لیست اختراعات با مالکیت دانشگاه ازاد اسلامي واحد علوم تحقيقات
12 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 12
تاریخ ثبت: 1398/11/12
مخترع/مخترعان: اعظم زماني قلعه شاهي
خلاصه اختراع:

آلايندههاي رنگي، يكي از مهمترين منابع آلاينده آب ها و مضر براي سلامت انسان و محيط زيست بوده به گونه اي كه در پساب خروجي بسياري از صنايع وكارخانجات حضور دارند. صنايع زيادي از جمله نساجي، فرش،كاغذسازي، چرم و صنعت غذا و دارو براي رنگ كردن محصولات خود از مواد رنگي استفاده مي كنند، استفاده از رنگ‌هاي مصنوعي به خصوص در صنعت نساجي و ورود پساب‌هاي حاوي رنگ‌هاي سمي به سيستم‌هاي آبي، به عنوان تهديدي زيست محيطي شناخته مي‌شود.و اثر مخربي در محيط زيست دارند يكي از رنگهاي پر كاربرد در اين صنايع رنگ كنگورد مي باشد. روش‌هاي مختلفي مثل حذف فيزيكي، شيميايي و بيولوژيكي براي جداسازي و حذف رنگ از پساب هاي صنعتي و آكوسيستم ابي بررسي شده است يكي از اين روش ها كه در سال هاي اخير مورد توجه بسياري از محققين قرار گرفته است استفاده از نانو مواد مي باشد.. هدف اصلي اختراع حذف رنگ كنگورد از آب با استفاده از نانو كامپوزيت هاي مغناطيسي گرافن اكسيد با تركيبات روي و منگنز به عنوان يك جاذب قابل باز يافت بوده است. و همچنين استفاده از روش ساده و آسان براي سنتز فوتوكاتاليست مغناطيسي گرافن اكسيد در مقايسه با ساير روش ها است. همچنين اين فوتوكاتاليست با داشتن خاصيت مغناطيسي از محيط آب قابل جدا شدن هستند نتايج نشان دادند كه ميزان حذف رنگ كنگورد از آلاينده هاي آبي و پساب هاي صنعتي از طريق واكنش فوتوكاتاليستي تحت تابش مرئي براي فوتوكاتاليست GO / ZnFe2O4 Mn O و GO / MnFe2O4 Zn O به تر تيب 73/98% ،54/94% در مدت زمان 35 دقيقه بدست آمد. استفاده از نانو كامپوزيت هاي مغناطيسي سنتز شده با تركيبات روي ومنگنز بر بستر گرافن اكسيد به عنوان يك فوتوكاتاليست داراي مزيت‌هايي همچون راندمان بالا، توجيه اقتصادي و سادگي عملكرد مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1390/10/21
تاریخ ثبت: 1391/02/05
خلاصه اختراع:

يافتن يك راه حل عملي براي دزيمتري منجر به طراح و ساخت فانتوم جامدي شد كه با آن بتوان به توزيع دز در هنگام استفاده از اپليكاتور تاندم و اووئيد پرداخت. فانتوم براي قرارگيري اپليكاتور اووئيد سايز متوسط و تاندم 5 سانتي متري Nucletron ساخته شده است. فانتوم شامل لايه هاي پر سيكس به شكل مكعب مستطيل و به وزن تقريبي 4 كيلوگرم داراي ك پايه و دو محفظه نگهدارنده مي باشد. ابعاد محفظه بالايي 10* 14* 17 سانتي متر براي ارتفاع عرض و طول و ضخامت هر لايه پرسپكس 2 ميلي متر مي باشد. هر لايه در اين محفظه طبق هندسه محيطي اپليكاتور با ليزر برش داده شد تا با روي هم سوار شدن لايه ها اپليكاتور به طور كامل احاطه گردد. محل قرار گيري فيلم در بين لايه ها مي باشد. براي TL دوزيمتري قرارگيري دزيمترها به طور شعاعي و در امتداد جانبي اپليكاتور مي باشد. جهت قرارگيري TLD در جايگاه هاي مورد نظر خشاب هايي از پرسپكس تهيه شده كه پس از تعبيه TLD در آن به حالت عمود در جايگاه ها قرار مي گيرند. محفظه زيرين داراي ابعاد مشابه است كه با لايه هاي 2 ميلي متري ساده پر مي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1391/02/17
تاریخ ثبت: 1391/05/08
خلاصه اختراع:

عصاي هوشمند با قابليت كاهش فشار روي شبكه اگزيلاري و تشخيص فاصله براي نابينايان

تاریخ ثبت: 1392/02/08
خلاصه اختراع:

صفحه كليد فارسي مجازي بر مبناي پلك زدن بدون نياز به استفاده از عينك مخصوص ورود متن با چشم بوسيله‌ي تعداد زيادي از افراد معلول و كساني كه جز حركت دادن چشم راه ديگري براي برقراري ارتباط ندارند استفاده مي‌شود. اولين روش‌هاي توليد متن بوسيله چشم از ابتداي دهه هشتاد ميلادي مورد مطالعه قرار گرفته است. روش انتخابي ما براي استفاده از چشم بعنوان ورودي استفاده از تصاوير ويدئويي است كه بزرگترين مزيت آن نسبت به روش هاي ديگر مزاحم نبودن و عدم نياز به ادوات اضافه مثل عينك مخصوص است. بخش مركزي اين اختراع يك دوربين ويدئويي است كه براي پردازش آني تصاوير به يك كامپيوتر متصل شده است. پردازشگر مركزي، نمونه‌ها را از دوربين دريافت كرده و سپس با استفاده از تحليل حركت هاي چشم و آشكارسازي پلك زدن از آن براي كليك بر روي دكمه ها استفاده مي كند. شماي اين صفحه كليد تقريبا بصورت يك جدول ساده است و با وجود سرعت پايين داراي دقت بسيار خوبي است و در بسياري از ادوات مثل گوشي هاي موبايل و سيستم هاي خودرو قابل پياده سازي است. در كنار آن ، اين صفحه كليد يك سيستم پاك است از اين جهت كه نياز به تماس فيزيكي ندارد و بنابراين مشكلات بهداشتي و يا انتقال بيماري ها در آن وجود ندارد.

تاریخ ثبت: 1390/06/27
مخترع/مخترعان: خديجه زينلي
خلاصه اختراع:

استفاده از پليمرهاي زيست تخريب پذير به صورت نانو ذرات حاوي مواد دارويي در تهيه سامانه هاي نوين دارورساني و دستيابي به رهايش كنترل شده دارو با عامل فعال زيستي ، رهيافتي جديد و جايگزين مناسبي براي تزريقات مكرر و روزانه داروهاي پروتئيني است. يكي از چالش هاي عمده براي توسعه چنين سامانه هايي افزايش بازده فرايند توليد اين نانو ذرات و همچنين حفظ پايداري و خواص مواد دارويي و پروتئين هاي محبوس شده است. در اين اختراع هدف ساخت يك سيستم رهايش داروي كنترل شده براي bFGF است. با اين سيستم ويژه مي توان از خواص bFGF براي ترميم اعصاب محيطي آسيب ديده ضايعات نخاعي و ... استفاده كرد. بنابراين يك سيستم رهايش منحصر بفرد مورد نياز است. از اين رو مي توان از سيستم هاي پليمري زيست تخريب پذير مانند نانو سفرهاي پلي لاكتيك - گليكوليك اسيد در اين راستا استفاده كرد. در اختراع حاضر جهت تهيه سيستم رهايش داروي فاكتور رشد فيبروبلاستي bFGF از نانو سفرهاي پليمري زيست تخريب پذير پلي لاكتيك - گليكوليك اسيد PLGA استفاده شد. روش امولسيون - تبخير حلال Emulsion-Solvent Evaporation براي ساخت اين نانو سفرها به كار برده شد. ويژگي هاي نانو سفرهاي تهيه شده با استفاده از ميكروسكوپ الكتروني روبشي SEM و دستگاه اسپكتروفوتومتر مورد بررسي قرار گرفت. با توجه به نتايج آزمايش هاي SEM نانو سفرهاي پليمري PLGA كروي بوده و سطحي صاف با تخلخل هاي بسته داشتند. تصاوير SEM نانو سفرهاي پلي لاكتيك - گليكوليك اسيد تخلخل هايي كه در اثر تخريب ايجاد شده اند را نشان دادند. هم چنين منحني هاي رهايش bFGF نشان دادند كه رهش اين فاكتور رشد از نانو سفر پلي لاكتيك - گليكوليك اسيد رهشي كنترل شده مي باشد. در آينده گفته هاي خود را بر روي تزريق عوامل رشد bFGF كپسوله شده در ماتريس پليمري متمركز مي كنيم. اين عامل رشد جوانه زدن نورون و در نهايت ايجاد ارتباط جديد بين آكسون هاي قطع شده را تحريك مي كند.

تاریخ ثبت: 1390/03/28
خلاصه اختراع:

هدف اين تحقيق توليد سلولز ميكروبي / باكتريايي (بيوپليمر استراتژيك) با كاربرد فراوان در صنايع مختلف نساجي، نظامي، غذايي و ... با قيمت تمام شده پايين مي باشد. با توجه به قيمت بالاي محيط كشت هاي مدرن مورد نياز جهت تهيه سلولز ميكروبي / باكتريايي ، اين تحقيق به دنبال ايجاد محيط كشتي براي توليد سلولز با در نظر گرفتن قيمت و سهل الوصول بودن آن است. البته در اين راستا توجه به خصوصيات مكانيكي، فيزيكي و شيميايي لايه ايجاد شده از محيط كشت جديد از اهميت بالايي برخوردار بود. از آنجايي كه محيط كشت هاي مدرن همچون شارم - هيسترين به دليل قيمت بالا قابليت صنعتي شدن را ندارند، محيط هاي كشت مدرن و سنتي مختلف به دقت مورد ارزيابي قرار گرفت. عامل اصلي در محيط كشت هاي مدرن عوامل نيتروژن دار مي باشند. لذا در اين تحقيق با توجه به منابع غني نيتروژن در چاي و توليد ضايعات بالاي اين محصول در كشور، از اين ماده ارزان به عنوان يك ماده اصلي براي توليد سلولز ميكروبي استفاده گرديد.

تاریخ اظهارنامه: 1389/05/09
تاریخ ثبت: 1389/06/31
مخترع/مخترعان: فیروزه معتمددزفولی
خلاصه اختراع:

فوم دی‌اکسید تیتانیوم

تاریخ اظهارنامه: 1386/11/03
تاریخ ثبت: 1386/11/29
خلاصه اختراع:

دستگاه كپسول حريق خاموش كن حريق ناشي از قسمت هاي مختلف خودرو

تاریخ اظهارنامه: 1385/12/14
تاریخ ثبت: 1386/01/22
خلاصه اختراع:

با استفاده از روش الكتروريسي (Electrospinning) لايه هايي از الياف نانو با قطر و ضخامت مختلف ايجاد شد كه بكارگيري آنها براي فيلتراسيون هوا نتايج بسيار مناسبي را نشان داد. با افزايش ضخامت لايه الياف نانو و كاهش قطر الياف راندمان فيلتر بسيار افزايش يافت. نتايج نشان داد الياف نانو در مقايسه با الياف متداول كارائي بسيار بالائي دارند و زماني كه الياف داراي قطر زير 400 نانو متر اند (400 - 500 نانومتر) بكارگيري لايه اي با ضخامت كمتر ار ميكرون از آنها راندماني سه برابر فيلترهاي سلولزي متداول كه داراي ضخامت 200 تا 400 ميكرون مي باشد دارند. با توجه به كاهش افت فشار افزايش راندمان فيلترهاي نانو مزاياي فيلترهاي حاوي اليف نانو را مي توان به شرح زير برشمرد. 1- به دام انداختن ذرات بسيار ريزتر به تعداد بيشتر 2- افزايش بازدهي در امر فيلتراسيون 3- جلوگيري از نفوذ ذرات آلوده و گرد و غبار به عمق فيلتر 4- برخورداري از سطح موثر بيشتر جهت تسهيل عبور هوا 5- افزايش نرخ جريان هواي عبوري و كاهش افت فشار 6- برخورداري از خاصيت خود تميزكنندگي و افزايش طول عمر آن 7- كاهش در مصرف سوخت و انرژي 8- انجا سوخت كامل بنزين و به حداقل رساندن صدمه به آن 9- كاهش آلودگي هوا و مشكلات زيست محيطي 10- كاهش هزينه ها

تاریخ ثبت: 1391/03/22
خلاصه اختراع:

اختراع حاضر، يك سامانه كاشتني تزريقي از دو پليمر زيست تخريب پذير غير قابل حل در آب پلي ( D.L لاكتپك -كو-گليكوليك( مي باشد كه در يك حلال زيست سازگار و امتزاج پذپر با آب حل مي شوند. بر اثر تزريق آن به محيط آبي، حلال به محيط آبي اطراف نفوذ كرده و آب وارد ماتريس پليمري مي شود. از آنجايي كه پليمرها در آب نامحلول هستند، در تماس با آب رسوب مي كنند و يك كاشتني پليمري جامد تشكيل مي دهند و دارو طي مدت زمان مشخص از توده پلپمري آزاد مي شود. در اين اختراع مشخصا از مخلوط پليمرهايي با گروه انتهايي و وزن مولكولي متفاوت استفاده شده است و به اين طريق رهايش انفجاري اوليه اين فرمولاسيون كنترل شده و به ميزان قابل قبول رسيده است. شايان ذكر است كه با كنترل رهايش انفجاري اوليه روند رهايش در روزهاي متعاقب آن نيز به نحو مطلوبي بهبود يافته است.

موارد یافت شده: 12