لیست اختراعات با مالکیت خانم فاطمه محمدی پناه
4 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 4
تاریخ اظهارنامه: 1391/10/07
تاریخ ثبت: 1392/06/03
خلاصه اختراع:

اين اختراع با فراهم كردن ملزومات براي تهيه آمپول در يك دستگاه باعث پيشبرد سريع تهيه آمپول شده است و نيز به علت فراهم بودن شرايط تهيه آمپول در اين دستگاه هر شخصي به راحتي و بدون مهارت زياد قادر به تهيه آمپول هاي نگهداري با اين دستگاه خواهد بود.. قبل از اختراع اين دستگاه ، تهيه آمپول روي شعله معمولي انجام مي¬شد كه به علت يكسان نبودن شعله در تمام قسمتهاي لوله ، كار به سختي انجام مي شد. اما در اين دستگاه به علت حركت لوله در قسمت رولر حرارت به طور يكسان به لوله منتقل مي شود و به همين دليل حتي مي توان از لوله هاي معمولي نيز استفاده كرد. در اين دستگاه براي ايجاد حرارت يكسان در قسمت مياني لوله ، لوله بر روي قسمت متحرك رولر قرار مي گيرد و به اين ترتيب لوله بر روي شعله به طور يكنواخت حركت مي كند و تمام نقاط مياني به طور يكسان حرارت مي بينند و اين قضيه امكان استفاده از لوله هاي معمولي را نيز فراهم كرده است. وجود اهرم ها براي ايجاد كشيدگي پس از ذوب لوله اين امكان را فراهم مي كند كه فرد به راحتي و حتي بدون مهارت زياد اين كار را انجام دهد. اهرم ها فشار يكساني را به هر دو سمت لوله ها وارد مي كنند و باعث تهيه آمپول با شكل متقارن مي شوند.

تاریخ اظهارنامه: 1391/10/07
تاریخ ثبت: 1393/02/14
خلاصه اختراع:

چنانچه روند كنوني بروز مقاومت به آنتي بيوتيك ها ادامه پيدا كند حتي ونكومايسين كه به طور گسترده اي به عنوان آخرين خط درماني در نظر گرفته مي شود كارآمدي خود را از دست خواهد داد. بنابراين نياز شديد و فوري براي كشف و توسعه كلاس هاي جديدي از آنتي بيوتيك ها براي اضافه شدن به خط درماني كنوني وجود دارد. در پژوهش منجر به آنتي بيوتيك هاي پرسيمايسين هدف دست يابي به ساختار هاي آنتي بيوتيك جديدي بود كه بتوانند عليه باكترهاي بيماريزايي كه به داروهاي رايج مقاوم هستند موثر باشند. به منظور خالص سازي و تعيين ساختار فضايي آنتي بيوتيك هاي پرسيمايسين ابتدا استخراج بيومس سلولي با حلالهاي آلي و استخراج مايع تخمير با ستون¬هاي رزين انجام شد. عصاره¬هاي ميسليوم و مايع تخمير با انواع روش¬هاي كروماتوگرافي (شامل HPLC، كروماتوگرافي ستوني با سفادكس و سيليكاژل، PTLC و ...) انجام شد تا متابوليت¬هاي كاملاً خالص دست يافته شد. تركيبات حاصل به روش¬هاي اسپكتروسكوپي (H-NMR، C-NMR و 2D-NMR) و تفسير داده هاي حاصل از اندازه گيري ها تعيين ساختار شد. همچنين ساختار سه بعدي (استريوكميستري) اين آنتي بيوتيك ها نيز با روش مشتق سازي و سنجش به روش HPLC سنجش شد. مهمترين مزيت پرسيمايسين ها جديد بودن ساختار شيميايي آنها مي باشد. اين تركيبات به دليل دارا بودن فعاليت ضدمباكتريايي داراي پتانسيل اثر در درمان يا پيشگيري از بيماري هاي عفوني باكتريايي است. دو پپتيد حلقوي پرسيمايسين A و B عليه باكتري هاي تست شده فعاليت ضدميكربي متوسطي را از خود نشان داد كه ميزان اين فعاليت در مشتق B از اين تركيب به ميزان پايين¬تري مشاهده شد. پرسيمايسين ها داراي توانايي بالقوه پيشگيري يا درمان بيماري هاي عفوني باكتريايي به ويژه عفونت هايي كه با ايجاد مي شوند هستند.

تاریخ اظهارنامه: 1394/03/03
تاریخ ثبت: 1396/03/17
مخترع/مخترعان: فاطمه محمدی پناه
خلاصه اختراع:

خلاصه اختراع بيوانديكاتورها يا نشانگرهاي زيستي عبارتند از گروهي از محصولات باكتريولوژيك كه جهت بررسي صحت سترون سازي استفاده مي شوند و به عنوان جايگزين مطمئن تر نسبت به نشانگرهاي شيميايي جهت بررسي عملكرد دستگاه هاي استريل كننده، به كار مي روند. يكي از روش هاي رايج سترون سازي با كمك اتوكلاو با حرارت مرطوب 0C 121 است كه هر هفته با استفـاده از آزمون هاي بيولوژيك عمل سترون سازي اتوكلاو مورد ارزيابي قرار مي گيرد. نشانگرهاي زيستي اتوكلاو شامل اسپور هاي باكتري هاي مقاوم به حرارت هستند، توليد نشانگرهاي زيستي اتوكلاو وابسته به اسپور زايي باكتري Geobacillus stearothermophilus مي باشد كه اسپور هاي بسيار مقاوم به حرارت مرطوب(بخار) و هيدروژن پروكسيد و فرمالدئيد توليد مي كنند. اين باكتري هاي گرمادوست بالاترين بازده توليد اسپور را دارند. اسپورهاي اين باكتري ها براي تهيه سه نوع نشانگر زيستي از جمله آمپول اسپور، خود نگهدارنده ، نوار كاغذي مورد استفاده قرار گرفته است. پس از توليد اسپور و مراحل تيمار سازي، براي تهيه فرم آمپول اسپور ، اسپور ها در محيط بازيابي معلق مي شوند و براي تهيه فرم نوار كاغذي و فرم خود نگهدارنده، اسپور ها به نواركاغذي تيمار شده، تلقيح مي شوند. يكي ديگر از روشهاي رايج سترون سازي با كمك فور در حرارت خشك0C 180به مدت 30 دقيقه يا در حرارت0C 160به مدت 2 ساعت مي باشد. هر هفته با استفـاده از آزمون هاي بيولوژيك، عمل سترون سازي فور بايد مورد ارزيابي قرار گيرد. توليد نشانگرهاي زيستي فور وابسته به اسپور زايي باكتري Bacillus atrophaeus مي باشد كه اسپور هاي بسيار مقاوم به حرارت خشك و اتيلن اكسيد توليد مي كنند و اسپورهاي باكتري Bacillus pumilis در تهيه نشانگر زيستي جهت بررسي سترون سازي با اشعه گاما به كار مي رود، پس از توليد اسپور و مراحل تيمار سازي، براي تهيه نشانگر زيستي، اسپورها بر روي بستر جاذب نوار كاغذي تلقيح مي شوند. نشانگرهاي زيستي سترون سازي حرارتي خشك به فرم خود نگهدارنده يا به فرم نواركاغذي مي باشند. اگر دستگاه هاي سترون سازي به دما و فشار مورد هدف نرسد در اين صورت هنگامي كه نشانگر زيستي را انكوبه كنيم، كلني هاي اسپور دار باكتري مورد نظر جوانه خواهند زد و تحت تاثير متابوليسم ميكروارگانيسم ها، pH محيط كشت تغيير مي كند و در نهايت باعث تغيير رنگ محيط كشت خواهد شد. در اين پژوهش براي توليد داخلي نشانگر زيستي از مواد نانوپليمر به عنوان بستر جاذب اسپور استفاده شده است كه هم جذب بالاتري از اسپور در قياس با نوارهاي كاغذي نشانگرهاي تجاري داشته و هم پايداري بالاتري به حرارت داشته و هم مقاومت اسپور را افزايش داده است. استفاده از نانوپليمرها در ساختار نشانگر زيستي به جاي نوار كاغذي قيمت محصول را به ميزان نصف كاهش مي دهد. با استفاده از نانوپليمرها فرايند تهيه نشانگر زيستي از 5 روز به 2 روز كاهش مي يابد و جهت تهيه نشانگر نيازي به مراحل تيمارسازي با كلسيم استات نمي باشد، بنابريان فرايند تهيه نشانگر زيستي ساده تر و كوتاه تر خواهد شد. قابل ذكر است كه نانوپليمرهاي استفاده شده به حرارت فور و اتوكلاو مقاوم هستند و بارها مجدد مي توانند مورد استفاده قرار گيرند.

تاریخ ثبت: 1393/09/01
خلاصه اختراع:

نتيجه اين اختراع ارايه راه حلي دقيق براي اندازه‌گيري ميزان توليد اولين آنتي‌بيوتيك ايراني در محيط توليد آن توسط باكتري مولد است. اين اختراع با فراهم كردن روشي سريع و مقرون به صرفه به روشHPLC باعث پيشبرد دقيق تعيين غلظت پرسي‌پپتيد در محيط‌هاي كشت تخمير شده است. استفاده از اين روش، ساده و آسان بوده و هر كارشناس با تخصص مرتبط مي‌تواند از آن در تعيين پپتيد فوق الذكر بهره جويد. اين روش اولين و تنها روش براي سنجش پرسي‌پپتيد بوده و قبل از آن تعيين غلظت پرسي‌پپتيد به صورت كمي امكان پذير نبوده است. در اين روش ابتدا پرسي‌پپتيد از نمونه كشت تخمير با حلال آلي (بوتانول) استخراج و با فيلتر 0/22µm بطور نسبي خالص مي‌شود. در گام بعدي حجم معيني از نمونه جدا شده و بوتانول آن با به كارگيري گاز نيتروژن تبخير مي‌شود و رسوب حاصله مجدداً در حجم يكساني از حلال متشكله از استونيتريل به آب ديونيزه (50:50v/v) حل مي‌شود. سپس نمونه به‌دست آمده به ستون C 18 تزريق مي‌گردد. پپتيدها با فاز ثابت ستون پيوند هيدروژني داده كه قدرت اين برهمكنش در بين پپتيدهاي غيرقطبي بيشتر مي‌باشد. بنابراين با افزايش مرحله‌اي قدرت فاز متحرك متشكل از آب ديونيزه و استونيتريل در دماي 27ºCو شدت جريان 0/8mL، پپتيدهاي جذب شده به تدريج شسته مي‌شوند. شستشوي گرادياني ستون C 18 باعث تفكيك بالا پرسي‌پپتيد از ديگر تركيبات موجود در نمونه نيمه خالص شده كه در انتها در طول موج 210nm توسط آشكارساز دستگاه خوانده مي‌شود. خروج پرسي‌پپتيد با روش فوق در 12 دقيقه و 50 ثانيه توسط آشكارساز UV به‌طور كاملاً مجزا از ديگر تركيبات در كروماتوگرام ثبت شد. تمامي تركيبات در اين كروماتوگرام داراي مساحت هستند و با قرار دادن مساحت به‌دست آمده از كروماتوگرام در منحني استاندارد از قبل رسم شده مي‌توان غلظت پرسي‌پپتيد را محاسبه نمود.

موارد یافت شده: 4