لیست اختراعات با مالکیت
محمود شیوازاد
2 عدد
خوراك پيش آغازين طيور، تركيبي از اقلام غذايي ويژه مختص جوجه هاي گوشتي و بلدرچين مي باشد كه مصرف آن در شرايط پرورش صنعتي منجر به بهبود عملكرد ظاهري (وزن بدن، مصرف خوراك و ضريب تبديل غذايي)، قدرت بقا، توان جذب مواد مغذي از خوراك و كوتاه شدن مدت زمان پرورش طيور گوشتي مي شود. تركيب پيشرفته اين خوراك ويژه براي مصرف طي سن يك تا هفت روزگي طراحي و متعادل شده است. به منظور دستيابي به فرمولاسيون بهينه اين خوراك، بيش از 7 آزمايش متفاوت روي جوجه هاي گوشتي در محل دانشگاه تهران صورت گرفته است. هدف از اختراع خوراك پيش آغازين طيور، توليد خوراكي است كه طي 7 روز ابتدايي زندگي جوجه هاي تازه تفريخ شده، قادر به تامين كامل نياز پرنده به اسيدهاي آمينه ضروري، ذخيره نيتروژني كافي براي سنتز اسيدهاي آمينه غيرضروري، كربوهيدرات با قابليت جذب بالا، اسيدهاي چرب ضروري، مواد معدني مختلف، ويتامين ها و ديگر ريزمغذي ها باشد و از سويي با دارا بودن موادي همچون پروبيوتيك ها، پري بيوتيك ها، اسيدهاي آلي، آنزيم هاي سنتتيك، داروها، آنتي اكسيدان ها، پپتيدهاي خاص، آنتي بيوتيك هاي مجاز و محرك هاي رشد مجاز موجب دستيابي گله جوجه هاي گوشتي يا بلدرچين به شرايط ايده آل عملكردي و سلامت در پايان 7 روزگي و به دنبال آن تا آخر دوره پرورش بشود.
توليدنانوويتامين K3ومقايسه قابليت استفاده بيولوژيكي آن،بااندازه ميكروويتامين K3 اخيراورودفناوريهاي مختلف به عرصه¬ كشاورزي،منجربه ايجادتحولات عظيمي همچون انقلاب سبزوگذرازكشاورزي سنتي به كشاورزي اقتصادي گرديد.ليكن،همچنان مشكل عدم تناسب رشدتوليدات كشاورزي و جمعيت جهان وجود دارد.فناوري نانو به دليل كاربردها ي متنوع در زمينه بهبود تامين غذا وبهبودسطح كمي وكيفي كشاورزي،توجه زيادي را به خود معطوف داشته است.پژوهشهاي مربوط به علوم دامي در حوزه نانو بسيار محدود است.اين پژوهش با هدف استفاده از فناوري نانو در علم كشاورزي وتغذيه طيور و به منظور تعيين زيست فراهمي ويتامين K3 به صورت نانووميكرو در جيره غذايي جوجه هاي گوشتي ومقايسه شكلهاي نانو و ميكروي اين ماده مغذي به مرحله اجرا در آمد.شكل ميكروي اين ماده مغذي در بازار به صورت تركيبات متفاوتي با زيست فراهمي متفاوت،موجوداست.با توجه به اينكه ذرات كوچكتر جذب بيشتروسريعتري دارند،استفاده از شكل نانوي اين تركيبات، روشي براي افزايش زيست فراهمي آنها است.دراين پژوهش،اندازه ي ذرات ويتامين K3 از دو منبع مختلف MSBوMSBC به نانوتبديل شد وسپس در 3 سطح مختلف و به همراه شكل ميكروي همين مواد در جيره¬ خوراكي جوجه هاي گوشتي،مورد استفاده قرار گرفتند و تاثير اين تفاوت اندازه،مورد بررسي قرار گرفت. نتايج اين بررسي ، حاكي از اثرات مثبت استفاده از نانو ذرات،بر فراسنجه¬هاي مورد آزمون بود.
موارد یافت شده: 2