لیست اختراعات با مالکیت
محمدرضا محمودی
7 عدد
اين اختراع با شماره ثبت 61403 در تاريخ 1388/07/21 قبلا در اداره ثبت شركت ها و مالكيت صنعتي به ثبت رسيده است ولي به دليل عدم واريز حق اختراع در سال هاي بعدي اين اختراع ارزش خود را از دست داده است از اين رو براي ثبت دوباره آن با تكميل و بهينه سازي مورد اختراع اقدام شده است همچنين گواهي تاييديه سازمان انرژي اتمي ايران در مورد تاييد اين اختراع اخذ شده است. مخزن ذخيره كرايوژنيك چند منظوره با عايق خلاء براي استفاده در صنايع مختلف فضايي، نفت و گاز، فولاد، نظامي، مواد غذايي و . . . طراحي و ساخته شده است. به دليل نقطه جوش بسيار پايين (حدود منفي 200 درجه سلسيوس) سيالات كرايوژنيك مثل اكسيژن مايع، نيتروژن مايع، هيدروژن مايع، هليوم مايع و آرگون مايع براي نگهداري اين عناصر در فاز مايع نياز به مخازن خاص مي باشد. اين مخازن به صورت 2 جداره مي باشند و براي كاهش نرخ انتقال حرارت رسانشي و همرفتي بين دو جدار خلاء بسيار بالا مي شود و براي كاهش انتقال حرارت تابشي بين دو جدار با مواد عايق مثل پرليت يا عايق هاي چند لايه تشعشعي پوشيده مي شود.
موتور موشك تراست پايين براي استفاده در صنايع فضايي ساخته و طراحي شده است. براي پرتاب ماهواره ها به مدارهاي بالاي زمين (ژئوسنكرون) نياز به استفاده از مواد پرانرژي با توان توليد ضربه ويژه بالا مي باشد. موفق ترين تركيب سوخت و اكسنده، پيشران اكسيژن- كروسين است. براي پرتاب ماهواره هاي سنگين به مدار زمين، نياز به موتورهاي تراست پايين در مانور و تزريق هاي مداري وجود دارد. از اينرو يكي از كوچكترين تراسترهاي فضايي با پيشران اكسيژن- كروسين طراحي، ساخته، و با موفقيت آزمايش شد. اين موتور با استفاده از بافل انژكتورهاي لوله اي احتراق بسيار پايداري ارائه داده و در آزمايش حدود 3 دقيقه عمل نمود و پس از خاموش شدن، همچنان سالم باقي ماند. اين تراستر از سامانه تغذيه تحت فشار استفاده مي كند.
بافل انژكتور لوله اي با استفاده از لوله مويي ديواره هاي صيقلي و زاويه قابل تنظيم، جايگزين بسيار مناسبي براي انژكتورهاي سنتي مي باشد. اين بافل انژكتورهاي ساخته شده در يكي از كوچكترين تراسترهاي فضايي با پيشران اكسيژن كروسين با موفقيت آزمايش گرديدند. اني تراستر با استفاده از اين بافل انژكتورهاي لوله اي در حدود 3 دقيقه احتراق بسيار پايداري ارائه داد. در اين طرح يك نمونه انژكتور جريان برخوردي غير مشابه با زاويه برخورد 30 درجه ساخته شده و افت فشار گذر از انژكتور براي دست يافتن به سرعت هاي زياد تزريق و كمك به اتمايزيشن و شكست قطرات، 2bar انتخاب گرديد. با ورودي هاي پخ شده و سوراخ هاي انژكتور صيقلي ضريب تخليه حدود 0.80 بدست آمد. سوراخي با قطر 0.6 ميلي متر براي انژكتور سوخت و 0.7 ميلي متر براي سوراخ هاي اكسيژن طراحي شده كه نتيجه 1 انژكتور براي سوخت و 12 انژكتور براي اكسنده گرديد. چيدمان انژكتورها به گونه اي انجام گرفت كه تك انژكتور سوخت در مركز و 12 انژكتور اكسيژن به صورت ساعت وار در اطراف چيده شدند.
مخزن كرايوژنيك چند منظوره براي استفاده در صنايع فضايي ساخته و طراحي شده است. براي پرتاب ماهواره ها به مدارهاي بالاي زمين (ژئوسنكرون) نياز به استفاده از مواد پر توان با اصطلاحا ضربه ويژه بالا مي باشد. بهترين اين مواد تركيب اكسيژن مايع - هيدروژن مايع و اكسيژن مايع - كروزين يا كروسين (ماده اي شبيه نفت سفيد) هستند. به دليل نقطه جوش بسيار پايين اكسيژن مايع و هيدروژن مايع، براي نگهداري اين دو عنصر در فاز مايع نياز به مخازن خاصي مي باشد. هخمچنين با توجه به نوع سيستم پيشرانشي (جلوبرنده) كه براي وسيله پرنده طراحي شده است اين مخزن در شرايط مختلف پر فشار ، كم فشار ، و ذخيره سازي مورد ساتفاده قرار مي گيرد.
در علم ژئوتكنيك براي ايجاد سريعتر عمل تحكيم از روشهاي ويژه اي استفاده مي شود كه اين روشها تحت عنوان بهسازي خاك در اين شاخه علم عمران مطرح مي گردد. يكي از روش هاي بهسازي خاك استفاده از زهكش هاي قائم پيش ساخته است كه در بسياري از پروژه هاي معروف جهان استفاده شده است. روش ديگر روش استفاده از زهكشي به روش الكترو اسمز است كه در اين روش از دو قطبي بودن مولكول آب استفاده شده و با استفاده از قراردادن آند و كاتد در زمين باعث حركت آب، زهكشي، تغيير ساختار خاك و در نهايت بهسازي خاك مي گردد. در اختراع ادعا شده اين دو روش با استفاده از يك زهكش قائم ويژه داراي خاصيت رسانايي جهت اتصال به منبع تغذيه، تركيب شده است كه مي تواند هر دو روش را بطور موازي بكار برده و بهسازي خاك را بهتر و سريعتر انجام دهد.
افراد در برخي از مشاغل بدليل ماهيت كار با كامپيوتر الزام به ساعات طولاني در وضعيت نشسته دارند. درصد زيادي از اين افراد دچار مشكلات عديده عضلاني/اسكلتي شده كه ريشه اصلي آن، عدم رعايت فاكتورهاي ارگونومي از جمله روش هاي صحيح نشستن و يا داشتن زمان استراحت كافي حين كار است. اختراع حاضر به معرفي يك افزونه هوشمند براي پايش وضعيت ارگونومي افراد در مشاغل اداري مي پردازد. اين طرح حاصل دو سال كار پژوهشي در دانشگاه تهران مي باشد اين افزونه قادر است در طي ساعات روزهاي كاري و نيز در طي هفته، شرايط نشستن فرد را پايش نموده و به كاربر در شرايط بحراني همچون عدم نشستن صحيح و يا استراحت ناكافي آگاهي دهد. بستر سخت افزاري طرح توسط حسگرهاي نيرويي، بردهاي الكترونيكي و ميكروكنترلر كنترل مي شود. بستر نرم افزاري سامانه در دو سيستم عامل ويندوز و اندرويد به زبان انگليسي طراحي شده است. به منظور اصلاح عادت هاي نادرست افراد در هنگام نشستن، اخطارهاي سخت افزاري (قفل شدن كامپيوتر) و نرم افزاري (لرزش گوشي و اخطار صوتي) در طرح مد نظر قرار گرفته است. ارتباط بين صندلي و گوشي/كامپيوتر توسط بلوتوث برقرار مي شود. افزونه هوشمند صندلي با اصلاح عادت هاي غلط نشستن افراد، از ايجاد خستگي در طي ساعات كاري جلوگيري نموده و به افزايش بهره وري منابع انساني در مشاغل اداري كمك شاياني خواهد نمود.
توليد آلياژ Sn63Pb37 در مجاورت فدا شونده شيميايي بدون نياز به گاز بي اثر ادعا شده است. آلياژ Sn63Pb37 در صنايع الكترونيك به عنوان آلياژ لحيم كاري شناخته مي شود كه مصرف بالايي در صنايع الكترونيك دارد. در اين روش، آلياژ Sn63Pb37 با استفاده از پودر سرب و قطعات با قطر حدودي يك سانتي متر قلع با درصد خلوص بالاي 98% با نسبت مشخص كه درفرمولاسيون اين آلياژ آمده است در شرايط اتمسفر معمولي و در مجاورت يك فدا شونده شيميايي در يك ظرف فلزي معمولي با دماي ذوب بالاتر از دماي ذوب قلع و سرب توليد مي شود. براي كاهش دسترسي اكسيژن به مذاب قلع و سرب از يك فدا شونده شيميايي به نام استئاريك اسيد استفاده مي گردد. به دليل اورگانيك بودن استئاريك اسيد، اين تركيب در دماي پايين تر از دماي ذوب قلع وسرب ذوب و عامدن توسط اپراتور، بخارات آن شعله ور مي گردد. شعله ور شدن منجر به كاهش شديد اكسيژن در اطراف مذاب فلزات مي گردد. نتايج آزمايشگاه مرجع، توليد اين آلياژ را با اين روش تاييد مي نمايد (تصوير 5، 8 و9). آلياژ حاصل كه با يك لايه از باقي مانده سوخته شده فدا شونده در سطح محافظت مي گردد به قالب داراي پارافين مايع منتقل مي گردد.
موارد یافت شده: 7