لیست اختراعات با مالکیت
عباس مقدم
4 عدد
تهيه نقشه ضروري ترين كار ممكن در ساخت اين وسيله است طبق اندازه ها و ابعادي كه در نقشه مورد توجه قرار گرفته است برنامه دستگاه CNC از روي نقشه كار به اين دستگاه مدون داده مي شود و اين دستگاه طبق برنامه اي كه به آن داده شده عمليات تغيير فرم را روي فولاد تخت انجام مي دهد پس از عمليات ماشين كاري و مطابقت آن با نقشه كار . عمليات آبكاري با استفاده از عنصر CR ( كوم ) و محلولي از اسيد انجام مي شود كه وسيله تراش خورده را در دماي معيني داخل ملول آبگرم مي كنند و پس از خارج شدن . صافي سطحي كه مد نظو بودروي قطعه ايجاد مي شود. فرايند بعدي عمليات صنعتي ،ليزري است كه طبق مدار و برنامه اي كه در كامپيوتر موجود است به دستگاه چاپ ليزر منتقل مي شود و اين دستگاه اعداد بين ٠ تا ١٠ را ابتدا به شكل mm روي بدنه چك مي كند. پس از پايان عمليات حك كاري ميلي متري . دستگاه ليزر عمليات كشيدن سيلك رنگي يا معمولي ( با توجه به ميل سفارش دهنده ) را روي بدنه قطعه انجام مي دهد و كار ساخت بدنه خاتمه مي يابد . فرايند آخر مدار كوليس ديجيتالي مي باشد . در قسممت مدار از روش LVDT يا ترانسفور ماتور هاي تفاضلي خطي استفاده مي شود اين ترانسفور ماتور داراي يك سيم پيج اوليه و دو سيم پيج هاي ثانويه است كه در آن سيم پيج هاي ثانويه به طور سري و با پلاريته يكسان به يكديگر متصل شده اند اگر هسته آهني به ميزان مساوي مقابل سيم پيچ هاي ثانويه قرار گيرد و ولتاژ القايي در دو سيم پيچ ثانويه برابر شده و چون با پلاريته يكسان به يكديگر متصل شده اند ولتاژ خروجي صفر خواهد بود. جسمي كه تغيير مكان آن مورد سنجش است به هسته آهني متحرك ترانفورماتور متصل ميگردد به طوري كه با تغيير مكاني كه جسم پيدا كند اين هسته نيز جابجا مي شود . تغيير مكان هسته باعث مي شود كه يكي از سيم پيچ ها بخش بيشتري از هسته را در ميان خود داشته باشد و فوران مغناطيس بيشتري را در بر بگيرد و اين امر موجب به بهم خوردن تعادل ولتاژ سير پيج هاي ثانويه مي گردد كه در اين صورت جمع برداري ولتاژ هاي ثانويه صفر ح نخواهد شد لذا با اندازه گيري ولتاژ مي توان به ميزان تغيير مكان پي برد . لازم به ذكر است به دليل حركت هسته در فاصله هوايي و عدم وجود اصطحكاك زياد، عمر اين دستگاه ها بسيار زياد بوده و تا حدود 200 سال كارايي خواهد داشت. همچنين دقت اين دستگاه 0/01 % در تغيير مكان كامل است. در پايان موادي كه در ساخت اين وسيله مورد استفاده قرار گرفته است به شرح زير است: 1- فولاد تخت به ابعاد 30*50 2- كيت LVDT 3- سه عدد ترانس كوچك پ 4- باتري 1.5V 5- سنسور خواننده تفاضلات 6- صفحه نمايشگر (LCD)
«يونيت دندانپزشكي موش آزمايشگاهي» در حوزهي تجهيزات دندانپزشكي مخصوص حيوانات به منظور سهولت كار پژوهشگراني كه روي موشها كار ميكنند، طراحي شده است. دندانهاي عقبي موش با ابعاد چند ميليمتري كه در انتهاي دهان حيوان واقع شده ديد و دسترسي به آن را سخت ميكند. درگذشته انجام پروسيجرهاي دندانپزشكي تهاجميتر همچون كشيدن دندان در موشها كاري طاقتفرسا بود؛ ضمن اين كه به چندين اپراتور نياز بود و با وجود همهي تدابير تعداد زيادي از موشها زير دست اپراتور در اثر خفگي، فشار، تنش و ... تلف ميشدند. دراين اختراع تدابير زيادي براي رفع همهي مشكلات قبلي انديشيده شده است؛ از جمله اين كه بدن موش مطابق آناتومياش از چندسو مورد حمايت قرار ميگيرد، دهان از چهار سو باز ميشود و بافتهاي اضافي كنار زده ميشوند. اينگونه محيط دندانها كاملا در دسترس اپراتور است. خون و مايعات اضافي از دهان به كمك ساكشن جمع آوري شده و محيط عمل روشن و تميزي فراهم ميآورد. در چنين فضاي كاري، پروسيجرهاي دندانپزشكي بر روي موشها به راحتي قابليت انجام پيدا ميكند. در اين اختراع، مجموعهاي از قطعات كه درگذشته جداگانه ارتقا يافته بودند (از جمله رتركتور، نگهدارنده، لامپ، ساكشن و ...)، در يك دستگاه به صورت يك جا نصب شدهاند. قابل ذكراست كه اين اختراع قابليت ورود به صنايعي را دارد كه در حوزهي توليد ابزار و تجهيزات پزشكي و دندانپزشكي حيوانات آزمايشگاهي كار ميكنند و با اندكي تغيير ميتواند به منظور مصرف درماني دندانپزشكي براي سايرحيوانات هم به كار رود.
در مرحله ريليف بلوكات از ساخت پروتز هاي دنداني، تكنسين بايد روي مناطق خاصي از كست هاي گچي موم را به شكل به خصوصي قرار دهد. اين كار با آب كردن موم روي شعله با استفاده از اسپاتول به شكل دستي انجام مي شود كه در حين كار با چكه كردن قطرات موم مذاب، شعله، ميز كار و كست گچي كثيف مي شود به علاوه اين كه مقدار زيادي از موم به هدر مي رود و موم مذاب به شكل غير قابل كنترل روي كست جاري مي شود و در مناطقي كه نبايد مي ريزد. در قسمت هاي لازم براي ريليف بلوكات نيز موم به شكل غيرقابل كنترل و غيريكنواخت قرار مي گيرد و اجراي تكنيك با خطا مواجه مي شود. دستگاه ريليف بلوكات گر با داشتن مخزن موم از اسراف آن و همچنين كثيف شدن محيط كار جلوگيري مي كند. به علاوه آن كه شكل قلم مانند و طراحي منحصربه فرد سرقلم ها باعث مي شود تكنسين به شكل قابل كنترل، مومي را كه توسط المنت برقي با دماي مناسب به حالت نيمه مذاب درآمده و هم شكل پذير است و هم جاري نمي شود را روي مناطق مشخصي از كست دنداني مطابق با اصول ريليف بلوكات قرار دهد.
در جراحي روده كوچك هنگام خونريزي براي بستن عروق و بند آوردن خون از وسيله اي به نام هموستات استفاده ميشود. اما متاسفانه عروق اين ناحيه از بدن داراي شاخههاي زياد و آناستوموز دهنده ميباشند و با بستن آنها به وسيله هموستاتهاي فراوان ضمن شلوغ شدن محيط عمل جلوي خونريزي گرفته نميشود؛ چرا كه با بستن هر رگ همواره شاخههاي جانبياي وجود دارند كه خونريزي از طريق آنها ادامه مييابد. نهايتا جراح مجبور مي شود سرشاخههاي اصلي را مسدود كند كه به تبع آن ايسكمي و نكروز بخش وسيعي از روده حتي فراتر از ناحيه ي عمل ايجاد مي گردد. هموستات ديوارهي عروق را تحت فشار له كننده قرار داده و پس از عمل كه نياز بيشتري به اكسيژن و مواد غذايي وجود دارد خونرساني به اين ناحيه مختل ميشود. "پنوموليگاتور عروق مزانتريك فوقاني" با استفاده از بالشتكهاي بادي، فشار يكنواخت و ملايمي را در منطقهي وسيعي وارد ميكند. بدين ترتيب تمامي شاخههاي عروقي به همراه آناستوموزهايشان پوشش داده شده و نياز به بستن شاخههاي عروقي اصلي رفع ميشود. فشار بالشتكها مثل فشار هموستات آسيبرسان نبوده در نتيجه بعد از برداشتن دستگاه، خونرساني مجدد به ناحيه جراحي با همان كيفيت قبل عمل امكانپذير ميشود.
موارد یافت شده: 4