لیست اختراعات با مالکیت
سامان نعمت
7 عدد
معادن منيزيت و كروميت در ايران به وفور يافت مي شوند به طوري كه ايران از كشورهاي مهم داراي معادن فوق محسوب مي گردد. جهت استخراج كاني هاي مذكور، سالانه چندين ميليون تن باطله در اين معادن انباشت مي شود كه سرپانتين با فرمول شيميايي [(Mg,Fe2+)3Si2O5(OH)4] يكي از كاني هايي است كه به وفور در اين باطله ها يافت مي شود. در اين اختراع با هدف امكان سنجي استفاده مجدد از سرپانتين پسماند (باطله) معادن كروميت، ابتدا يك روش مفيد و ساده براي فرآوري آن ابداع شده و سپس ماده فورستريت (Mg2SiO4) با استفاده از سرپانتين پسماند فرآوري شده و يك منبع طبيعي منيزيايي (MgO) سنتز گرديده است. فورستريت در صنايع مختلفي چون صنايع سراميك براي ساخت كاشي و ساگار، صنايع ديرگداز به عنوان يك ماده اوليه ديرگداز، صنايع ريخته گري به عنوان ماسه ريخته گري به جاي ماسه سيليسي، صنايع فولاد به عنوان ماسه مجراي كوره قوس الكتريك و آستر عايق پاتيل فولادسازي، صنايع كاتاليست به عنوان پايه كاتاليست و ... به كار مي رود. لازم به ذكر است در حال حاضر نياز صنايع فولاد و ديرگداز كشور به ماده فورستريت (تحت نام اوليوين) از منابع خارجي تأمين مي گردد.
انواع كاتاليست هاي پسماند از جمله كاتاليست هاي مستعمل FCC صنايع هيدروكربني، به دليل دارا بودن فلزات سنگين جزء مواد مضر شناخته شده و در حال حاضر حتي دفع آنها نيز در كشور ممنوع شده است در حاليكه ميزان زيادي از آن سالانه توليد و انباشت مي گردد و به معضل بزرگي براي صنايع هيدروكربني كشور تبديل شده است. در اكثر كشورها از جمله كشور ما تنها كاربرد فعلي اين مواد پسماند، استفاده به عنوان پركننده در بتن هاي ساختماني است. وجود تعداد زيادي كوره هاي تونلي رولري صنايع كاشي و سراميك، سبب انباشت ساليانه مقدار قابل توجهي رولرهاي سراميكي ضايعاتي مي شود كه در حال حاضر عمدتاً دورريز مي شوند. همچنين معادن كروميت اسفندقه كرمان ساليانه مقادير زيادي باطله توليد مي كنند كه به زودي حتي راه خود استخراج كروميت را خواهد بست. يكي از اين باطله ها سرپانتين مي باشد كه در ايران تقريباً هيچ كاربردي ندارد و اندكي از آن تنها در زيرسازي جاده ها استفاده مي شود. در اين اختراع هر سه منبع پسماند پس از فرآوري، به مواد اوليه با ارزشي تبديل شده كه با استفاده از آنها دو ماده استراتژيك كورديريت و كورديريت مولايت سنتز شد. كاربردهاي اصلي اين دو ماده مهم عبارتند از كاتاليست اگزوز خودرو، ساگار موجود در بخاري هاي نسوز، انواع لوازم نسوز داخل كوره هاي صنعتي مانند صفحه و ساگار، سراميك هاي الكتريكي مانند پايه اصلي بردهاي الكترونيكي و ... سنتز اين دو ماده در مقالۀ پيوست و با استفاده از روش هاي آناليزي مانند XRD و همچنين ارزيابي خواص فيزيكي و ... اثبات شده است كه كاربردي صنعتي داشته و با توجه به وفور منابع پسماند مذكور در ايران، كاملاً قابليت صنعتي شدن دارد.
خلاصه وقتي شخصي در موقع رانندگي دچار خواب آلودگي مي شود ديگر تمركزي بر روي فرمان ندارد و نيرويي بر روي فرمان وارد نمي كند واتوموبيل به اطراف منحرف مي شود. براي جلوگيري از اين حوادث و هوشيار نگه داشتن راننده دستگاهي طراحي نموده ام كه به طور خلاصه عملكرد آن به اين صورت است. 4 موتور الكتريكي در بالا، پايين، چپ و راست و يك هشدار دهنده صوتي در بالاي فرمان قرار گرفته است و به صورت هماهنگ با دستوري كه از كليدها (كه نقش حسگر را بر عهده دارند) دريافت مي كنند شروع به كار مي كنند و لرزش متصاعد مي كنند كه سلول هاي عصبي كف دست راننده تحريك كرده و باعث هوشياري راننده مي شود. منظور از كليدها، كليدهاي فشاري معكوس است. اين نوع كليد وقتي انرژي بر روي آنها نباشد جريان را وصل و زماني كه نيرويي بر آن وارد شود از عبور جريان ممانعت مي كند. نحوه قرارگيري كليدها به اين صورت است كه يك كليد فشاري در سمت چپ و يك كليد در سمت راست فرمان است. دليل آن نوع گرفتن فرمان توسط راننده است. اكثرا يا سمت چپ يا سمت راست و يا هر دو سمت را براي تسلط بيشتر در دست مي گيرند.
وسيله مذكور يك كنترل كننده مقدار آب در مخزن سماور مي باشد كه با كم شدن آب سماور عمل كرده و علاوه بر قطع كردن گاز يك اخطار شنيداري و ديداري نيز دارد. نحوه عملكرد اين دستگاه به اين ترتيب است كه يك كنترل كننده مكانيكي كه خود يك ابتكار است در درون مخزن قرار مي گيرد به اين صورت كه با پايين رفتن آب اين كليد عمل كرده و يك جريان با ولتاژ معين را وصل مي كند. سپس اين جريان به آلارم ، چراغ ، شير برقي مي رسد و دستگاه عمل مي كند و گاز راق طع و شعله به روي شمع مي رود سپس آلارم و چراغ شروع به هشدار دادن مي كنند و فرد را از نبود آب در مخزن سماور مطلع مي سازد. در زماني كه برق ساختمان به هر دليل قطع شود برق اضطراري به جريان مي افتد و فقط آلارم را به صدا در مي آورد و شخص را متوجه امر مي سازد.
وسيله ي مورد نظر يك نوع دستگاه آب گرم مصرفي مي باشد كه با عنوان آب گرم كن كندانسري دو كاره مطرح شده است كه اين آبگرمكن گرماي مورد نياز خود را براي گرم كردن آب گرم مصرفي از سيستم يخچال تامين مي كند. البته فقط با همان ميزان برق مصرفي يخچال ونه بيشتر (در صورتي كه آب تا دماي 40 درجه سانتي گراد بخواهيم) به اين صورت كه گرماي كمپرسور و كندانسر به صورت هدايت گرما (يعني ابتدا گرما به داخل لوله و بعد به آب انتقال پيدا مي كند) آب انتقال پيدا مي كند. اين سيستم با استفاده از يك مخزن كه به صورت طبقه اي روي يخچال قرار گرفته و درون آن كمپرسور و كندانسر تعبيه شده است عمل مي كند. اين سيستم با ساتفاده از گرماي اين اجزا آبگرم مصرفي را توليد مي كند و به دماي مطلوب 40C مي رساند و علاوه بر اين يك مزيت ديگر هم نسبت به ديگر آبگرم كن ها دارد و آن نداشتن صداي كاركرد سيستم و نداشتن آلودگي صوتي است به علت اينكه كمپرسور در درون آب قرار دارد.
عمل خنك كردن آب قبل از تبخير باعث مي شود تا دماي آب كاهش يافته در نتيجه تبخير كمتري صورت بگيرد و در مصرف آب هم صرفه جويي شود و همچنين رطوبت هوا در داخل محل نيز كاهش يبايد، براي مواقعي كه هواي بيرون خنك بوده و نيازي به كار كمپرسور نيست يك كليد به كليدهاي سه گانه اضافه شده تا بتوان به صورت دستي كمپرسور را خاموش و روشن كرد، براي بالا بردن راندمان از يك مخزن اضافي در مخزن اصلي استفاده شده است كه به روند خنك سازي آب كمك مي كند. براي جلوگيري از اتلاف انرژي از يك سري جمع آوري كننده آب در زير هر پوشال استفاده شده و همچنين براي جلويگري از يخ زدن آب مخزن دوم و كنترل دماي محيط از دو سنسور دما استفاده شده است.
موارد یافت شده: 7