لیست اختراعات با مالکیت
حسین جلالی فر
4 عدد
زمينه فني سلول هدايت هيدروليكي براي اندازه گيري هدايت هيدروليكي شكاف پرپنت دار و يا لايه پروپنت در فشارهاي محصور كننده بالا براي شبيه سازي شرايط مخزن و چاه در آزمايش به كار مي رود. مشكل فني و بيان اهداف اختراع سلول هدايت هيدروليكي در ايران وجود نداشته و نمونه هاي موجود در خارج از كشور به علت نحوه طراحي و انحصاري بودن آن ها قيمت بسيار بالايي دارد. هدف از اين اختراع كاهش و يا حذف پيچيدگي هاي طراحي سلولهاي مشابه و كاهش قيمت تمام شده سلول و همچنين ساده سازي ساخت فلزكاري و تراشكاري قطعات سلول مي باشد. بهعلت ساده سازي نحوه ساخت و عدم نياز به تجهيزات گران قيمت فلز كاري مانند دستگاه هاي CNC قيمت تمام شده براي ساخت اين سلول نسبت به سلولهاي مشابه موجود ميتواند تا سه برابر كاهش يابد. همچنين اجزاي سلول طوري طراحي شدهاند كه به توان براي اعمال فشار از هر نوع جك بارگزاري كه فضاي كافي براي قرارگيري سلول داشته و به تواند بار مورد نظر را در مدت دلخواه آزمايش اعمال كند، استفاده كرد.
خلاصه انتخاب مناسبترين روش فرازآوري مصنوعي براي چاه هاي نفت بر اساس مدل ELECTRE مي باشد و زمينه فني اختراع در مهندسي توليد و بهره برداري نفت است. سيستم عمليات فرازآوري مصنوعي به عنوان سيستمي كه سبب ازدياد انرژي و توان ستون داخل سيال چاه به منظور شروع و تقويت فرآيند توليد از چاه هاي نفت گردد، تعريف مي شود. هدف از اين طرح، انتخاب و بكارگيري مناسب ترين روش فرازآوري مصنوعي در ميادين نفتي بنا به شرايط مختلف آنها از قبيل چاه، مخزن و تاسيسات سطحي با كارايي بالا و برطرف كننده مشكل صرف هزينه هاي زياد در ارزيابي فني مي باشد. در طرح اين اختراع، يك روش جديد جهت انتخاب مناسب ترين روش فراز آوري مصنوعي براي چاه هاي نفت بر اساس مدل تصميم گيري چند معياره ارائه شده است و صحت كاربرد آن نيز از طريق مقايسه نتايج حاصل از برنامه طراحي شده با نتايج حاصل از كاربرد روش فرازآوري مصنوعي در چندين ميدان نفتي معتبر (از جمله ميادين نفتي نصرت و سلمان ) مورد بررسي و تاييد قرار گرفته است و در نهايت اين نتيجه حاصل شده است كه بين نتيجه نهايي حاصل از برنامه طراحي شده و نتايج عملياتي اين ميادين نفتي، مطابقت مناسب و قابل ملاحظه اي وجود داشته است. مدل هاي تصميم گيري چند معياره مورد استفاده به قرار زير بوده اند: 1. مدل مجموع ساده وزني SAW 2. مدل تكنيك اولويت بندي از طريق ميزان تشابه و نزديكي به راه حل ايده آل TOPSIS 3. مدل روابط غيررتبه اي حذف گزينه اي ELECTRE 4. مدل حاصل وزني WPM 5. مدل سازشي VIKOR در نهايت نتايج كاربرد مدل ELECTRE براي هر دو اين ميادين نفتي همواره برابر با نتيجه عملياتي در اين ميادين بدست آمده است كه به عنوان روش بهينه با كمترين ميزان خطا براي انتخاب مناسب ترين روش فرازآوري مصنوعي در صنعت نفت نتيجه و پيشنهاد شده است.
ناپايداري و ريزش شيب هاي سنگي و خاكي باعث ضررهاي هنگفت اقتصادي، هزينه هاي تعميراتي فراوان و مرگ ها و جراحات انساني فاجعه بار مي شود. كم توجهي به اين شيب ها ، ضررهاي زيادي را به راه ها، خطوط راه آهن ، خطوط انتقال نيرو و ارتباطات، تاسيسات معدني، سدها و جنگل ها وارد نموده است. در كشور ما همواره نياز به شبيه سازي به منظور تحليل مناطق ناپايدار و بررسي ريسك پروژه هاي عمراني وجود داشته است. فرايند شبيه سازي پايداري شيب در شيرواني هاي سنگي، اولين كد در جهان است كه نگهداري بهينه مورد نياز براي يك منطقه را به صورت مستقيم و با در نظر گرفتن انواع شكست و نيز كليه عوامل موثر در شكست، با استفاده از كد ارائه شده به دست مي دهد. از جمله اشكالات اصلي شبيه سازي هاي مشابه خارجي به خصوص در تحليل هاي شكست دايره اي و صفحه اي در نظر نگرفتن موقعيت ترك كششي موجود در منطقه است. از سوي ديگر در شبيه سازي هاي مشابه خارجي براي صفحه شكست فقط تموج و زاويه شيب صفحه را در نظر مي گيرند در حالي كه استفاده از معيار بارتون براي صفحه شكست بسيار بهتر و دقيق تر است. در فرايند شبيه سازي پايداري شيب در شيرواني هاي سنگي اين روش هاي تحليل نيز اصلاح شده است. اين كد اولين مجموعه اي است كه تحليل شكست دايره اي را با استفاده از روابط و نمودارهاي ارائه شده هوك انجام مي دهد و اولين مجموعه اي است كه قابليت تعيين مركز شكست دايره اي را با روش تعادل حدي و با استفاده از روش نمودار دارد. كاربرد اصلي اين شبيه سازي در دامنه ها و پله هاي معادن رو باز ديواره و بدنه سدها ، راهسازي ها، كارهاي ژئوتكنيكي ، ترانشه هاي خروجي تونل، بازكننده هاي مترو از سطح زميني، انبار (ديوي) مواد باطله و ديوارهاي حائل مناطق ناپايدار است. اين شبيه سازي اولين مجموعه اي است كه باعث مي شود تا از صرف هزينه هاي سرسام آور در پروژه هاي صنعتي داخلي و خارجي اجتناب شود.
تئوري طراحي و محاسبه سيستم نگهداري ابنيه زير زميني در طول ساليان دراز تكامل يافته و روشهاي فراواني براي نگهداري تونل ها ارائه شده است كه قسمت عمده اي از آنها در صنعت كاربرد پيدا كرده اند و هم اكنون نيز با موفقيت به كار مي روند. البته گسترش رايانه نيز تاثير بسزايي بر احياء يا زوال روشهاي محاسبه سيستم نگهداري گذاشته و باعث شده است تا روشهايي كه نياز به حجم عمليات محاسبه اي بالايي دارند، بيشتر و روشهاي ساده و تقريبي ، كمتر استفاده شود. مدل ساخته شده كه براساس روش متروگيپروترانس در محيط ويژوال ايجاد شده، قادر است تا وضعيت تنش را در نگهداري بتني تونل هاي دايروي شكل به صورت عددي و گرافيكي ارائه نمايد. از جمله كاربرد هاي مدل مي توان به تحليل انجام گرفته در تونل آب بر سد جيرفت اشاره كرد به طوري كه در مقايسه با ديگر روش هاي معمول پايداري، سريعتر به جواب رسيده و نتايج مشابهي را به دست مي دهد كه خود بر عملكرد مفيد مدل صحه مي گذارد.
موارد یافت شده: 4