لیست اختراعات با مالکیت
محسن دهقانی جشوقانی
8 عدد
خلاصه توصيف گوشي سنتور آسان كوك آوا سنتور يكي از قديمي ترين و خوش صدا ترين ساز هاي ايراني است كه علي رغم قابليت اجرايي بالا با مشكلاتي همراه بوده كه اثرات نا مطلوبي در يادگيري و نوازندگي اين ساز گذاشته است. كوك و تنظيم بسيار سخت اين ساز بدليل استفاده از گوشي هاي كوك رايج با ساختار بسيار ابتدايي و آچار كوك T شكل داراي مشكلات تكنيكي فراواني است. براي رفع مشكل كوك كردن سنتور كه از مهم¬¬ترين دغدغه¬هاي نوازندگان اين ساز مي باشد مخترع با طراحي و ساخت گوشي هاي آسان كوك آوا با استفاده از مكانيزم جديد متشكل از كشويي ها و تودلي هاي نچرخ و پيچ و مهره هاي مخصوص و قفل كن دار توانسته مشكلات گوشيهاي رايج را برطرف كند. با قابليت جديد تغيير كشش سيم ها بصورت تك تك و همزمان در تمامي سيم هاي يك نت، با تغيير شيار روي شيطانك سنتور و قرار دادن مفتول يا ساچمه اي روي شيطانك در زاويه اي كه طول سيم هاي يك نت با يكديگر يكسان شوند مي توان با اين قابليت گوشي هاي جديد كوك نت هاي سنتور را به راحتي تغيير داد. اين گوشيها قابليت نصب بر روي پيانو را دارند.
سنتور هزار آوا با سيستم تغييردهنده كوك، سطوح داراي ريل هاي زاويه دار و شياردار يك تكه سنتور يكي از خوش صدا ترين ساز هاي ايراني است كه علي رغم قابليت اجرايي بالا هميشه با مشكل عدم تغيير كوك سريع همراه بوده است. اين مشكل اثرات نامطلوبي در يادگيري و نوازندگي سنتور و باعث كاهش نقش آفريني اين ساز شده است. در سنتور هزار آوا مخترع با مهندسي و طراحي و ساخت دقيق سيستم تغييردهنده طول و كوك سيم ها با مكانيزم سطوح داراي ريل هاي زاويه دار و شياردار به صورت يك تكه كه بر بالاي كناره هاي صفحه رو و قسمتي از بالاي كلاف هاي كناري ساز قرار مي گيرند، اين امكان را فراهم آورده كه نوازنده اين ساز امكان اجراي هفت دستگاه موسيقي ايراني و گام هاي جهاني را تنها با حركت دادن پرده گردانهاي روي ريل ها در زمان بسيار كوتاه حدود چند ثانيه داشته باشد. با سنتور هزار آوا نوازنده مي تواند مانند بسياري از سازهاي ديگر در حين تمرين و اجراهاي زنده روي صحنه به راحتي هر دستگاه و گامي را بنوازد و محدوديت هاي اجرا سنتورهاي رايج را نداشته باشد. همچنين اين سيستم باعث تغييري در صداي سنتور اصيل ايراني نمي شود.
سيم گير سنتور با سيستم پيچ و مهره قفل كن دار آوا سنتور يكي از قديمي ترين و خوش صدا ترين ساز هاي ايراني است كه علي رغم قابليت اجرايي بالا داري مشكلاتي مي باشد كه باعث نا همواري هاي براي نوازندگان اين ساز مي گردد. از جمله اين مشكلات وصل كردن سيم به ساز مي باشد كه سيم ها براي نصب به سيم گير هاي كه ساچمه هاي هستند كه در كلاف كناري ساز فرو رفته اند و سيم ها گره خورده و به آنها وصل مي شوند.گره زدن سيم ها كار بسيار مشكلي مي باشد و زايده هاي سيم ها باعث خراشيدگي و زخم دست هاي نوازنده مي شود. براي رفع اين مشكل مخترع با طراحي سيم گير سنتور با سيستم پيچ و مهره قفل كن دار آوا توانسته اين مشكل حل كند و به راحتي سيم به ساز وصل مي شود.
ازجمله اين مشكلات عدم رگلاژ و تنظيم پل هاي داخل ساختمان سنتور پس از ساخت مي باشد. در سنتورهاي متداول پل هاي داخل ساختمان سنتور است كه˓ ما بين صفحه زيرو روي ساز قرار ميگيرد و فشار وارده سيم هارا از صفحه رو به صفحه زير انتقال مي دهندو علاوه بر آن قرار گرفتن پل ها در جاي درست ودقيق آنها تاثيرو نقش بسيار مهمي در كنترل و كيفيت و تميزي صداي سنتور را دارد و اين پل ها در سنتور هاي رايج پس از قرار داده شدن در داخل ساز و بر روي صفحه زيرين و چسباندن صفحه بر روي كلاف ذوزنقه اي شكل ديگر امكان جابه جا كردن و تنظيم پل ها و تغيير دادن صداي سنتور را ندارد و به همين خاطر امكان دارد تمامي زحمت هاي يك سازنده براي ساخت ساز كشيده بخاطر قرار نگرفتن درست پل ها در جاي خود و نداشتن امكان جابه جايي درست و دقيق پل ها به هدر رفته و ساز صداي مناسبي نداشته باشد و اصطلاحاً ساز ساخته شده قابليت ريگلاژ پل را ندارد مخترع با مكانيزم طراحي شده براي تغيير وضعيت مكاني پل ها در جعبه ساز اين امكان را فراهم مي آورد كه پس از ساخته و تكميل شدن ساز در صورت نياز پل ها به راحتي جابه جا شوند تا بتوان به بهترين صداي ممكن در ساز دست پيدا كند. لازم به ذكر است كه قرار گرفتن پل ها در جاي درست درسنتورهاي مختلف بنابر نوع و ضخامت چوب ابعاد ساز و جنس صداي مورد نظر سازندگان و نوازندگان متغيير است و جاي دقيق آنهارا نميتوان قبل از ساخت و سيم كشي و تكميل كامل ساز به طور دقيق مشخص كرد كه در سنتور هاي رايج عملا امكان پذير نيست مخترع با طراحي وساخت سيستم رگلاژكننده پل هاي سنتور اين امكان را فراهم مي آورد تا پس از اتمام ساخت و سيم كشي وكوك كردن سيم ها در صورت نياز به راحتي مي توان پل هارا جابه جاكرد تا ساز را به صداي مطلوب رساند.
ازجمله اين مشكلات عدم رگلاژ و تنظيم ارتفاع پل هاي داخل سنتور پس از ساخت مي باشد. در سنتورهاي متداول پل هاي داخل ساختمان سنتور است كه˓ ما بين صفحه زيرو روي ساز قرار ميگيرد و فشار وارده سيم هارا از صفحه رو به صفحه زير انتقال مي دهندو علاوه بر آن ارتفاع پل ها تاثيرو نقش بسيار مهمي در كنترل و كيفيت و تميزي صداي سنتور را دارد و اين پل ها در سنتور هاي رايج پس از قرار داده شدن در داخل ساز و بر روي صفحه زيرين و چسباندن صفحه بر روي كلاف ذوزنقه اي شكل ديگر امكان جابه جا كردن و تنظيم پل ها و تغيير دادن صداي سنتور را ندارد و به همين خاطر امكان دارد تمامي زحمت هاي يك سازنده براي ساخت ساز كشيده بخاطر قرار نگرفتن درست پل ها در جاي خود و نداشتن امكان جابه جايي درست و دقيق پل ها به هدر رفته و ساز صداي مناسبي نداشته باشد و اصطلاحاً ساز ساخته شده قابليت ريگلاژ پل را ندارد مخترع با مكانيزم طراحي شده براي تغيير وضعيت ارتفاع پل ها در جعبه ساز اين امكان را فراهم مي آورد كه پس از ساخته و تكميل شدن ساز در صورت نياز ارتفاع پل ها به راحتي تغيير ميكند. تا بتوان به بهترين صداي ممكن در ساز دست پيدا كند. لازم به ذكر است كه ارتفاع پل ها در سنتورهاي مختلف بنابر نوع و ضخامت چوب ابعاد ساز و جنس صداي مورد نظر سازندگان و نوازندگان متغيير است و ارتفاع دقيق آنهارا نميتوان قبل از ساخت و سيم كشي و تكميل كامل ساز به طور دقيق مشخص كرد كه در سنتور هاي رايج عملا امكان پذير نيست مخترع با طراحي وساخت سيستم رگلاژكننده پل هاي سنتور در راستاي عمودي اين امكان را فراهم مي آورد تا پس از اتمام ساخت و سيم كشي وكوك كردن سيم ها در صورت نياز به راحتي مي توان پل هارا رگلاژ كرد تا ساز را به صداي مطلوب رساند.
سنتور يكي از قديمي ترين و خوش صدا ترين ساز هاي ايراني است. اين ساز با مشكلاتي همراه بوده كه اثرات نا مطلوبي در يادگيري و نوازندگي اين ساز گذاشته است. كوك و تنظيم بسيار سخت اين ساز بدليل استفاده از گوشي هاي كوك رايج با ساختار بسيار ابتدايي و آچار كوك T شكل داراي مشكلات تكنيكي فراواني است. براي رفع اين مشكل مخترع با طراحي و ساخت ساخت گوشي كوك سنتور با سيستم شاسي دربرگيرنده پايه هاو سيم گيرمهار شده متحرك و جك رزوه اي توانسته مشكلات گوشيهاي رايج را برطرف كند. بااين گوشي هاي جديد سنتور ميتوان امكان كوك دقيق و تغيير كشش سيم ها را بصورت تك تك و بصورت همزمان در تمامي سيم هاي يك نت را دارد.در اين گوشي ها نحوه نصب سيم ها بسيار آسانتر شده و همچنين سيم ها دوام و ماندگاري كوك بيشتري را دارند. اين گوشي هاي جديد بدون نياز در تغييري در سوراخ هاي گوشي هاي رايج و بدنه ساز در هر ساز سنتوري قابل اجرا و پياده سازي است.
سنتور آسان كوك شو با سيستم هدايت كننده هاي دو طرفه و دامنه دار با دو پرده گردان بهمراه پايه هاي نگهدارنده سنتور يكي از خوش صدا ترين سازهاي اصيل است. در اين ساز نوازندگان براي تغيير كوك مي بايست با چرخواندن گوشي هاي كوك و يا جا به جا كردن خرك اين عمل را انجام دهند، كه اين امر بسيار مشكل و زمانبر و محدوديت آفرين است. مخترع با مهندسي و طراحي و ساخت دقيق اين سيستم جديد توانسته اين مشكل ديرينه را حل نمايد، و با اين ساز جديد نوازندگان ميتوانند براحتي در زمان كوتاهي به ميزان دلخواه طول سيم ها و در نتيجه كوك نت ها را تغيير دهند و ساز خود را به سهولت در گام هاي مختلف كوك كنند.اين سنتورجديد در تمامي مدل هاي رايج ساخته ميشود. با اين سيستم جديد براي اولين بارميتوان بصورت جداگانه در هر چهار پوزيسيون سنتور را به هر گام دلخواهي تغيير كوك داد و همچنين نت ها وسيم هاي سنتور را حداقل از يك پرده تا شش پرده براحتي تغيير داد. صدا و سونوريته سنتور اصيل در اين سيستم جديد دچار تغيير نمي شود و بدون نياز به تغيير در ساختمان اصلي ساز مانند كلاف ها و صفحه ها در هر ساز سنتوري از پيش ساخته شده قابل اجرا و پياده سازي است.
سنتور يكي از قديمي ترين سازهاي اصيل ايراني مي باشد، از زمان اختراع اين ساز تا به امروز توسط سازنده هاي مختلف در كشورهاي گوناگون ساخته شده است ، وجه اشتراك تمام اين ساز ها شكل كلي آن است كه بصورت ذوزنقه بوده و سيم ها از يك طرف ساز به طرف ديگر كشيده شده اند،سيم ها در سمت چپ به ساچمه هاي سيم گير و در سمت راست به گوشي كوك هاي ساز متصل هستند. گوشي كوك در سنتور هاي متداول مفتول هاي فلزي هستند كه از ديرباز بصورتي كه در چوب با زاويه 45 درجه فرو ميروند مورد استفاده قرار گرفته اند. سيم گير ها ساچمه هاي استوانه اي شكل هستند كه در سمت چپ ساز در چوب با زاويه 45 درجه فرو ميروند و سيم گره خورده به دور آنها انداخته ميشود. سازندگان سنتور در هنگام ساخت اين ساز در مرحله سوراخكاري جاي گوشي هاي كوك و ساچمه هاي سيم گير به دليل داشتن زاويه 45 درجه اي اين سوراخ ها نسبت به چوب كلاف براي سوراخكاري آنها با مشكلات زيادي روبه رو ميشوند. براي رفع اين مشكل مخترع با طراحي و ساخت شابلون ، فيكسچر و هدايت كننده مته دو منظوره براي سوراخكاري جاي گوشي و سيم گير سنتور توانسته اين مشكل بزرگ را در صنعت سنتور سازي بر طرف كند. سازندگان سنتور ميتوانند با استفاده از شابلون ، فيكسچر و هدايت كننده مته دو منظوره براي سوراخكاري جاي گوشي و سيم گير سنتور به راحتي و در كمترين زمان با دقت بسيار بالا ،عمل سوراخكاري جاي گوشي ها و ساچمه هاي سيم گير را كه اين سوراخ ها در زاويه 45 درجه اي نسبت به چوب كلاف زده ميشوند را انجام دهند.
موارد یافت شده: 8