لیست اختراعات با مالکیت
داود اسمعیلی
3 عدد
در اجمال، سودوموناس آئروژينوزا سومين عامل عفونت¬هاي بيمارستاني و دومين عامل موثر در عفونت¬هاي زخم سوختگي مي¬باشد. با وجود پيشرفت¬هاي علمي بسيار كه در درمان سوختگي به وجود آمده است، همچنان سوختگي يكي از مشكلات عمده سلامت عمومي در سراسـر دنيـا به خصوص در كشورهاي در حال توسـعه اسـت. بر اساس گزارش سازمان نظام پزشكي از سال 1380 تا پايان 1390 حدود 28991 نفر بر اثر سوختگي جان باختند. افزايش مقاومت به آنتي¬بيوتيك¬ها و بروز سويه¬هاي MDR و XDR سودوموناس آئروژينوزا مسئله كنترل عفونت در بيماران دچار سوختگي را مطرح مي¬نمايد. لذا بر آن شديم كه با استفاده از تركيبات گياهي، پمادي را جهت مهار ژن¬هاي ويرولانس سودوموناس آئروژينوزا و همچنين التيام زخم هاي ناشي از سوختگي درجه فرموله سازيم، زيرا جهت درمان اين نوع زخم¬ها هنوز درمان قطعي و قابل توجهي وجود ندارد. اين اختراع محصولي گياهي است كه از تركيب مرزه خوزستاني، آويشن شيرازي، پونه كوهي، عسل و پلي اورتان در پايه اوسرين فرموله گرديده است. گياهان مورد استفاده از گياهان بومي ايران هستند. اهداف اختراع و ساخت اين پماد عبارتند از: 1- توليد و ساخت محصولي از تركيبات گياهي كه به دليل پايه گياه، اين محصول داراي عوارض داروهاي شيميايي نمي¬باشد. 2- توليد دارويي گياهي كه داراي اثراتي بيشتر و با كيفيت¬تر از ساير داروهاي گياهي و شيميايي مي باشد. 3- توليد پمادي گياهي كه بومي ايران مي¬باشد. 4- توليد دارويي كه داراي قيمت مقرون به صرفه¬تري نسبت به داروهاي شيميايي و گياهي ديگر موجود در بازار مي¬باشد. (سند به شماره 003627 الف/92 در تاريخ 1398/09/16 صادر شد)
خلاصه اختراع: موضوع اين اختراع باكتري نوتركيب واجد فيوژن پروتئين تجزيه كننده الودگي ها ليپيدي و پروتئيني است.در مدت زمان قادر به تجزيهالودگي ها زيست محيطي از جمله ليپيد و پروتئين ها موجود در سيستم اب و فاضلاب مي باشد .بدون نياز به تجهيزات پيچيده و با حداقل هزينه مي باشد .الودگي هاي ليپيدي و پروتئيني در فاضلاب ها منجر به اختلال در اكوسيستم طبيعي،مرگ مير موجودات زنده و گرفتگي خطوط تصفيه اب و فاضلاب و بروز مشكلات بسيار زياد اقتصادي و بيماري ها و مشكلات عديده پزشكي مي گردد . ميزان مرگ و مير ناشي از الودگي ها زيستي از جمله اب الوده 40%جمعيت جهان بطور سالانه تخمين زده شده است .مديريت تجزيه الودگي ها زيست محيطي و زدودن ليپيدها و پروتئين ها تاثير بسزايي در بهبود فرايند پاكسازي زيستي و تصفيه اب و استفاده مجدد از اب تصفيه شده در كشاورزي ،سلامت و اقتصاد جامعه را همراه دارد. .باكتري طراحي شده داراي قدرت بالا تجزيه ليپيد و پروتئين بدون نياز به امكانات و تجهيزات خاص و هزينه بالا مي باشد .[
با وجود استفاده از فرآيند هاي مختلف گندزدايي در آب شرب شهري يا در بيمارستان ها يا آب استخر ها شاهد حضور عوامل بيماري زا مي باشيم. يكي از باكتري هاي خطرناك آب لژيونلا پنوموفيلا هست كه عامل التهاب قفسه سينه و يكي از علل مرگ و مير در بيمارستان ها مي باشد،خطر ابتلا به باكتري براي بيماراني كه سيستم ايمني ضعيفي بر اثر بيماري دارند يا داروهاي بعد از پيوند عضو و اعمال جراحي سيستم ايمني آنها را تضعيف كرده است،بيشتر و كشنده تر است.اين باكتري بوسيله سازوكار هاي پروتئيني كه توليد ميكند و غشاي دولايه پر از چربي خود از اثر گندزدا هاي رايج مورد استفاده،مانند كلر زني،حرارت دهي،تابش فرابنفش و ساير روشها كه خود اين روش ها باعث ايجاد مشكلاتي در آب ميشود و گندزدايي ناقصي دارند، در امان مي ماند. بنابرين آلودگي آب و مرگ و مير را باعث مي شود. سيستم گندزدايي جديد معرفي شده توسط اينجانب به اين صورت است كه اينجانب دستگاه اُزون زني را به همراه ورقه هاي مس داخل ستون عبور آب آلوده تلفيق كرده ام تا اثر كمكي اين دو را با هم براي حذف اين عامل بيماري زا داشته باشيم ، طراحي اين سيستم براي اولين بار در دنيا انجام گرفته است. اين عمل باعث بالا بردن بازده گندزدايي و نيز كم كردن آثار سمي گندزداهايي كه از مس به تنهايي استفاده ميكنند ، مي شود. ابتدا غلظت هاي مختلف اُزون به آب آلوده به باكتري اعمال شد و آب ستون خارج شد و جهت بررسي وجود يا عدم وجود اين باكتري كشت داده شد. طي آزمايش هاي متعدد و اعمال غلظت هاي مختلف اُزون به غلظتي از اُزون رسيديم كه در آن رشد باكتري متوقف مي شد ولي در عين حال باكتري از بين نمي رفت ، اين غلظت براي بررسي بيان ژن هاي عنوان شده باكتري به كار رفت. ارائه اين غلظت اُزون براي باكتري لژيونلا پنوموفيلا در روش گندزدايي اُزون زني كاتاليتيكي با مس براي اولين بار در دنيا توسط اينجانب انجام گرفته است. اين غلظت همان غلظت حداقل براي غير فعال سازي باكتري يا MIC است. استفاده از اين روش ابداعي براي گند زدايي آب باعث افزايش سلامت آب شرب و كاهش شيوع بيماري هاي با منشاء آب آلوده ، مي شود. بهبود در بازدهي گندزدايي و كاهش هزينه هاي ناشي از استفاده از آنتي بيوتيك ها و از بين بردن مشكلات ساير روش هاست ، و بررسي بيان سه ژن بيماري زاي اين باكتري از تكنيك RT-PCR نيز براي اولين بار در دنيا انجام گرفته است و كارايي اين سيستم جديد گند زدايي از طريق مشاهده كاهش شديد بيان اين ژن ها اثبات شده است. پس اين سيستم ميتواند به عنوان گندزداي جديد به صورت تجاري مورد استفاده قرار گيرد.
موارد یافت شده: 3