لیست اختراعات با مالکیت مجید امین زارع
2 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 2
تاریخ اظهارنامه: 1401/10/20
تاریخ ثبت: 1402/03/03
مخترع/مخترعان: سارا نباتی
خلاصه اختراع:

فساد اكسيداتيو يكي از مشكلات صنعت غذا مي باشد كه از راهكارهاي به تعويق انداختن آن استفاده از سيستم بسته بندي فعال حاوي ماده آنتي اكسيدان مي باشد. از طرفي مشكلات زيست محيطي صنعت بسته بندي نيز به دليل استفاده از مواد پلاستيكي رو به افزايش است. الكتروريسي يك فناوري رايج و اقتصادي براي توليد لايه هاي نانواليافي از پليمرهاي زيست تخريب پذير است. نانوالياف الكتروريسي شده داراي برخي از پتانسيل ها براي استفاده در بيوتكنولوژي و بسته بندي فعال مواد غذايي هستند، زيرا مواد افزودني فعال مي توانند بطور موثر در نانوالياف الكتروريسي شده قرار گيرند. كه تأثير زيادي در افزايش عمر مفيد و ايمني مواد غذايي خواهد داشت. نگهدارنده هاي معمول مورد استفاده در صنعت غذا، نگهدارنده هاي شيميايي هستند اما امروزه به دليل اثرات جانبي اين نگهدارنده ها، صنايع غذايي به دنبال يافتن جايگزين هاي مناسب با منشاء طبيعي هستند. در اين اختراع از گانودرما لوسيدوم كه يك آنتي اكسيدان طبيعي مي باشد، در قالب بسته بندي فعال، با استفاده از روش الكتروريسي استفاده شد، كه منجر به توليد نانوالياف زيست تخريب پذير حاوي آنتي اكسيدان طبيعي مي باشد. اين بسته بندي مي تواند باعث حفظ كيفيت و افزايش عمر ماندگاري مواد غذايي حساس به اكسيداسيون، جلوگيري از ضررهاي اقتصادي و كاهش مشكلات زيست محيطي مربوط به استفاده از مواد پلاستيكي در صنعت بسته بندي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1401/12/23
تاریخ ثبت: 1402/05/24
خلاصه اختراع:

يكي از بزرگترين دغدغه‌هاي بشر در طول تاريخ يافتن راهي براي به تعويق انداختن فساد در موادغذايي و افزايش عمر ماندگاري آن بوده است. بسته‌بندي‌هاي مختلف براي حفظ موادغذايي به كار بسته شده اند كه بيشتر آن‌ها بر پايه‌ي تركيبات نفتي و پلاستيكي بوده و ضمن احتمال ورود مونومرهاي خطرناك و سمي به داخل موادغذايي مشكل تخريب ناپذيري و انباشته شدن در محيط زيست را به همراه داشته اند. بسته‌بندي هاي فعال از مفاهيم نوآورانه در صنعت بسته‌بندي غذا محسوب مي‌شوند چرا كه مي‌توانند بر پايه‌ي تركيبات طبيعي و زيست تخريب‌پذير همچون كربوهيدرات‌ها، ليپيدها و يا پروتئين‌ها باشند و نيز با به همراه داشتن انواع تركيبات فعال زيستي همچون تركيبات ضدميكروب و آنتي‌اكسيدان و با رهايش تدريجي اين تركيبات به درون ماده‌ي غذايي فساد آن‌ها را به تعويق انداخته و سبب افزايش ماندگاري و كيفيت آن گردند. در اختراع حاضر از تكنيك الكتروريسي و الكترواسپري براي تهيه‌ي بسته‌بندي فعال با به كارگيري پليمرهاي تخريب پذير و غيرسمي زئين و پلي‌وينيل‌الكل استفاده گشته و با همراهي تركيباتي مانند تيموكينون و رزوراترول كه بر گرفته از طبيعت و گياهان بوده و داراي خواص ضدميكروبي و آنتي‌اكسيداني هستند، كارايي بسته‌بندي افزايش يافته است كه مي‌توان براي بسته‌بندي موادغذايي حساس به فساد باكتريايي و شيميايي همچون ماهي و ساير تركيبات گوشتي براي افزايش عمر ماندگاري آن‌ها بهره برد. Simultaneous use of electrospinning and electrospraying technology for the preparation of zein/ PVA nanofibers containing thymoquinone and Zein/ Resveratrol nanoparticles with antimicrobial and antioxidant properties and its utilization in the food packaging industry

موارد یافت شده: 2