لیست اختراعات با مالکیت امين پوست دوز
3 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ ثبت: 1392/07/27
خلاصه اختراع:

در اين اختراع صفحات جاذب خورشيدي به روش پوشش دهي شيميايي براي اولين بار در كشور توليد شده است. صفحه جاذب خورشيدي به عنوان مهم‏ترين قسمت يك سيستم گرمايش خورشيدي محسوب شده كه البته تاكنون اكثر سازندگان سيستم‏هاي خورشيدي تاكنون به دليل پايين بودن قيمت ارز و تكنولوژي بالاي توليد اين صفحات از نمونه‏هاي وارداتي استفاده مي‏نمايند. صفحات جاذب خورشيدي در كلكتورهاي صفحه تخت يك سيستم گرمايش خورشيدي نقش جذب گرما و انتقال آن به سيال عامل را ايفا مي‏كند. ويژگي يك صفحه جاذب در بازتابش حداقلي نور خورشيد تابيده شده بر روي آن است. صفحه توليدي به روش ذكر شده در اين اختراع با بازتابش زير 0.2% داراي بازده بسيار بالايي است. در روش پوشش‏دهي شيميايي ابتدا يك صفحه آلومينيومي به عنوان زير لايه اصلي به لحاظ مشخصات انتقال حرارت مناسب پس از انجام فرايند آماده سازي سطح درون يك حوضچه محلول شيميايي حاوي هيپوفسفيت سديم، آب، فسفر و ... قرار داده و پس از انجام فعل و انفعالات شيميايي و طي چندين مرحله، پوشش جاذب روي زيرلايه ايجاد شده و صفحه جاذب با ضريب جذب بسيار بالا توليد مي‏شود.

تاریخ ثبت: 1396/01/09
خلاصه اختراع:

سيستم‏هاي گرمايش خورشيدي با جذب انرژي حرارتي از خورشيد و استفاده مستقيم آن در گرمايش آب و محيط پيراموني در كاربردهاي مختلف قابل استفاده است. اين سيستم‏ها در مقايسه با سيستم‏هاي توليد برق خورشيدي از كارايي بالاتري برخوردار بوده و دوره بازگشت سرمايه كوتاه‏تري دارد. از طرفي تكنولوژي ساخت صفحات جاذب خورشيدي، به عنوان قسمت اصلي يك سيستم گرمايش خورشيدي، در كشور به مرحله بومي‏سازي نرسيده است و با بالا رفتن قيمت ارز هزينه تمام شده اين سيستم افزايش يافته و در نتيجه منجر به كاهش استقبال عمومي به دليل قيمت بالاي آن شده است. هدف اصلي توليد صفحه جاذب خورشيدي به منظور استفاده در كلكتورهاي خورشيدي است. صفحه جاذب مهمترين قسمت يك كلكتور است و رفتار آن در مقابل تابش عميقاً در كارايي كلكتور موثر مي‏باشد. سيال ورودي توسط يك لوله چند راه تغذيه كننده (هدر پايين) به لوله‏هائي كه به طور موازي در طول كلكتور قرار گرفته‏اند (رايزر)، تقسيم شده و پس از گذشتن از آن و گرم شدن، مجدداً در يك لوله اصلي ديگر بنام لوله چند راه جمع كننده (هدر بالا)، جمع آوري و به تانك هدايت مي شود. مراحل انجام ساخت يك كلكتور به ترتيب تهيه شبكه آلومينيومي، آماده سازي سطح، پوشش رنگ الكترواستاتيك و جاگذاري در قاب كلكتور به همراه شيشه و عايق حرارتي مي باشد. نوع آوري اصلي در اين اختراع اضافه كردن ذرات نانو اكسيد نيكل در زمينه رنگ پودري سوپرمات مشكي الكترو استاتيك بوده كه با توجه به آزمون انعكاس نور و راندمان نشان داد اين ذرات تاثير زيادي بر روي جذب بالاي نور خورشيد در بازه طول موج 220 الي 2200 نانومتر دارد.

تاریخ اظهارنامه: 1393/05/15
تاریخ ثبت: 1393/10/20
خلاصه اختراع:

در اين اختراع، براي اولين بار، پوشش هيبريدي B4C-PTFE Ni-P- از طريق افزودن ذرات B4C و PTFE به محلول آبكاري، ايجاد گرديد .استفاده از فناوري سطح جهت ارتقاي خواص سطحي و هم¬چنين محافظت از سطح قطعات در كاربردهاي مختلف اجتناب‏ناپذير است. اعمال پوشش روي سطح قطعات از مهم‏ترين روش‏هاي بهبود خواص سطحي و حفظ سطح قطعات در برابر آسيب‏هاي مختلف مانند سايش و خوردگي است. آبكاري الكترولس جهت اعمال فلزات مختلف روي انواع سطوح فلزي و غير فلزي مورد استفاده قرار گرفته است. امروزه، استفاده از ذرات غيرفلزي براي بهبود خواص پوشش‏هاي فلزي بسيار مورد توجه است. اين ذرات بسته به جنس و خواص ذاتي، اندازه و ميزان شركت در پوشش، خواص مختلفي را در پوشش سطحي ايجاد مي‏كنند. استفاده از انواع ذرات غير فلزي، با جنس و اندازه‏‏هاي متفاوت، در زمينه‏ي پوشش‏هاي نيكل الكترولس مي‏تواند باعث بهبود مقاومت به سايش و سختي اين پوشش‏ها ‏شود.

موارد یافت شده: 3