لیست اختراعات با مالکیت
جابر حسين زاده
2 عدد
چوب يكي از قديميترين و ابتداييترين مصالح ساختماني موجود در طبيعت است كه بشر در طول تاريخ از آن بهره برده است. چوب از جمله مصالح ساختماني است كه از منابع قابل تجديد بدست ميآيد و از مصالح خوبي براي مناطق زلزله¬خيز ميباشد. با توجه به اينكه بخش عظيمي از تركيبات شيميايي چوب را كربوهيدرات¬ها تشكيل مي¬دهند و اين مواد از منابع تغذيه¬اي قارچ¬هايي مانند: (Coriolus versicolor) و (Coniophora cerebella) مي¬باشند، بنابراين براي استفاده صنعتي از چوب و افزايش دوام طبيعي چوب در محل مصرف، مقاوم كردن چوب در مقابل اين قارچ¬ها امري ضروري مي¬باشد كه در اين راستا از تركيبات متفاوتي استفاده مي¬شود. امروزه استفاده از مواد شيميايي مضر براي حفاظت از چوب در مقابل عوامل مخرب (قارچ¬ها و... ) به لحاظ مسائل زيست محيطي محدود شده و بهره¬گيري از روش¬هاي غير سمي (اصلاح چوب) و استفاده از مواد طبيعي و دوست دار محيط زيست جايگزين مواد حفاظتي سمي شده است. به عنوان مثال (CAA) يك ماده حفاظتي است كه به علت سميت، استفاده از آن از سال 2003 محدود و در سال 2007 ممنوع شد. بره¬موم يكي از توليدات زنبور عسل مي¬باشد كه زنبور عسل آن را با جمع آوري از صمغ گياهان و افزودن تركيبات ديگر در كندو فرآوري مي¬كند طبق تحقيقات انجام شده اين ماده داراي تركيبات ضد قارچي و ضد باكتريايي مي¬باشد. امروزه استفاده از عصاره¬هاي مختلف بره¬موم ( عصاره اتانولي، متانولي، آبي، گليكولي و ...) جايگزين بسياري از تركيبات آنتي ميكروبيال در صنايع مختلف شده است. در اين تحقيق براي بهره¬گيري از خواص ضد قارچي بره¬موم از عصاره اتانولي اين ماده به منظور محافظت از چوب در مقابل قارچ پوسيدگي سفيد به روش اشباع استفاده شد.
با توجه به محدود بودن منابع نفتي و گران بودن آنها و اثراتي كه تركيبات حاصل از آنها بر سلامتي انسان و محيط زيست دارند، انتظار مي¬رود كه بيوپليمر¬ها جايگزيني براي فيلم¬هاي معمولي باشند و از اينرو توليد فيلم¬هاي بر پايه¬ي مواد نفتي كاهش يابد. طي سال¬هاي اخير، استفاده از بيوپليمر¬ها و بعلاوه توليد آنها از منابع ارزان قيمت جهت مصرف در صنايع بسته-بندي توجه ويژهاي را به خود معطوف نموده است.. توليد از منابع تجديد پذير و ارزان، حداقل اثرات منفي بر ماده بسته¬بندي شده، فرآيند توليد آسان و زيست تخريب پذيري از ويژگي¬هاي منحصر به فرد اين تركيبات به شمار مي¬رود. اكثر مواد غذايي مستعد آلوده شدن به انواع آلودگيهاي ميكروبي و شيمياي هستند، بنابراين حفاظت موادغذايي در برابر اين آلودگي ها يكي از ويژگي هاي مهم صنعت فرآوري موادغذايي است. از طرف ديگر با توجه به تقاضاي روز افزون استفاده از تركيبات زيستي در بسته بندي مواد غذايي و دغدغه كارخانه هاي بسته بندي در رابطه با فساد مواد غذايي و افزايش ماندگاري آنها ، استفاده از تركيبات طبيعي با هدف بهبود عملكرد مواد بسته بندي توجه ويژه اي را به خود جلب نموده است. چرا كه گذشته از خاصيت زيست تخريب پذيري اين مواد، خواص آنتي باكتريالي و همچنين نداشتن اثرات سوء بر سلامتي مصرف كنندگان از ديگر مزاياي اين مواد مي¬باشد.
موارد یافت شده: 2