لیست اختراعات با مالکیت حامد كوخائي
4 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 4
تاریخ اظهارنامه: 1392/02/05
مالک/مالکان: حامد كوخائي
تاریخ ثبت: 1392/02/17
خلاصه اختراع:

استحكام بالا، دانسيته كم و مقاومت به خوردگي عالي مهم‌ترين خواصي هستند كه تيتانيوم را براي كاربردهاي مختلف مناسب ساخته‌اند. به عنوان مثال در موتور هواپيما كه استحكام بالا، دانسيته كم و مقاومت به خزش خوب در دماي 550 درجه سانتي‌گراد لازم است از تيتانيوم استفاده مي‌شود. به خاطر دارا بودن خواص منحصر به فرد است كه تيتانيوم امروزه يكي از پركاربردترين فلزات است. به طوري كه چهارمين فلز سازه‌اي مهم به شمار مي‌آيد. در اين پروژه نانو پودر تيتانيوم با روش CVD، توليد شد. از گاز آرگون به عنوان گاز حامل استفاده شد. گاز حامل، بخار تتراكلريد تيتانيوم را از محفظه محتوي آن كه در حمام آب گرم قرار داشت، با خود به محفظه واكنش كه شامل يك لوله كوارتز بود كه در كوره تونلي قرار گرفته بود مي‌برد. در محفظه واكنش، پتاسيم در يك قايقك سراميكي تبخير شده و با بخار تتراكلريد تيتانيوم كه به همراه گاز حامل وارد محفظه واكنش شده بود واكنش مي‌داد. نهايتاً محصولات واكنش در ظرفي حاوي اتانول خالص جمع‌آوري مي‌شدند. از نمونه‌هاي توليد شده آناليز XRD، FESEM و AAS گرفته شد. اثر دبي گاز حامل نيز بر واكنش و محصولات آن بررسي شد. ديده شد كه با افزايش دبي گاز حامل، اندازه ذرات كاهش و دماي انجام واكنش افزايش مي‌يابد. در اين پروژه نانوذراتي با ابعاد 30 تا 70 نانومتر توليد شد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/04/05
مالک/مالکان: حامد كوخائي
تاریخ ثبت: 1392/05/01
خلاصه اختراع:

تيتانات بيسموت به دليل كاربردهاي زيادي كه در زمينه هاي ميكروالكترونيك، الكترواپتيك و دي الكتريك ها دارد، بسيار مورد توجه قرار گرفته است. تيتانات بيسموت از سال اكتشاف آن در 1949 به صورت وسيعي مورد مطالعه قرار گرفته است كه بيشتر به دليل خواص فروالكتريك و ديگر خواص عالي آن مي باشد. تيتانات بيسموت يك كانديداي مناسب براي كاربردهاي پيزوالكتريك در دماهاي بالا، ساخت حافظه ها و نمايشگرهاي نوري به سبب دماي كوري بالا و خواص الكترواپتيك آن مي باشد. روش هاي زيادي براي توليد اين ماده وجود دارد ولي هريك مشكلاتي دارد، در اين اختراع پودرها و فيلم هاي نانو كريستالي تيتانات بيسموت با استفاده از فرآيند سل- ژل تهيه شدند. سل اوليه با هشن روش مختلف تهيه شد. در چهار روش اول از ايزوپروپوكسيد تيتانيوم و در چهار روش ديگر از محلول 4/0 مولار TiO2 به عنوان پيش ماده تيتانيوم استفاده شد. در تمام روش ها از نيترات بيسموت به عنوان منبع بيسموت استفاده شد. سل هاي به دست آمده از چها روش اول پايداري بيشتري را نشان دادند. با استفاده از آناليز اندازه ذرات، توزيع اندازه ذرات در سل ها مطالعه شد. رفتار كريستالي پودرها به كمك آناليز XRD بررسي شد. نتايج نشان داد كه در دماي 300 درجه سانتي گراد ساختار آمورف بوده و در دماي 500 درجه سانتي گراد ساختار كريستالي شكل گرفته است.

تاریخ اظهارنامه: 1392/06/16
مالک/مالکان: حامد كوخائي
تاریخ ثبت: 1392/12/16
خلاصه اختراع:

با توجه كاربرد فراوان سيليسيم نياز به توليد سيليسيم با كمترين هزينه احساس مي‌شود كه تلاش‌هاي زيادي در اين زمينه انجام شده است. خواص منحصر به فرد و بهبود يافته نانو ذرات به وسيله سايز، ساختار سطح و اثر متقابل بين ذرات تعيين مي‌شود. اين خواص به روش توليد نانو مواد بسيار وابسته هستند. نانو مواد كه شامل نانو كامپوزيت‌ها، نانو سراميكها، نانو كاتاليست‌ها و ساير دسته‌ها هستند از روش‌هاي مختلف توليد مي‌شوند. يكي از اين روش‌ها توليد نانو ذرات به روش CVD مي‌باشد كه در اين پروژه براي توليد نانوذرات سيليسيم مورد استفاده قرار مي‌گيرد. در اين پروژه نانو پودر سيليسيم با روش CVD، توليد شد. از گاز آرگون به عنوان گاز حامل استفاده شد. گاز حامل، بخار تتراكلريد سيليسيم را از محفظه محتوي آن كه در حمام آب گرم قرار داشت، با خود به محفظه واكنش كه شامل يك لوله كوارتز بود كه در كوره تونلي قرار گرفته بود مي‌برد. در محفظه واكنش، پتاسيم در يك قايقك سراميكي تبخير شده و با بخار تتراكلريد سيليسيم كه به همراه گاز حامل وارد محفظه واكنش شده بود واكنش مي‌داد. نهايتاً محصولات واكنش در ظرفي حاوي اتانول خالص جمع‌آوري مي‌شدند. از نمونه‌هاي توليد شده آناليز XRD، FESEM و AAS گرفته شد. اثر دبي گاز حامل نيز بر واكنش و محصولات آن بررسي شد. ديده شد كه با افزايش دبي گاز حامل، اندازه ذرات كاهش و دماي انجام واكنش افزايش مي‌يابد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/02/07
مالک/مالکان: حامد كوخائي
تاریخ ثبت: 1392/08/05
خلاصه اختراع:

سيليسيم عنصري غيرفلزي است كه در طبيعت به صورت خالص يافت نمي‌شود. سيليسيم خالص، ماده‌اي سخت به رنگ خاكستري تيره است. اين مادّه مانند فلزات مي‌درخشد. سيليسيم در حرارت بالا با ساير عناصر تركيب مي‌شود. سيليسيم خالص در ساخت‌ پيل‌هاي نوري- برقي، ترانزيستور و ابزارهاي الكترونيكي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. با توجه كاربرد فراوان سيليسيم نياز به توليد سيليسيم با كمترين هزينه احساس مي‌شود كه تلاش‌هاي زيادي در اين زمينه انجام شده است. خواص منحصر به فرد و بهبود يافته نانو ذرات به وسيله سايز، ساختار سطح و اثر متقابل بين ذرات تعيين مي‌شود. اين خواص به روش توليد نانو مواد بسيار وابسته هستند. نانو مواد كه شامل نانو كامپوزيت‌ها، نانو سراميكها، نانو كاتاليست‌ها و ساير دسته‌ها هستند از روش‌هاي مختلف توليد مي‌شوند. يكي از اين روش‌ها توليد نانو ذرات به روش CVD مي‌باشد كه در اين پروژه براي توليد نانوذرات سيليسيم مورد استفاده قرار مي‌گيرد. در اين پروژه نانو پودر سيليسيم با روش CVD، توليد شد. از گاز آرگون به عنوان گاز حامل استفاده شد. گاز حامل، بخار تتراكلريد سيليسيم را از محفظه محتوي آن كه در حمام آب گرم قرار داشت، با خود به محفظه واكنش كه شامل يك لوله كوارتز بود كه در كوره تونلي قرار گرفته بود مي‌برد. در محفظه واكنش، پتاسيم در يك قايقك سراميكي تبخير شده و با بخار تتراكلريد سيليسيم كه به همراه گاز حامل وارد محفظه واكنش شده بود واكنش مي‌داد. نهايتاً محصولات واكنش در ظرفي حاوي اتانول خالص جمع‌آوري مي‌شدند. از نمونه‌هاي توليد شده آناليز XRD، FESEM و AAS گرفته شد. اثر دبي گاز حامل نيز بر واكنش و محصولات آن بررسي شد. ديده شد كه با افزايش دبي گاز حامل، اندازه ذرات كاهش و دماي انجام واكنش افزايش مي‌يابد.

موارد یافت شده: 4