لیست اختراعات با مالکیت
اكبر عرب حسيني
3 عدد
به منظور حفظ كيفيت محصول در انبار، خشك كردن برنج پس از برداشت، لازم و ضروري است. خشك كردن برنج، با خشك كن هاي سنتي باعث افت كيفي و كمي محصول مي شود. استفاده از خشك كن هاي خورشيدي براي خشك كردن برنج، علاوه بر صرفه جويي در انرژي مصرفي، از ترك خوردن، تغيير رنگ و افت كيفي محصول نيز جلوگيري مي كند. به منظور خشك كردن اصولي و با كيفيت شلتوك برنج اقدام به طراحي و ساخت يك دستگاه خشك كن دوار با استفاده از انرژي خورشيدي صفحات جاذب گرديد. براي تامين انرژي گرمايي مورد نياز دستگاه، از يك صفحه جاذب خورشيدي استفاده شد. صفحه جاذب از جنس آهن، با ابعاد 100 × 200 ميليمتر بود. همچنين مخزن خشك كن به صورت استوانه اي مشبك، با قطر 400 و طول 1000 ميليمتر و ضخامت 1 ميليمتر و سوراخ هايي با قطر 5/2 ميليمتر ساخته شد. همچنين محفظه اصلي دستگاه كه ورودي و خروجي لوله ي هواي داغ به آن متصل مي شود، به صورت استوانه اي به قطر 500 و طول 1200 ميليمتر، از جنس ورق گالوانيزه نورد شد. براي تامين حركت دوراني محور استوانه خشك كن از يك الكتروموتور استفاده شد. شلتوك هاي خشك شده با استفاده از اين دستگاه داراي كيفيت بالا و شكستگي بسيار كم است. مدت زمان لازم براي خشك كردن كاهش يافت و انرژي مصرفي براي خشك كردن به علت استفاده از انرژي خورشيدي كاهش يافت. همچنين استفاده از صفحه مشبك در ساخت اين دستگاه باعث پخش هوا در تمامي جهات و قسمت هاي دورن محفظه بود كه با دوران مخزن خشك شدن يكنواخت شلتوك ها اتفاق افتاد و از ترك بيش از اندازه و غير قابل قبول محصول در اثر خشك كردن جلوگيري شد.
در كشور ايران به علت نامناسب بودن تجهيزات مكانيكي مبارزه با علف هرز كم بودن راندمان آنها و سازگار نبودن بسياري از اين تجهيزات با اقليم منطقه مورد استفاده سبب شده است كه كشاورزان تمايل بيشتر به استفاده از روشهاي شيميايي داشته باشند. ولي با ارائه روشهاي جديد و بهينه كردن تجهيزات مورد استفاده براساس به اقليم منطقه مي توان در كشاورزان گرايش بيشتري نسبت به استفاده از سيستم ها و روشهاي مكانيكي ايجاد نمود. موفقيت عمل و جين و عدم خسارت به محصول در سيستم هاي فوق مستلزم انعطاف ساقه چه زياد بودن عمق كاشت محصول خشك بودن خاك سطحي براي جلوگيري از نفوذ عمقي قطعات و جين كننده دستگاه وجين كن به داخل خاك و نيز كوچك بودن علف هاي هرز مي باشد. طبق تحقيقاتي كه بر روي كارايي وجين كن مورد نظر شده است اين سيستم مزايايي نسبت به ساير روشهاي كولتيراسيون دارد كه عبارت از: 1- جابجايي كمتر خاك 2- توان مصرفي كمتر 3- عملكرد مكانيزم در انواع خاك هاي سطحي بدون محدوديت رطوبت 5- عدم محدوديت در عمق كاشت 6- سازگاري عمل مكانيزم با روش دستي مورد استفاده كشاورز 7- عملكرد سيستم در انواع مزارع بدون محدوديت در نوع علف 8- كندن و در آوردن كامل علف هرز از خاك uprooting 9- امكان سله شكني در حين وجين كني 10- امكان وجين كني در هر دوره اي از عمر علف هرز (مرحله 1 و 2 و 3 و حتي 4)
موارد یافت شده: 3