لیست اختراعات با مالکیت
امير ابوالحسني
2 عدد
در مرحله نخست گلبرگ تازه زعفران از مزارع مختلف استان خراسان رضوي و شهر نطنز در استان اصفهان جمع آوري شد و به سه روش متفاوت يعني با تابش مستقيم شعله ، با جابجايي اجباري هواي داغ و با جابجايي اجباري هواي محيط خشك شد. سپس برخي تركيبات مهم آن سنجيده شدند تا مناسب بودن آن براي كشت بررسي شود. با توجه به بالا بودن مقدار مواد فنوليك و تركيبات پكتيني و ليگنينليتيكي و قندي در ساختار گلبرگ اين گياه احتمال مي رود قارچ هاي مصرف كننده اين تركيبات آنزايم هايي را كه در چرخه تجزيه و مصرف آنها نياز دارند را به بيرون از بافت خود تراوش كنند. به همين دليل قارچ سفيدپوس فنركايت كرايسپريم و قارچ ريسه اي اسپرجيلوس نايجر انتخاب شدند تا در ورآوري بستر جامد بر روي گلبرگ كشت شوند. اين قارچ ها با تراوش انزايم لكيز تكيبات فنوليك را مصرف مي كند. قارچ 1.نايجر از اصلي ترين قارچ هاي تراوش كننده انزايم ها پكتيني و ليگنينليتيكي در صنعت است. حالات ور وش هاي مختلفي براي يافتن بهترين شرايط كشت بررسي شدند و بيشترين ميزان انزايم لكاز اندازه گيري شده در اين روش با ف. كرايسسپريم به 887 واحد در روز سوم رسيد و براي آنايجر اين مقدار در روز يازدهم برابر 662 واحد بين المللي در هر گرم گلبرگ خشك آغازين بود. بيشترين ميزان پروتيينيز اندازه گيري شده در كشت بر روي گلبرگ سترون شده با نور UV براي انايجر در روز يازدهم برابر 295 واحد بين المللي در هر گرم گلبرگ خشك آغازين بود و بيشترين ميزان انزايم پلي گلكترونيز اندازه گيري شده در كشت بر روي گلبرگ سترون شده با نور UV با ف. كرايسپريم به 149 واحد در روز دوم رسيد و براي انايجر اين مقدار در روز هفتم برابر 757 واحد بين المللي در هر گرم گلبرگ خشك آغازين بود.
موارد یافت شده: 2