لیست اختراعات با مالکیت
خدمات بهداشتي درماني شهيد بهشتي
7 عدد
آنزيم پراكسيداز يكي از رايج ترين آنزيم هاي مورد استفاده در تشخيص هاي آزمايشگاهي علي الخصوص در كيت هاي الايزا مي باشد. براي آنزيم فوق سوبستراهاي متعددي وجود دارد. اما رايج ترين سوبستراي اين آنزيم تركيب غيرسرطان زايي به نام تترا متيل بنزيدين است. متاسفانه سوبستراي اين آنزيم به مرور زمان با اكسيژن حل شده در محيط هاي بافري، واكنش مي دهد و به رنگ آبي در مي آيد كه نشانه ي فاسد شدن آن مي باشد. در اين ابداع، با افزودن تركيبات آنتي اكسيدان مختلف با غلظت هاي متفاوت از اكسايش ناخواسته ي تترا متيل بنزيدين جلوگيري به عمل آمده است. در ميان تركيبات آنتي اكسيداني شامل ويتامين C، سديم متا بي سولفيت و كوئينولين از همه مناسب تر و ارزان تر تركيب سديم متا بي سولفيت بود. سديم متا بي سولفيت توسط اكسيژن اكسيده شده در نتيجه محلول تترا متيل بنزيدين سالم مي ماند.
اندازه گيري مالون دي آلدهيد به عنوان شاخص حساس ليپيد پراكسيداسيون و اكسيداتيو استرس بسيار مورد توجه ميباشد. مالون دي آلدهيد در اثر ليپيد پراكسيداسيون ناشي از راديكالهاي آزاد توليد مي شود. از آن جايي كه اندازه گيري مستقيم راديكال هاي آزاد بسيار مشكل است، معمولا محصولات ناشي ازعملكرد راديكال هاي آزاد مانند مالون دي آلدهيد اندازه گيري مي شود. افزايش مالون دي آلدهيد در سرم انساني بالاتر از 5 ميكرومولار مي تواند عامل بروز بيماري هاي متعددي باشد، لذا اندازه گيري آن در خون از اهميت زيادي برخوردار است. در حال حاضر، معمول ترين روش سنجش مالون دي آلدهيد در آزمايشگاه تشخيص طبي، استفاده از كيت TBARS (كمپاني كاي من، آمريكا ) با استفاده از روش معروف تيوباربيتوريك اسيد انجام مي شود. ما روشي را ابداع كرده ايم كه در آن مي توان مالون دي آلدهيد را در سرم انساني به دقت اندازه گيري كرد. در تمام روشهاي دستي، خوانش در لوله آزمايش و در روشهاي خودكار (Automated) در كووت دستگاه انجام مي گيرد. در اين شيوه ها نه تنها حجم مواد مصرفي بالا مي باشد ، سرعت خوانش نتايج نيز پايين است، به گونه ايي كه حداكثر 100 خوانش در ساعت امكان پذير است. اما خوانش در فرمت ميكروپليت توانسته است خوانش تك نمونه ايي را به خوانش 96 نمونه ايي تبديل كند و در اصل سرعت خوانش حدود صد برابر افزايش مي يابد ( شيوه خوانش ميكرو پليتي )
سامانه مديريت هوشمند بيمارستاني يك سيستم جامع و يكپارچه تصميميار مديريتي و هوش تجاري است. در اين سامانه اطلاعات عملكردي بيمارستانها از پايگاههاي دادهاي متنوع يكپارچهسازي و استاندارد شده و در قالب گزارشهاي عملكردي و داشبوردها و ابزارهاي تخصصي در اختيار مديران قرار ميگيرد. جامعيت، صحت، دقت و به هنگام بودن اطلاعات ويژگي منحصر به فرد اين سامانه است كه امكان برنامهريزي و نظارت هدفمند بر توزيع و مصرف منابع، ارتقاي بهرهوري و بهبود كيفيت خدمات درماني را فراهم آورده است. به منظور ايجاد امكان دسترسي بلادرنگ به اطلاعات مربوط به ابعاد مختلف بيمارستاني؛ تجميع اطلاعات از 11 سامانه اطلاعاتي انجام شده است. بدين منظور HIS بيمارستانها به عنوان محور تجميع اطلاعات در نظر گرفته شده و ساير اطلاعات از سامانههاي پرداخت مبتني بر عملكرد (قاصدك)؛ آمار و اطلاعات بيمارستانها (آواب)؛ نيروي انساني (آذرخش)؛ حسابداري حقوق و دستمزد (آذرخش)؛ حضور و غياب كاركنان (كسري)؛ نظام نوين مالي (روزآمد)؛ نوبتدهي بيماران سرپايي؛ علمسنجي اعضاي هيأت علمي؛ بايگاني الكترونيكي مدارك پزشكي و سامانه بايگاني و تبادل تصوير (PACS) به سامانه HIM اضافه گرديد. به منظور فراهم آوردن امكان تجميع اطلاعات، كدينگ فعاليتها و اقدامات بيمارستاني استانداردسازي و در HIS بيمارستانها اعمال شده است. همچنين يكسانسازي كدينگ حدود 8000 قلم دارو و 82000 قلم لوازم پزشكي تا كنون با موفقيت در سامانه اعمال شده است.
مافها به دليل حضور همزمان عناصر معدني و گروههاي آلي خواص مفيد متعدد مانند انتخابپذيري، سطح زياد، درجه بالايي از تخلخل، ساختار شيميايي قابل تنظيم و انعطافپذير، پتانسيل كاربرد براي جداسازي و حذف گاز را دارند. استفاده عملي از مافها به دليل اشكالات خاصي ازجمله هزينههاي ساخت زياد و مشكلات بازيابي محدود شده است. هدف اصلي اين اختراع سنتز درجاي كامپوزيت كربن فعال/ چارچوب ايميدازولات زئوليتي به جهت اصلاح اشكالات موجود مانند انتخاب پذيري پايين كربن فعال در حذف تولوئن و هزينه بالاي سنتز ماف است. ويژگي هاي ساختاري جاذبها با تست هاي XRD، BET، FTIR، EDAX وTGA مورد بررسي قرار گرفت. عملكرد جذب تولوئن (پارامترهاي عملكردي جاذب شامل كارايي اوليه، ظرفيت جذب و زمان شكست 50%) در مقياس آزمايشگاهي مطابق روش استاندارد BS EN ISO 10121-1:2014و مطالعات پيشين مورد مطالعه قرار گرفت. دما، رطوبت، دبي و جرم جاذب به ترتيب برابر5/30 درجه سانتي گراد، 33%، 300 ميليليتر بر دقيقه و 10 ميليگرم تنظيم گرديد. مطابق نتايج بدست آمده، ميانگين كارايي اوليه، زمان شكست 50% و ظرفيت جذب كامپوزيت نسبت به دو جاذب ديگر(كربن فعال و ماف) بالاتر بود. درصد كارايي واجذب با 6 سيكل تكرار براي كامپوزيت، ماف و كربن فعال به ترتيب برابر93/99، 90/99، 23/99 بدست آمد كه نشان دهنده آن است كه كامپوزيت قابليت كاربرد چندباره را دارند.
پد الحاقي وسيله اي براي ايجاد راحتي و كاهش فشار از سوي هارنس ايمني به بدن فرد مي باشد پد الحاقي هارنس داراي سه لايه است لايه بيروني كه در تماس با بدن فرد قرار مي گيرد از جنس راشل كه بر روي فوم EVA لمينت شده است ولايه بعدي پارچه اي است كه از جنس برزنت، جودون و ريپس و... مي باشد كه تركيباتي از متامتريال و يا فوم پلي اورتان و پلي اتيلن و تركيبات ديگر در آن قرار مي گيرد. سپس براي اتصال به هارنس از نيم دايره هايي كه داراي دكمه مي باشند استفاده مي شود و هارنس بين پد اصلي و نيم دايره دكمه دار قرار مي گيرد و بدينوسيله بر روي هارنس ثابت نگه داشته مي شود. اين محصول 8 تيكه مي باشد كه براي شانه چپ، شانه راست، روي ناف، قسمت ران چپ و ران راست و همچنين قسمت كمري در پشت و قسمت زيرين باسن چپ و راست تهيه شده است. از ويژگي هاي اين محصول پرتابل بودن ان است بطوري كه بر روي هر هارنس بويژه هارنس هاي ساده كاربرد دارد. زماني كه فرد در ارتفاع كار مي كند و استفاده از هارنس براي او ضروري است، مي تواند پد الحاقي را به راحتي به هارنس متصل كند و هارنس را بپوشد. در صورت فراموشي، بعد از پوشيدن هارنس نيز مي تواند اين پدها را به هارنس اضافه نمود. از طرف ديگر، مي توان پد الحاقي را به صورت ثابت بر روي هارنس قرار داده و در مواقع نياز از آن استفاده كرد. پارچه رويه اين محصول براحتي قابل تميز كاري و نظافت است.
كيت تشخيصي مبتني بر ديسك ميكروفلوييديك بر پايه روش LAMP طراحي و ساخته شده است و قادر است بطور همزمان انگل هاي مهم گوارشي ژيارديا لامبليا، كريپتوسپوريديوم و انتروسيتوزون بينئوسي را شناسائي كند. در اين ديسك از ميزان كم نمونه استفاده مي شود و توانايي تشخيص پاتوژن ها با حساسيت بسيار بالا در مدت زمان كوتاه ميسر ميگردد. از ديگر ويژگي هاي اين كيت عدم نياز به تجهيزات گران قيمت، قابل حمل بودن و قابل استفاده در مناطق با امكانات محدود مي باشد. اين كيت با هدف ورود به حوزه تجهيزات تشخيص پزشكي جهت بهبود و تسريع تشخيص انگل هاي بيماري زاي گوارشي بخصوص در افراد دچار نقص سيستم ايمني و همچنين در طغيان هاي انگلي در مراكز مختلف آزمايشگاهي و پژوهشي و دانشگاهي ساخته شده است كه با حداقل امكانات حتي توسط افراد معمولي با آموزش ابتدائي به آنها قابل انجام مي باشد.
در اين اختراع به درمان آنوريسم هاي درون جمجمه ايي با استفاده از استنت-تيوبهاي هايپر الاستيك حافظه دار پرداخته شده است. در اختراعات قبلي فقدان راه حلي براي درمان طيف بسياري از آنوريسم هاي درون جمجمه ايي از جمله آنوريسم هاي فوسي فرم، چند انشعابي و همچنين آنوريسم هاي با دهانه¬ي عريض احساس مي¬شود. در اين اختراع با استفاده از استنت-تيوب هايپر الاستيك حافظه¬دار و با هدايت درست جريان خون و همچنين قطع تماس آن با فضاي داخلي آنوريسم، درمان طيف بسيار زيادي از آنوريسم¬هاي داخل جمجمه¬ايي در مدت زمان مناسب قابل دسترس مي¬باشد. از طرفي بهره¬مندي از ويژگي¬هاي مواد هايپر الاستيك و حافظه دار در قطعه، سبب تغيير شكل دايناميك و متناسب با ساختار رگ به منظور عدم لغزش و فيكس شدن قطعه در مكان از پيش طراحي شده مي¬گردد. همچنين توانايي كاهش حجم قطعه به منظور قرارگيري راحت در ميكروكتتر و فعال سازي آسان آن پس رسيدن به محل موردنظر از ديگر مزاياي اين اختراع به شمار مي¬رود.
موارد یافت شده: 7