لیست اختراعات با مالکیت
بهروز اکبرزاده
8 عدد
طناب زدن يكي از مهارت هاي ورزشي هوازي، جذاب و بسيار پر كاربرد است. با طناب هاي ورزشي كه هم اكنون موجود است، كاربر فقط مي تواند حركت را انجام داد و اطلاعاتي در خصوص عملكرد كاربر ارائه نمي دهند. در اين طرح محققين دستگاهي را طراحي و ساخته اند كه با استفاده از تجهيزات الكترونيكي، قابليت ارائه فاكتورهايي نظير ضربان قلب، تعداد حركت، زمان فعاليت، سرعت طناب زدن، انرژي مصرفي، شاخص توده بدني و طبقه آن و تعين خط پايه هدف تمريني براي موارد فوق را دارد. آگهي از اين اطلاعات به فرد كمك مي كند تا از مسير پيشرفت خود آگاهي پيدا كند، و تاثير اين ورزش بر روي فاكتورهاي معرفي شده را مشاهده نمايد.
خلاصه اختراع : در دنياي ورزش حرفه¬اي كه امروزه شاهد آن هستيم؛ تمام طراحان تمرين به دنبال نزديك كردن شرايط تمرين به شرايط مسابقه هستند تا نتيجه مطلوبي بدست آورند. از طرفي در تمرينات به دنبال اين هستند كه از ابزارهاي كليدي و ارزشمند استفاده كنند تا عملكرد ورزشكاران خود را تحليل كرده و براساس آن برنامه نويسي تمريني را انجام دهند؛ با توجه به اين موارد در رشته¬هاي رزمي ما شاهد هيچ گونه ابزاري كه تاثيرگذارترين مولفه¬هاي عملكردي ورزشكاران را تحليل كند، نيستيم؛ به همين سبب آدمك ورزشي طراحي شده قابليت ارزيابي مهم¬ترين مولفه¬هاي عملكردي را دارد كه اين مولفه¬ها شامل: سنجش زمان سرعت عكس العمل، قدرت و دقت ضربات دست و پا، دوره بي¬پاسخي روانشناختي، پيش دوره، طراحي تمرينات مسدود و تصادفي با ارائه محرك ديداري و شنيداري را دارا مي باشد. بنابراين با استفاده از اين ابزار تحليلگر عملكرد ورزشي مي¬توان در جهت آگاهي دادن به ورزشكار، طراحي تمرينات مناسب و بهبود عملكرد ورزشي آن¬ها گام موثري برداشت و به پيشرفت روز¬به¬روز ورزشكار كمك شايعاني كرد.
در دنياي ورزش حرفه اي، سرعت عكس العمل دست ورزشكاران (بخصوص در ورزشهايي نظير شمشيربازي، واليبال، كبدي، بوكس و ....) براي موفقيت در ورزش نقش تعيين كننده اي دارد و تمام طراحان و سازندگان دستگاه هاي ورزشي به دنبال نزديك كردن شرايط تمرين به شرايط مسابقه هستند تا نتيجه مطلوبي بدست آوردند. با توجه به نتايج حاصل از بررسي دستگاه هاي موجود و اختراعات ثبت شده و مشخص شدن نقاط ضعف آنها، دستگاه ورزشي تقويت و تمرين سرعت عكس العمل دست ورزشكاران در زمينه فني ابزارهاي ورزشي طراحي گرديد كه با استفاده از سنسورهاي تنظيم شونده در ارتفاع ها و چينش هاي متفاوت، محرك هاي ديداري و شنيداري را ارائه دهد. همچنين به مربيان اين اجازه را مي دهد كه بتوانند از تحليل هاي اين دستگاه براي شناسايي نقاط ضعف و قدرت بازيكنان استفاده نمايند
ورزش بشدت پيشرفت كرده است و در حال حاضر تمام كشورها به دنبال كسب بهترين نتايج در رويدادهاي بينالمللي هستند؛ به همين دليل تمام طراحان تمرين به دنبال نزديك كردن شرايط تمرين به شرايط مسابقه هستند تا نتيجه بهينه را بگيرند. از طرفي در تمرينات به دنبال اين هستند كه از ابزارهاي موثر و كاربردي استفاده كنند تا عملكرد ورزشكاران خود را تحليل كرده و براساس آن ويژگيها برنامهنويسي تمريني را انجام دهند؛ با توجه به موارد فوق و با عنايت به اينكه شمشيربازي يكي از بهترين ورزشهاي المپيكي است كه ما شاهد هيچ گونه ابزار به اين شكل نيستيم؛ به اين جهت يار تمريني شمشيربازي طراحي شده است كه قابليت ارزيابي مهمترين مولفههاي دخيل در عملكرد ورزشي را دارد كه شامل دقت ضربات، سرعت تصميمگيري ضربات، قدرت ضربات (ميزان نيروي وارد شده) در حالت با و بدون بار روانشناختي به صورت ثابت و متحرك ميباشد.
عينك شنا براي ناشنواياني كه علاقمند به آموزش شنا هستند ولي به دليل وجود برخي مسائل قادر به شركت كردن در كلاسيهاي آموزشي و يادگيري نيستند يا مربياني كه به علت خاص بودن شرايط اين افراد از پذيرش آنها خودداري ميكنند، طراحي شده است. اين عينك زماني كه فرد ناشنوا در قسمت عميق استخر در حال انجام تمرينات است و قادر به ديدن حركات و شنيدن صداي مربي براي آگاهي از انجام صحيح حركات نيست، ميتواند استفاده شود. در اين عينك ۴ رنگ تعبيه شده است كه هر كدام از اين رنگها معني متفاوتي داشته كه عبارنتد از: رنگ قرمز (پايان تمرين و خروج از آب) ، رنگ زرد ( اخطار – دقت در انجام حركت)، رنگ آبي (ادامه تمرين)، رنگ سبز (صحيح بودن حركات) كه مربي با داشتن كنترل در زمان آموزش، فرد ناشنوا را از عملكرد و ميزان رضايت خود آگاه ميسازد و در صورت بروز خطا اندام مدنظر را مشخص ميكند؛ همچنين اين عينك ميتواند اطلاعاتي براي ارزيابي سرعت شنا كردن، مدت شنا، مسافت و تعيين هدفهاي تمريني را براي هر كدام از مولفههاي ذكر شده را داشته باشد. علاوه بر موارد ذكر شده اين عينك ميتواند ضربان قلب استراحت، حداكثر ضربان قلب، ضربان قلب ذخيره و ضربان قلب هدف را به نمايش بگذارد كه دانستن اين موارد ميتواند ورزشكار و مربي را در رسيدن به هدف بيشترين بهره از حركت و كنترل كيفيت ورزش فرد كمك كند و نقش موثر و ممتازي در علاقمند كردن و موفقيت ورزشكاران ناشنوا داشته باشد.
در علوم ورزشي، طراحي و ساخت وسايل و تجهيزات ورزشي كه باعث اصلاح ناهنجاري هاي جسماني شود بسيار حائز اهميت مي باشد. اين اختراع يك وسيله تمريني ورزشي براي اصلاح هدفمند اسكوليوز با قابليت انقباض فعال عضلات از طريق مكانيزم صفحه نيرو مي باشد. اين وسيله با گيرنده هاي فشاري به صورت پدفشاري مجهز شده است بطوريكه هنگامي كه فرد پوسچر خود را شل نموده و به حالت اسكوليوزي در مي آورد اين دستگاه يك فيدبك لمسي (ويبره) و يا ديداري به صورت نوتيفيكيشن بر روي گوشي ، به فرد مي دهد تا با فعال كردن عضلات نسبت به حفظ پوسچر خود اقدام نمايد. گيرنده هاي فشاري بر روي بخش تحدب قوس ها قرار مي گيرند و هر زمان كه فرد پوسچر خود را شل نمايد و فشار به اين بخش از بريس وارد شود يك فيدبك به فرد ارائه مي نمايد و از وي مي خواهد تا پوسچر خود را تصحيح و عضلات را فعال نمايد.
در علم ورزش و تمرين، مباحث مربوط به پيشگيري از آسيب هاي ورزشي اهميت زيادي دارد. يكي از عضلاتي كه آسيب ها در آن به وفور اتفاق مي افتد همسترينگ مي باشد. از طرفي به اذعان متخصصان علم ورزش انجام تمرين نورديك بهترين و اساسي ترين حركت در بهبود عضله همسترينگ آسيب ديده مي باشد. بنابراين طراحي و ساخت دستگاهي كه بتواند شبيه سازي تمرين نورديك را انجام داده و به تقويت عضله همسترينگ كمك كند يكي از اولويت هاي سازندگان تجهيزات ورزشي مي باشد. هدف از اين اختراع ارائه دستگاهي ورزشي با قابليت تغيير ميزان نيروي اعمالي و زاويه حركت به منظور انجام تمرين نورديك و نهايتا تقويت عضله همسترينگ مي باشد بطوريكه اين امر بدون نياز به يار تمريني يا مربي امكانپذير باشد.
بهترين راه براي پيشگيري از بروز بيماري ها، ورزش كردن مي باشد. از آنجاييكه فرصت و شرايط براي همه افراد براي ورود به ورزش قهرماني مهيا نيست، لذا ورزش همگاني مورد تاكيد جوامع قرار گرفته است. به دليل ايجاد انگيزه براي افراد توجه به ورزش هاي تفريحي ورزشي اهميت بيشتري پيدا كرده است و اگر اين فعاليت ورزشي سيستم قلبي عروقي فرد را تقويت كند طبيعتا اولويت اصلي خواهد بود. در ميان ورزش هاي هوازي، ورزش هاي پدالي مثل دوچرخه سواري به دليل افزايش سرعت متابوليسم همواره به عنوان يكي از حركات چربي سوز مطرح بوده و باعث تقويت عضلات نيم تنه پاييني افراد و نتيجتا سبب تقويت سيستم قلبي عروقي مي شود. بنابراين هدف از اين اختراع طراحي يك دستگاه ورزش پدالي آبي با بهره گيري از پروانه، ركاب مي باشد، بطوريكه به دليل استفاده از موتور الكتريكي در داخل آن قابليت تنظيم سرعت دستگاه فراهم مي شود. سبكي و پرتابل بودن بودن اين وسيله ورزشي به واسطه بهره گيري از تركيب آلومينيوم و كربن بوده و قابليت استفاده در كليه آب هاي آرام و مواج را دارا مي باشد
موارد یافت شده: 8