لیست اختراعات با مالکیت حسين مينوئي
3 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ اظهارنامه: 1388/06/02
تاریخ ثبت: 1388/07/14
خلاصه اختراع:

آلياژ كبالت - كروم - موليبدن به طور وسيعي براي ساخت كاشتني هاي اورتوپدي و دندانپزشكي مورد استفاده قرار مي گيرد. اين آلياژ به علت سختي بالا و ماشينكاري دشوار معمولا به روش ريخته گري دقيق شكل داده مي شود. اين آلياژ پس از ريخته گري از يك سوي نيازمند عمليات حرارتي همگن سازي و انحلال و از سوي ديگر نيازمند زيست فعال كردن سطح براي افزايش قابليت پيوند با بافت است. در اختراع انجام شده براي اولين بار در ايران زير لايه ريختگي از جنس آلياژ ASTM F-75 با هدف انحلال و همگن كردن ساختار و افزايش زيست فعالي سطح در تماس با مواد زيست فعال عمليات حرارتي شد. نمونه ها پس از ريخته گري دقيق در مجاورت مخلوطي از پودر هيدروكسي آپاتيت - شيشه زيستي در دماي 1220 درجه سانتي گراد و به مدت يك ساعت عمليات حرارتي شد. اين پوشش قابليت پيوند بين بافت زنده و كاشتني هايي نظير پروتز مفصل ران و زانو را افزايش داده و زمان التيام را كاهش مي دهد. اين اختراع باعث كاهش قابل توجه هزينه هاي توليد، كاهش زمان توليد، كاهش قيمت تمام شده و صرفه جويي قابل توجه در مصرف انرژي مي گردد.

تاریخ اظهارنامه: 1388/06/02
تاریخ ثبت: 1388/07/14
خلاصه اختراع:

فرايند ريخته گري دقيق براي ساخت قطعات با دقت ابعادي بالا در صنايع نظامي، نيروگاهي و پزشكي كاربرد گسترده اي دارد. كاشتني هاي جراحي از جنس آلياژ كبالت - كروم - موليبدن كه در پزشكي، دندانپزشكي و ارتوپدي به كار مي روند غالبا به روش ريخته گري دقيق تهيه مي شوند و سپس تحت عمليات پوشش دهي با بيوسراميك هاي زيست فعال قرار مي گيرند. اما در اختراع حاضر كه براي اولين بار در ايران و جهان انجام شده است امكان اعمال پوشش زيست فعال همزمان با فرايند ساخت به روش ريخته گري دقيق فراهم شده سات. در اين روش پوشش بيوسراميكي از جنس هيدروكسي آپاتيت درون قالب ريخته گري دقيق اعمال شده و سپس عمليات ريخته گري انجام مي شود. پس خروج قطعه از قالب قطعه ريخته شده داراي پوشش زيست فعال بر سطح است. اين پوشش توانايي پيوند بين بافت زنده و كاشتني هايي نظير پروتز مفصل ران و زانو را افزايش و زمان التيام را كاهش مي دهد. اين اختراع باعث كاهش بسيار زياد هزينه هاي توليد، كاهش زمان توليد و صرفه جويي قابل توجه در مصرف انرژي مي گردد.

تاریخ اظهارنامه: 1388/06/02
تاریخ ثبت: 1388/07/14
خلاصه اختراع:

آلياژ پايه كبالت ASTM F-75 به علت زيست سازگاري و خواص مكانيكي مطلوب براي كاربردهاي كاشتني جراحي مناسب است. كاشتني هاي از جنس اين آلياژ به روش ريخته گري دقيق ساخته مي شوند. هيدروكسي آپاتيت با تركيب شيميايي CA10(PO4)6(OH)2 كه به عنوان يك ماده زيست فعال شناخته مي شود هنگام قرارگيري در محيط هاي زيستي توانايي پيوند با بافت زنده را دارد. اعمال پوشش هيدروكسي آپاتيت بر روي ايمپلنت هاي فلزي امكان پيوند بافت با سطح ايمپلنت را فراهم كرده و باعث تثبيت زيستي ايمپلنت جراحي در بدن مي شود. در يك روش ابداعي توانستيم امكان پوشش دهي هيدروكسي آپاتيت بر سطح آلياژ پايه كبالت زيست سازگار را فراهم آوريم. اما از لحاظ تئوري هيدروكسي آپاتيت مي تواند در دماهاي بالاتر از 900 درجه سانتي گراد به فازهاي كلسيم فسفاتي ديگر تبديل شود. فاز تري كلسيم فسفات آلفا α-TCP و بتاβ-TCP فازهاي كلسيم فسفاتي هستند كه مي توانند از هيدروكسي آپاتيت به وجود آيند. اين فازها قابليت انحلال پذيري متفاوتي در محيط بدن دارند. بنابراين مي توان گفت بدست آوردن توزيع دما در سطح پوشش و اثر آن بر تغييرات فازي هيدروكسي آپاتيت از اهيمت برخوردار است. در اختراع حاضر كه براي اولين بار در ايران و جهان ارائه شده است، براي بدست آوردن دما و زماني كه حرارت از مذاب به پوشش منتقل مي شود مدلي كه با روش هاي عددي توزيع دما در سطح قالب و پوشش را پيش بيني مي كند ارائه گرديده است.

موارد یافت شده: 3