لیست اختراعات با مالکیت
بنیامین عباسیان
7 عدد
ماشين كارنده خودكار نيشكر اختراعي در زمينه ماشينهاي كشاورزي است كه كاشت قلمه نيشكر را بصورت مكانيزه انجام ميدهد. اين اختراع نياز به كشت دستي قلمه توسط كارگر را رفع مينمايد. قلمهها از مخزن ني (مخزن اوليه) كه ظرفيتي حدود 3 تن دارد به مخزن ثانويه كه در مجاورت موزع ميباشد انتقال داده ميشود. كف مخزن اوليه داراي سامانه نقاله زنجيري ميباشد تا قلمهها را به مخزن ثانويه تحويل دهد. قلمههاي ريخته شده در مخزن ثانويه توسط موزع مصرف ميگردد. از آنجايي كه موزع به صورت مداوم از مخزن ثانويه مصرف ميكند، بايد مخزن ثانويه همواره در يك سطح مشخصي پر از قلمه باشد تا عملكرد موزع در بهترين حالت خود صورت پذيرد. موزع به صورت كاملا خودكار مقدار قلمه مورد نظر را برداشته و به لوله سقوط انتقال ميدهد. به موازات اين عمل قسمت¬ هاي ديگر دستگاه فعال است و عمل شيار باز كردن و كود ريزي صورت ميپذيرد. سپس قلمههايي كه در لوله سقوط ريخته شده، درون شيار و روي كود ريخته ميشود و ديسكهاي پوشاننده روي قلمهها را ميپوشانند و چرخ تثبيت خاك بر روي خاك كشت شده حركت ميكند. در اين دستگاه دو صفحه جهت شكل دهي پشته تعبيه شده است.
در حال حاضر كشت نيشكر در كشور بصورت دستي و با مشكلات زيادي اعم از نيازگسترده به نيروي انساني، هزينه هاي گزاف، دوره ي زماني زياد و. . . صورت مي گيرد. با توجه به حياتي بودن كاشت نيشكر در كشور و حساسيت اين محصول در صنايع مختلف غذايي، دارويي، كشاورزي و . . . ، نياز شديدي به مكانيزه يا نيمه مكانيزه كردن كاشت نيشكر احساس ميشود. ماشين قلمه كار نيشكر اختراعي در زمينه ماشينهاي كشاورزي است كه كاشت قلمه نيشكر را بصورت نيمه مكانيزه انجام ميدهد. اين اختراع نياز به كشت دستي قلمه توسط كارگر را رفع مينمايد. دستگاه داراي مخرني (تريلر) است كه ني در آن ذخيره ميگردد. كارگر ني را برداشته و درون سامانه برنده قرار ميدهد. اين دستگاه ني را به قلمههاي با طول مشخص و قابل تنظيم تبديل ميكند. سپس قلمه سمپاشي شده و درون شياري كه همزمان توسط شيار بازكن ماشين باز و درون آن كود ريزي شده است، قرار ميگيرد. خاك توسط ديسك كاور بر روي آن ريخته و در نهايت خاك توسط چرخ تثبيت دستگاه فشرده ميگردد.
از مهمترين اهداف استفاده از ماشين قلمه كار خودكار ريزشي در كاشت نيشكر، توليد اين محصول با بازدهي اقتصادي بالاتر ميباشد كه به قرار گرفتن يكنواخت قلمه در داخل شيار كشت با فاصلههاي مناسب و كاهش ميزان مصرف قلمه بستگي دارد. اصلي ترين قسمت در طراحي قلمه كار خودكار نيشكر، قسمت موزع اين دستگاه است. نحوهي حمل قلمه در موزع و نحوهي تحويل آن به درون لولهي سقوط و بستر كشت از مهمترين فاكتورهاي طراحي موزع در كارندههاي نيشكر است. لذا پس از بررسيهاي به عمل آمده از ماشينهاي كارنده موجود در ايران و ساير كشورها، موزع عمودريز قلمه نيشكر طراحي و ساخته شد. موزع عمودريز به صورت كاملاً خودكار مقدار قلمه مورد نظر را برداشته و به لوله سقوط و سپس بستركشت انتقال ميدهد. اين موزع متناسب با سفارش از 2 تا 8 رديف قابل ساخت بوده و به ازاي هر رديف يك واحد موزع مستقل خواهد داشت. درون هر واحد موزع يك سطح شيبدار قراردارد كه كف آن يك نقاله زنجيري يا تسمه نقاله (بسته به سفارش مشتري) همراه تعداد زيادي شاخك و باله جود دارد كه كار مرتب سازي و انتقال قلمه بدون صدمه رساني به جوانهها و تحويل به لوله سقوط و سپس بستر كشت را انجام ميدهند. شاخكها همانند شانه عمل ميكنند و توده هاي قلمه كه درون مخزن ثانويه قرار دارند را از هم جدا كرده و آن ها را بصورت ايستاده و هم راستا با مسير حركت بين بالهها قرار مي دهد. شاخك ها مقدار تنطيم شده از قلمه ها را جدا كرده و هرآنچه بيشتر از اين مقدار را به سمت مخزن برگشت ميدهد. درنهايت قلمه ها به صورت عمودي به سمت بالاي موزع حمل شده و به همين صورت كه درون موزع حمل مي شوند بدون تغيير جهت به درون لوله سقوط و بستر كشت هدايت ميشوند. در كف مخزن موزع از سامانه ي مبتني بر حسگر وزن استفاده شده تا توانايي تشخيص وجود پوشال در توده ي قلمه ها را داشته باشد و از پل زدن قلمه ها جلوگيري كند. مكانيزم شاخكها و باله هاي بكار رفته در اين موزع براي اولين بار در ايران مورد استفاده قرار گرفته و مشكل عدم ريزش يكنواخت و مصرف بالاي قلمه را به صورت عملياتي حل نموده است
با توجه به حياتي بودن كاشت نيشكر در كشور و حساسيت اين محصول در صنايع مختلف غذايي، دارويي، كشاورزي و . . . ، همواره نياز شديدي به مكانيزه كردن كاشت نيشكر و بهينه سازي اين امر تا رسيدن به بالاترين بهره ي اقتصادي وجود دارد. ماشين كارنده خودكار نيشكر اختراعي در زمينه ماشينهاي كشاورزي است كه كاشت قلمه نيشكر را بصورت مكانيزه انجام ميدهد. اين اختراع نياز به كشت دستي قلمه توسط كارگر را رفع مينمايد. دستگاه قلمه كار خودكارنيشكر، به تنهايي شيار كشت را درخاك باز كرده، كود را در داخل شيار ريخته و همزمان قلمههاي نيشكر را بصورت خودكار داخل شيار قرار داده، خاك را در داخل شيار روي قلمه برگردانده و فشرده ميسازد. كوچك بودن مخزن قلمهها و دفعات بارگيري زياد، رد شدن چرخ هاي كارنده از روي قلمه ها در برخي از الگوهاي كشت، محدوديت استفاده از تراكتورهاي سبك و رايج از مواردي بودند كه نياز به ساخت دستگاه كارنده خودكار عقب ريز نيشكر تكميلي اختراع كارنده خودكار 98576 را بوجود آوردند.
از ﻣﻬﻤﺘﺮﻳﻦ ﻋﻮاﻣﻞ در اﻣﺮ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﭘﺎﻳﺪار پرورش آبزيان، ﺣﺮﻛﺖ ﺑﻪ ﺳﻮي ﻣﻜﺎﻧﻴﺰه ﻛﺮدن ﻋﻤﻠﻴﺎت پرورش اين محصول جهت اﻓﺰاﻳﺶ توليد ﻣﺤﺼﻮل در واﺣﺪ ﺳﻄﺢ و ﻛﺎﻫﺶ ﻫﺰﻳﻨﻪﻫﺎي ﺗﻮﻟﻴﺪ ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ. ﻣﺎﺷﻴﻦﻫﺎي خوراك دهي از ﺟﻤﻠﻪ ﺗﺠﻬﻴﺰاﺗﻲ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ در اﻣﺮ ﻣﻜﺎﻧﻴﺰاﺳﻴﻮن استخرهاي آبزيان ﺑﺴﻴﺎر ﻛﺎرﺑﺮد داﺷﺘﻪ و در راﺳﺘﺎي ﻛﺎﻫﺶ ﻫﺰﻳﻨﻪﻫﺎي ﺗﻮﻟﻴﺪ و افزايش سرعت كار تغذيهي آبزي استفاده ﻣﻲﺷﻮد. در اين دستگاه خوراك پاش هواي توليد شده توسط دمنده از طريق لولهي انتقال به سمت ونتوري تعبيه شده در پايين موزع و از آنجا توسط لوله ي پرتاب به بيرون هدايت مي شود. اپراتور مقدار وزن خوراكي كه مدنظر است را انتخاب ميكند. بعد از فشردن كليد استارت فرمان حركت به موتور موزع ارسال شده و با دوران خود مقدار خوراك مدنظر را در جريان باد رها ميكند. اين خوراك در مسير لولهي پرتاب توسط نيروي باد شتاب پيدا كرده و به طرف استخرهاي آبزي پرتاب ميشود. پس از تخليه ي اين مقدار تعيين شده، موتور موزع خاموش مي شود و به صورت هوشمند جلوي خروج خوراك گرفته مي شود.
دستگاه اجكتور ليزري و ماهواره اي سطح تسطيح زمين مجهز به عامل خاكورز براي تسطيح زمين هاي كشاورزي و جاده هاي درون و برون شهري طراحي و ساخته شده است. هدف اين دستگاه ايجاد بستري مناسب جهت كشاورزي و احداث جاده مي باشد. نحوه كلي كار اين دستگاه به صورت مختصر به اين گونه است كه در ابتدا بايد شيب دلخواهي را كه در نهايت مي خواهيم به دستگاه ليزر يا ماهواره بدهيم. اجكتور در داخل زمين حركت كرده و با دستوراتي كه از سيستم ليزر يا ماهواره مي گيرد به صورت اتوماتيك تيغه خود را بالا و پايين مي كند تا در نهايت زمين به صورت شيب دلخواه در بيايد.
موارد یافت شده: 7