لیست اختراعات با مالکیت
علی قنبری اسد
8 عدد
"رك مركب جهت استفاده بر روي ميز آزمايشگاه و هود آزمايشگاهي" وسيله اي كار آمد و در عين حال ساده ميباشد كه جهت استفاده بر روي ميزهاي آزمايشگاهي و در زير هود هاي آزمايشگاهي طراحي و ساخته شده است. از آنجا كه به منظور انجام آزمايشات مختلف نياز به لوله ها با سايز هاي مختلف ميباشد و همچنين به منظور انجام آزمايشات مختلف نياز به محلولهاي زيادي ميباشد كه هر كدام در لوله هايي با سايز هاي مختلف ريخته شده است و استفاده همزمان آنها باعث به هم ريختن ميز كار و سر درگمي آزمايشگر ميشود اين وسيله بسيار كمك كننده بوده و باعث افزايش تمركز آزمايشگر و مرتب شدن ميز ميشود و از اشتباهات احتمالي ميكاهد.
ليشمانيازيس گروهي از بيماريها را شامل ميشود كه عامل آنها Leishmania spp است.نوع احشايي ليشمانيا بيماري كالاآزار را ايجاد ميكند كه اغلب كشنده است.به همين دليل بكارگيري روشي سريع و دقيق جهت تشخيص اين بيماري امري ضروري است. تا كنون روش هاي پارازيتولوژي و مولكولي بسياري جهت تشخيص اين بيماري بكار گرفته شده كه به دليل حساسيت و اختصاصيت پايين و يا نياز به تجهيزات گران قيمت و مهارت قابل توجه چندان كارآمد نبوده است. به دنبال رفع اين محدوديت ها تكنيك LAMP جهت تكثير ژن در سال 2000 توسعه يافت. اين تكنيك، يك تكنيك ايزوترمال (هم دما) بوده كه تواليDNA هدف را با حساسيت و اختصاصيت بالا، در دماي ثابت، بدون نياز به دستگاه ترمال سايكلر تكثير مي كند. بر اين اساس ، با توجه به مطالعات انجام شده براي اولين بار پرايمرهاي اختصاصي براي ناحيه بين ژني ITS2 ليشمانيا اينفانتوم همينطور ليشمانيا ماژور و تروپيكا با حساسيت هاي متفاوت بوسيله ي نرم افزار آنلاين Primer Explore ver5 طراحي و با روش LAMP تنظيم و راه اندازي شد. در اين اختراع 2 جفت پرايمر اختصاصي جهت تشخيص گونه ي ليشمانيا طراحي گرديد وحساسيت و اختصاصيت روش LAMP با استفاده از اين پرايمرها به منظور تشخيص گونه ي ليشمانيا مورد ارزيابي قرار گرفت. نتايج نشان داد كه اين روش با استفاده از پرايمر هاي طراحي شده مي تواند تا2∽ انگل را در هر سي سي خون تشخيص دهد. روش LAMP جهت تشخيص انگل ليشمانيا شامل مراحل زير ميباشد. 1- استخراج DNA 2- انجام واكنش LAMP 3- روئيت نتيجه با اضافه كردن رنگ سايبر گرين II
اين اختراع مربوط به كيت تشخيص ليشمانيا ماژور با استفاه از روش Nested- LAMP ميباشد كه روشي ساده و حساس و سريع ميباشد. كيت شامل 6 عدد پرايمر توسط نرم افزارهاي ,PrimerExplorer V5 ,Gene Runner Primer-BLAST طراحي شدند و شامل F3: 5´-ATAGTATAGGCTTTTCCCACA- 3´ ، B3: 5´-AAGCCAAGTCATCCATCG- 3´ ، F Additional: 5´-CATTTTCCGATGATTACACCCAA-3´، B Additional: 5´-TGATACCACTTATCGCACTT-3´ ، FIP: 5´-TTTGTGTATAGGCGGTGCGTTACACAGCAAACTTTTATACTCAA-3´ و BIP: 5´-AATAGACGGCGTTTCGGTTTTATGTGAGCCGTTATCCAC-3´ ميباشد. روش تشخيص انگل ليشمانيا ماژور شامل مراحل زير است: 1- استخراج DNA 2- انجام آزمايش Nested-LAMP 3- روئت نتيجه با كمك اضافه كردن رنگ سايبر گرين II. اين روش توانست تا 100 هزار برابر حساسيت روش LAMP را افزايش دهد.
"باكس تامين كننده سرما جهت انجام آزمايشات مولكولي" وسيله اي است براي تامين سرماي لازم جهت نگهداري، جابجايي و آماده سازي مواد حساس به حرارت. از مشكلات عمده كار با مواد بيولوژيك، ناپايداري دمايي آن ها است. به علت استفاده گسترده و قيمت بالاي اين مواد، ارائه راه كارهاي براي جلوگيري از آسيب هاي دمايي و در عين حال تامين سهولت كار با آن ها يك موضوع بسيار مهم و كاربردي مي باشد. در گذشته براي اين منظور، از 1) يخ معمولي استفاده مي نمودند كه علاوه بر ايجاد هزينه براي كاربر امكان آلودگي و يا ريخته شدن محتويات در حين كار بسيار زياد بود. بعدها براي حل اين مشكل از 2) رك هاي ايزوپروپانول استفاده شد، كه آنها نيز مشكل نياز به شارژ كردن داشتند. همچنين استفاده از 3) رك هاي خنك كننده فلزي نيز به علت محدود بودن قابليت حفظ سرما (حدود 15 دقيقه) كارا نبود.براي رفع اين مشكلات "باكس تامين كننده سرما جهت انجام آزمايشات مولكولي" ساخته شد كه به علت ساختار و طراحي ويژه اش براي ارائه تدريجي سرما، داراري قابليت است
"شعله خودكار حاوي چشم الكترونيك " ميتواند مشكل استفاده از شعله در زير هودهاي بيولوژيبك را حل كند. در زمان استفاده از هودهاي بيولوژيك مشكل اصلي عدم امكان استفاده از شعله به منظور استريل كردن وسايل ميباشد، زيرا حرارت ناشي از شعله باعث تخريب فيلتر هپا شده و عملكرد آن را از بين ميبد همچنين گرماي ايجاد شده باعث بر هم زدن جريان هوا در داخل هود ميشود كه اين امر خطر آلودگي را افزايش مي دهد به منظور حل اين مشكل دستگاه "شعله خودكار حاوي چشم الكترونيك " ساخته شده است با كمك اين دستگاه ميتوان زمان روشن بودن شعله را كوتاه كرده تا از مزاياي شعله، بدون آسيب رساندن به فيلتر و ايجاد بي نظمي در جريان هوا استفاده كرد.
با توجه به وجود آلودگي هاي بيمارستاني در كشور و مرگ بيماران بر اثر ابتلا به عفونت هاي بيمارستاني و همچنين نبود دستگاهي كار آمد براي استريل كردن محيط هاي درماني اين دستگاه ساخته شد ه است، از مزاياي اين دستگاه كه ميتوان از آن به عنوان امتياز بارز آن و تفاوت آن با دستگاه هاي مشابه خواند توانايي از بين بدن آلودگي هاي سطحي و آلودگي هاي موجود در هوا مي باشد. در واقع دستگاهي با دو كاربرد ميباشد. از اشعه uv سالها است كه به عنوان حذف كننده عوامل عفوني استفاده مي شود و دستگاه هاي مختلف نيز بر پايه آن ساخته شده است.دستگاه هاي موجود در بازار به اين صورت عمل مي كنند با كمك لامپ هاي UV موجود در آنها عوامل عفوني را از سطوح حذف مي كنند. عيب عمده اين دستگاه ها اين است كه فقط زماني قابل استفاده اند كه فردي در اتاق مورد نظر حضور نداشته باشد زيرا اشعه UV سرطان زا مي باشد و به اين ترتيب زمانيكه فردي در اتاق باشد دستگاه ديگر قابل استفاده نيست ما بر آن شديم كه اين مشكل را با طراحي جديد دستگاه برطرف كنيم. به اين صورت كه دستگاه "دستگاه دو منظوره استريل كننده محيط و سطوح" داراي دو بازو است كه از آن 4 لامپ UV بيرون آمده و در زمان نبودن فردي در اتاق ميتواند روشن شده و سطوح را استريل كند و به محض ورود فردي به اتاق، آن را با كمك چشمهاي الكترونيكي خود تشخيص داده و خاموش مي شود. براي زمانيكه فردي در اتاق باشد و نياز به استرل كردن محيط باشد مثلا در اتاقهاي ايزوله و در اتاقهاي با جمعيت بالاي افراد بستري و در مراكز عفوني بازوها به داخل رفته و دستگاه مي تواند روشن شده بدون در معرض قرار دادن افراد هواي محيط را استريل نمايد. هواي بيرون با كمك فن با داخل دستگاه برده شده و هواي استريل به بيرون دميده مي شود. براي افزايش كارايي دستگاه از پيش فيلتر و فيلتر دي اكسيد تيتانيوم به همراه لامپ UV استفاده مي شود.
الودگي يكي از مشكلات بعد از عملهاي جراحي ميباشد و هر وسيله اي كه بتواند احتمال آلودگي را كاهش دهد ميتواند بسيار مفيد باشد، يكي از مراحلي كه احتمال انتقال آلودگي در آن وجود دارد زمان استفاده از گازهاي استريل جهت شستن زخمها و پانسمان آنها ميباشد، گاز استريل دست پوش ميتواند اين احتمال را به صفر برساند، زيرا در زمان استفاده از آن هيچ گونه تماسي بين گاز استريل و ابزار و يا دست پزشك و يا پرستار وجود ندارد و اين امر باعث به صفر رساندن احتمال آلودگي در زمان استفاده از گازهاي استريل ميشود
تحقيقات در زمينه آلودگي هاي ميكروبي نشان داده اند كه پوشش هاي محافظتي و روپوش هاي كادر بيمارستان حاوي انواعي از عوامل بيماري زا است كه اين آلودگي ها ممكن است منجر به بيماري در خود پرسنل و انتقال متقاطع عفونت ها در بخش هاي مختلف بيمارستان شود و حتي سبب ايجاد عفونت هاي ثانويه در بيماران گردد. بنابراين ايجاد يك راهرو و محفظه بين فضاي بخش ها مي تواند امكان انتقال عوامل بيماري زاي خطرناك را به حداقل برساند. اين راهرو از جنس نانوپلاستيك، قابل حمل و دو جداره است و به گونه اي ساخته مي شود كه بين محفظه داخلي و خارجي هوا وجود دارد و با استفاده از سيستم هاي تهويه هوا و اسپري هاي ضدعفوني كننده اي كه نسبت به آن ها در نزديك و بالاي تورفتگي هاي اتاق مانند در فضاي داخلي قرار دارد، جريان هواي دروني به چرخش درمي آيد. علاوه براين سازه اي در بالاي سطح اين محفظه قرار دارد كه شامل فيلتر استريل دي اكسيد تيتانيوم و لامپ UV است كه هواي داخلي را كشيده و فشار منفي فضاي داخلي حفظ مي شود. در نهايت ايجاد اين محفظه در بين ورودي و خروجي بخش ها سبب به حداقل رساند امكان انتقال آلودگي از طريق لباس و پرسنل به ساير بيماران و كادر درمان مي شود.
موارد یافت شده: 8