از مخزن بتوني و عدسي با قدرت جذب و بازتابش نور خورشيد با قدرتي بيش از 50 برابر دستگاه هاي تصفيه آبي كه با انرژي خورشيد كار مي كنند. هزينه ساخت ارزان و قدرت ساخت در داخل كشور مدت زمان ساخت بسيار كم و قابليت ساخت خانگي نيمه صنعتي و صنعتي و استفاده در تمامي نقاط كشور به خصوص جنوب كشور عزيزمان ايران. همچنين با توجه به اينكه استفاده از نور خورشيد جهت تصفيه آب شور به آب شيرين بسيار زمان بر است ما را بر آن داشت تا بتوانيم عدسي هايي رو بسازيم، از قطر 5 سانتي متر تا قطر 3 متر با ساخت عدسي ها عملا قدرت نور خورشيد بر روي سطح آب را چندين تا چند صد برابر خواهيم كرد در نتيجه ما توانستيم دبي آب خورجي از دستگاه را از 10 ليتر در روز حتي به 10 ليتر در ساعت و با استفاده از عدسي هاي بزرگتر حتي بيشتر برسانيم. حال ما مي توانيم با كمترين هزينه و بيشترين بازده آب را تصفيه كنيم. يك مخزن 1000 ليتري را مي توان فقط با 2 ميليون تومان راه اندازي كرد كه بتواند روزانه حداقل 200 ليتر آب تصفيه كند و انقلابي در صنعت تصفيه آب رخ دهد.
مطالعه كشش سطحي و كشش بين سطحي در بررسي بسياري از فرايندهاي صنعتي و غير صنعتي مانند رنگ سازي، داروسازي، مواد شوينده، استخراج نفت وغيره نقش مهم و ضروري دارد. چندين روش براي اندازه گيري كشش سطحي وجود دارد، از روش هايي كه خيلي كاربردي ميباشد روش وزن(حجم) قطره ميباشد، ولي دستگاه هاي تجاري اندازه گيري كشش سطحي به روش وزن(حجم) قطره قيمت بالايي دارند. از اين رودر اين پروژه دستگاه اندازه گيري كشش سطحي نيمه اتومات با روش وزن قطره با قيمت مناسب و دقت قابل قبول ساخته شده است. ويژگيهاي دستگاه اندازه گيري كشش سطحي ساخته شده عبارتند از: 1) قيمت مناسب، 2) كاركردي ساده، 3) دقت و صحت مطلوب، 4) داراي قابليت كنترل دما، 5) قابل استفاده درشرايط مختلف، 6) قابل استفاده به صورت ديناميكي و تعادلي، 7) قابل استفاده براي جنبه هاي آموزشي و پژوهشي و صنعتي. از جمله از اهداف مهم اين پروژه بومي سازي ساخت اين دستگاه مي باشد.
سيستم هاي تهويه مكانيكي مصنوعي (ونتيلاتور) بطور گستره در بخش هاي مراقبت ويژه و ايزوله مورد استفاده قرار مي گيرند. اين دستگاه ها داراي مدارهاي تنفسي يكبار مصرف هستند كه به راحتي دچار آلودگي با ميكروب ها و ويروس هاي منتقله از راه تنفسي مي شوند كه اين عفونت ها يكي از چالش هاي مهم سيستم هاي بهداشتي در بخش هاي ويژه مي باشد. دريچه قفل شونده خودكار جهت جدا كردن ونتيلاتور از بيمار، اختراعي در زمينه پزشكي و كنترل عفونت بيمارستاني بوده كه زمان جداشدن مدار تنفسي ونتيلاتور از بيمار، جهت جلوگيري از پخش آلودگي هاي ميكروبي، ويروسي و قارچي در محيط اطراف بيمار و بخش طراحي شده است. اين دريچه به شكل يك قطعه لوله پلاستيكي Tشكل ساده طراحي شده كه در انتهاي مدار تنفسي ونتيلاتور قرار مي گيرد. اين دريچه داراي يك انتهاي پروگزيمال و يك انتهاي ديستال با يك دهانه ورودي و خروجي و يك بدنه توخالي به شكل T دارد. دريچه داراي يك قطعه داخلي است كه به كمك يك فنر در حالت آزاد باعث قفل شدن دريچه خواهد شد. زمانيكه دريچه توسط يك كانكشن به لوله تراشه بيمار وصل مي شود با حركت قطعه ضامن مانند دريچه باز شده و تهويه بيمار انجام مي شود، اما زمان جداشدن مدار تنفسي از لوله تراشه بيمار، فنر و قطعه داخلي آزاد شده و با بستن دريچه مانع از پخش آلودگي هاي ميكروبي داخل مدار تنفسي و ونتيلاتور مي شود.
موارد یافت شده: 6