لیست اختراعات با مالکیت دانشگاه دانشگاه امیر کبیر
28 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 28
تاریخ ثبت: 1398/01/20
خلاصه اختراع:

پروب متحرك دوبعدي مركب ماخ ـ لانگمير داراي سيستم اندازه گيري يك وسيلۀ تشخيصگر پلاسما است. زمينۀ فني آن، فيزيك ‏پلاسما، لايه نشاني توسط پلاسما و دانش پلاسماي توكامك مي باشد.اين پروب از پنج وجه دايره اي از جنس فولاد ضدزنگ 304 ‏به قطر 8 ميليمتر ساخته شده است كه هر كدام از وجوه روي يك وجه از مكعبي به ابعاد ‏cm‏1.2×‏cm‏1.2×‏cm‏1.2كه به عنوان ‏نگهدارنده و عايق بين صفحات ساخته شده است، قرار گرفته اند. پايه پروب نيز يك لولۀ سراميكي به طول ‏cm‏ 10 و قطر ‏cm‏1 ‏مي باشد كه روي وجه ششم نگهدارنده مكعبي قرار گرفته و سيم هاي انتقال جريان وجوه پروب از داخل آن رد شده اند. از رزين ‏اپوكسي به عنوان عايق و نگهدارنده صفحات استفاده شده است. اين پروب عدد ماخ و شار ذرات در دو بعد (وجه 1 تا 4) و ‏چگالي پلاسما (با استفاده از وجه پنجم به عنوان پروب لانگمير تكي) را به صورت همزمان مي تواند اندازه بگيرد. به منظور اندازه ‏گيري جريان وجوه پروب، سيستم اندازه گيري الكترونيكي ساخته شده و به صورت مجتمع داخل جعبه اي قرار گرفته است. ‏سيستم فيدترو نيز جهت قرار دادن پروب در نقاط مختلف پلاسما، ساخته شده است.‏

تاریخ ثبت: 1395/09/22
مخترع/مخترعان: الهام كريمي
خلاصه اختراع:

هدف اصلي اين كار بررسي امكان شبكه‌اي كردن نوري نانو الياف پلي وينيل الكل تركيب‌ شده با اسيدسيتريك به ‌عنوان عامل شبكه‌اي كننده و نانو كاتاليست نوري دي‌اكسيد تيتانيوم در غياب باندهاي حساس به نور است. لذا دستگاه الكتروريسي به ‌منظور امكان تابش پرتو‌ي فرابنفش روي نانو الياف در حين فرآيند الكتروريسي اصلاح شد. نتايج نشان مي‌دهد كه نانو ذرات دي‌اكسيد تيتانيوم تهيه‌ شده به روش هيدروترمال، به‌طور موفقيت‌آميزي به‌ عنوان يك كاتاليست نوري پرتو فرابنفش را جذب كرده و در نتيجه اين انرژي را صرف شبكه‌اي كردن نانو الياف پلي وينيل الكل در حين تشكيل در فرآيند الكتروريسي كردند. غشاهاي نانو فيبر تهيه‌ شده به كمك آزمونهاي FTIR،SEM ، زاويه‌ تماس، تورم و كشش مشخصه يابي شدند. غشاهاي شبكه‌اي شده‌ PVA/TiO2 در برابر حل شدن در آب مقاوم شده و خواص مكانيكي خوبي نشان دادند. مقاومت در برابر گرفتگي و ميزان جداسازي غشاها توسط آزمون ميكروفيلتراسيون آب و آب- روغن مورد بررسي قرار گرفت. نتايج نشان مي‌دهد كه حضور نانو ذرات دي‌اكسيد تيتانيوم در غشاها باعث افزايش آب‌دوستي، افزايش عبور پذيري و كاهش گرفتگي غشاها شده است.

تاریخ ثبت: 1397/09/26
خلاصه اختراع:

نانوالياف هادي پلي آنيلين با ايجاد محرك¬هاي توپوگرافي و الكتريكي از داربست¬هاي مورد توجه براي بازسازي بافتي محسوب مي¬شوند. معمولاً براي فرآيند پذيري بهتر، پلي آنيلين با پلي استرهايي مانند پلي كاپرولاكتون الكتروريسي مي¬شود. الياف حاصل از پلي آنيلين/پلي كاپرولاكتون آب گريز هستند. "داربست نانوليف/ميكروذره هادي با قابليت رهايش آنتي بيوتيك" قابليت هدايت الكتريكي انتخابي، آب دوستي مناسب و خواص ضد باكتريايي را دارا است. اين داربست با ادغام الكتروريسي محلول هادي پلي آنيلين/پلي كاپرولاكتون و الكترواسپري محلول غيرهادي آلژينات اكسيد شده/ژلاتين/سيپروفلوكساسين تهيه شده است. داربست نانوليف/ميكروذره رهايش تدريجي داروي آنتي باكتريال و فعاليت ضد باكتريايي گسترده¬اي را عليه باكتري¬هاي گرم مثبت و منفي نشان داده است.

تاریخ ثبت: 1397/11/10
خلاصه اختراع:

داربست¬هاي پوستي حاوي آنتي بيوتيك گزينه مناسبي براي بازسازي آسيب¬هاي پوستي محسوب مي¬شوند زيرا به صورت هم زمان هم به درمان بيماري¬هاي عفوني پوست پرداخته و هم از عفونت باكتريايي به دنبال جايگذاري داربست در بدن ممانعت مي¬كنند. سرعت و پروفيل رهايش آنتي بيوتيك از داربست با كنترل مشخصات داربست و يا اعمال محرك¬هاي خارجي كنترل مي¬شود. \\\\\\"نانوالياف هوشمند آلژينات/سيپروفلوكساسين با رهايش حساس به محرك صوتي\\\\\\" قابليت رهايش بر حسب نياز داروي آنتي باكتريال را با اعمال موج فراصوت با شرايط كنترل شده دارا است. اعمال موج فراصوت سبب باز شدن موقت اتصالات عرضي در شبكه آلژينات شده و رهايش سيپروفلوكساسين را كنترل كرده است. پس از قطع تحريك اولتراسوند، اتصالات عرضي مجدداً بازيابي شده و هيدروژل يكپارچگي خود را مجدداً بازيابي كرده است. نانوالياف هوشمند آلژينات/سيپروفلوكساسين با رهايش حساس به محرك صوتي فعاليت آنتي باكتريال گسترده¬اي را عليه باكتري¬هاي گرم مثبت و گرم منفي شايع در موضع زخم¬هاي پوستي نشان داده¬اند.

تاریخ ثبت: 1397/12/01
خلاصه اختراع:

امروزه، به دنبال تامين انرژي از منابع تجديدپذير، نياز به سلول¬هاي خورشيدي بيش از گذشته احساس مي-شود. در سلول¬هاي خورشيدي پليمري كه توانايي كاربرد در سطح¬هاي منحني را دارند، الكترود شفاف و رسانا نيز بايد منعطف باشد. اكسيد قلع اينديوم كه اكنون مرسوم¬ترين الكترود شفاف و رسانا به شمار مي¬رود، شكننده، گران‌قيمت و ناپايدار است؛ از طرف ديگر منابع تامين اينديوم محدود و رو به اتمام مي¬باشد. گرافن ماده¬اي دوبعدي با ضخامت يك لايه اتم كربن با اتصالات هيبريدي SP2 است كه در آن چهارمين الكترون پيوندي كربن به‌عنوان الكترون آزاد باقي مانده است و به علت رسانايي بالا و شفافيت قابليت جايگزيني ITO را دارد. به دنبال جايگزين كردن اكسيد قلع اينديوم در ساختار سلول خورشيدي پليمري، در اين پژوهش از تركيب اكسيدگرافن كاهش¬يافته تهيه شده به روش هامر پيشرفته، نانولوله¬هاي¬ كربني به همراه نانوذرات طلا استفاده شد. نتايج حاصل از آزمون¬هاي FT-IR، SEM و UV-Vis به خوبي نشان دهنده تشكيل ساختار مورد نظر هستند. مشاهده شد كه ساختار بهينه براي كاربرد در سلول خورشيدي داراي مقاومت سطحي kΩ/sq 0.83 و شفافيت 76% است. از الكترود شفاف و رساناي حاصل در ساخت سلول خورشيدي پليمري استفاده گرديد. سلول خورشيدي منعطف با الكترود شفاف و رسانا طراحي شده، در بهترين حالت داراي بازده تبديل انرژي % 0.32 بود.

تاریخ ثبت: 1397/12/11
مخترع/مخترعان: محمدرضا خدابخش
خلاصه اختراع:

نانو ذرات سراميكي پيشنهادي جهت توليد حسگرهاي نوري-حرارتي (Optical Thermal Sensing) كاربرد دارند. اين سراميكها با فرمول شيميايي Bi2 Sr(1-x-y) Yb(x) Er(y) Ta2 O9 جزو خانواده آريويليوس پروسكايت لايه اي (Aurivillius Layered Perovskite) ميباشند كه در صورت برانگيختگي با ليزرهاي مادون قرمز، با مكانيزمي تحت عنوان Upconversion از خود نور مرئي در طول موج هاي مختلف از جمله سبز منتشر ميكنند. شدت طول موج هاي منتشر شده با دماي محيط رابطه معكوس داشته كه امكان سنجش دما بر مبناي نسبت كمي نور فلوئورسانس (Fluorescence Intensity Ratio) را فراهم ميكند. اين رفتار فيزيكي در آريويليوس پروسكايت هاي لايه اي براي اولين بار است كه گزارش ميشود. حساسيت بالا و قابليت سنجش دما تا 500 درجه سانتيگراد در محيط هايي با pH خنثي يكي از ويژگي هاي حائز اهميت در اين سراميك هاست. نمونه هاي تهيه شده به روش اسيدشويي گزينشي (Selective Leaching) نيز قابليت سنجش دما تا 150 درجه در محيط هايي با pH پايين را فراهم ميكنند. از اين سراميك ها ميتوان در محيط هاي كه دسترسي مستقيم به آنها سخت و يا غيرممكن ميباشد از جمله معادن، پالايشگاه ها و يا محيط هايي كه احتمال خوردگي حسگرهاي فلزي در آنها بالاست استفاده كرد.

تاریخ ثبت: 1397/12/13
خلاصه اختراع:

در اين اختراع مكانيزم جاذب ارتعاشات دوراني پيشنهاد مي‌شود كه قابليت قطع و وصل شدن از محور دوراني را دارد. اين مكانيزم شامل سه مجموعه جاذب ارتعاشي، قفل‌كن و جداكننده جاذب ارتعاشي از محور است. در اين مكانيزم از دو جاذب ارتعاشي كه حركت رفت و برگشتي دارند استفاده مي‌شود. جاذبهاي ارتعاشي از طريق اتصال مفصلي به يك غلاف كشويي متصل مي‌شوند. غلاف كشويي با هزارخاري به محور متصل مي‌گردد. ارتعاش دوراني محور از طريق غلاف كشويي به دو جاذب ارتعاشي منتقل و مستهلك مي‌شود. به منظور قطع كردن جاذب ارتعاشي از محور، غلاف كشويي توسط يك عملگر خطي در راستاي محوري حركت مي‌كند و با هزارخاري ديگري درگير مي‌شود كه حركت آن توسط يك رولربرينگ سوزني از محور مستقل شده است. مجموعه قفل كن يك مكانيزم لولايي است كه توسط يك عملگر خطي فعال مي‌شود و محور را در موقعيت دلخواه ثابت نگه مي‌دارد.

تاریخ ثبت: 1399/02/17
خلاصه اختراع:

امروزه به دلايل مختلف از قبيل محدود بودن منابع سوختهاي فسيلي و نگراني روزافزون در مورد مسائل زيست محيطي و وضعيت موجود در عرصهي فناوري منابع انرژي تجديدپذير، اينگونه منابع به عنوان يك راه حل موثر و كارآ براي مسألهي توسعهي انرژي و جلوگيري از آلودگي محيط زيست، مطرح ميشوند. از ميان منابع انرژي تجديد پذير، انرژي حاصل از توربين هاي بادي به دليل هزينه تمام شده كمتر نسبت به ساير منابع تجديدپذير از اهميت خاصي برخوردار ميباشد. سيمولاتور توربين بادي (WTS or Wind Turbine Simulator) ابزار بسيار مناسبي جهت تحقيق و توسعه سيستمهاي بادي ميباشد. نمونه هاي متفاوتي از سيمولاتورهاي توربين بادي وجود دارد كه در بخش هاي قبلي اين نوشتار به آنها اشاره شده است. سيمولاتور توربين بادي با مشخصات بيان شده در اين ادعا نامه تاكنون ساخته نشده است و براي اولين بار اجزاي مختلف بطور كامل توسط مخترعين اين دستگاه طراحي و پياده سازي شده است. براي ساخت سيمولاتور با مشخصات مورد نظر، ابتدا ساختار و اجزاي سيستم توربين بادي بطور كلي توضيح داده شده و سپس طراحي و پياده سازي اجزاي سيمولاتور توربين بادي مورد نظر با مشخصات ذكر شده تبيين شده است. اجزاي اصلي سيمولاتور توربين بادي شامل: 1. موتور القايي و اينورتر راه انداز موتور القائي جهت باز توليد رفتار استاتيكي و ديناميكي روتور توربين بادي، 2. ژنراتور شار محور 16 قطب آهنرباي دائم شار محوري (AFPMSG) سيمولاتور، 3. مبدلهاي الكترونيك قدرت واسط شامل الف- يكسوساز كنترل نشده، ب- مبدل DC/DC و ج- اينورتر DC به AC جهت اتصال سيمولاتور به بار/شبكه مي باشد. طراحي، ساخت و برنامه نويسي كليه بخش هاي سيمولاتور توربين بادي با مشخصات بيان شده غير از موتور القايي توسط مخترعين طرح انجام گرفته است. در راستاي طراحي و برنامه نويسي و پياده سازي اجزاي سيمولاتور به موارد ذيل مي توان بطور خلاصه اشاره كرد: 1- در طرح انجام شده براي شبيه سازي مدل باد از يك موتور القائي سه فاز قفس سنجابي به همراه يك اينورتر جهت پياده سازي سيمولاتور توربين بادي استفاده شده است. به عبارت ديگر در سيمولاتور حاضر، موتور القائي راه اندازي شده و كنترل شده توسط اينورتر، جهت پياده سازي مشخصه توان- سرعت توربين بادي مورد استفاده قرار گرفته است. جهت محاسبه نقاط كار متناظر با داده هاي ورودي مربوط به سرعت باد به توربين بادي و به دست آوردن توان و سرعت متناظر با اين نقاط كار و اعمال آن به سيستم راه انداز، از يك سيستم كنترل مبتني بر كامپيوتر با استفاده از Real Time Windows Target Toolbox نرم افزار MATLAB/Simulink و كارت واسط PCI-1716 DAQ Card جهت اعمال سيگنالهاي مرجع محاسبه شده به سيستم راه انداز و كنترل موتور القائي استفاده شده است. اينورتر مبتني بر ميكروكنترلر با دريافت مقادير مرجع محاسبه شده، سيگنال هاي پالس مناسب را جهت راه اندازي موتور القائي را توليد مي نمايد. 2- در سيمولاتورهاي بادي با وجود اينكه در گذشته، طراحي ژنراتورها بر اساس ژنراتورهاي شار شعاعي بيشتر مورد توجه بوده است، امروزه طراحي ژنراتورها به صورت ژنراتورهاي شار محوري به جهت قابليت ساخت در تعداد قطب بالا و همچنين امكان كوپل مستقيم به توربين بادي، بيشتر مورد توجه قرار گرفته است. در اين اختراع، با بررسي انواع مختلف ژنراتورهاي شار محوري، ژنراتور شار محوري با دو روتور و استاتور بدون هسته جهت كاربرد مورد نظر انتخاب، طراحي اختصاصي و اجرا شده است. به عبارت ديگر، با توجه به سرعت نامي توربين بادي 3 كيلو وات طراحي شده كه در سرعت باد نامي m/s 10 در حدود RPM 300 مي باشد، ژنراتور مورد نظر با تعداد 16 قطب انتخاب شده است. مراحل طراحي ژنراتور سيمولاتور توربين بادي به ترتيب ذيل است:  انتخاب طول، قطر و تعداد كلاف  تعيين موقعيت كلافها روي استاتور و محاسبه قطر استاتور  تعيين قطر روتور  محاسبه ولتاژ توليد شده در يك كلاف و ولتاژ فاز  قابليت توليد گشتاور نامي  پارامترهاي مربوط به ژنراتور طراحي شده 3- انواع مبدل هاي DC/DC بررسي گرديد و مبدل DC/DC بوست جهت انجام الگوريتم حداكثر توان متناسب با طرح كلي مورد نظر، انتخاب، طراحي و ساخته شد. 4- جهت اتصال سيستم مذكور به شبكه برق يا بار مستقل از يك اينورتر ديگر در خروجي سيمولاتور استفاده شده است تا تاثير توربين هاي بادي بر شبكه برق و همچنين بار مستقل ، قابليت مطالعه و بررسي داشته باشد.

تاریخ ثبت: 1389/05/24
خلاصه اختراع:

‏زمينه شكست سد از جمله موضوعات مورد علاقه محققان در دنيا مي باشد. در ايران در اين زمينه ‏كارهاي عددي بيشتر صورت گرفته، كار آزمايشگاهي مطابق با وسايل روز بسيار دقيق صورت نپذيرفته است و مي توان اين تحقيق را اولين گام و مهمترين گام در زمينه كار آزمايشگاهي در اين زمينه در ايران دانست. اهميت كار آزمايشگاهي براي درك بهتر از حالت فيزيكي پديده و مقايسه و كاليبر نتايج عددي با آن مي باشد. در تحقيق صورت گرفته ساخت و آماده سازي مخزن و فلوم از لحاظ كيفي مطابق با استانداردهاي روز دنيا مي باشد. اندازه گيري تغييرات سطح آب با استفاده از دو سنسور التراسونيك و دوربين CCD صورت پذيرفته و براي اندازه گيري سرعت از دستگاه ADV استفاده شده است. همزماني كار سنسورها با حركت دريچه و با دستگاه هاي ديگر اندازه گيري و در مقياس دقتي بالا از مزيت هاي اين مدل مي باشد. همچنين نرم افزار طراحي شده مدار جك پنوماتيكي به كار رفته و همزماني برداشت وسايل اندازه گيري داراي قابليت هاي فراواني مي باشند كه در سطح ايران و دنيا بي نظير است

تاریخ ثبت: 1392/12/20
خلاصه اختراع:

روابط معمول بدست آمده توسط محققين پيشين براي تعيين ظرفيت باربري پي هاي سطحي، براي خاك در شرايط خشك يا اشباع ارائه شده اند. استفاده از اين روابط براي تعيين ظرفيت باربري پي هاي واقع بر خاك هاي غيراشباع به علت در نظر نگرفتن سهم مكش در مقاومت برشي منجر به نتايج محافظه كارانه مي شود. در نتيجه، مطالعه ظرفيت باربري پي هاي سطحي واقع بر خاك هاي غيراشباع بايد مستقلاً صورت بگيرد. تاكنون تحقيقات گسترده اي در زمينه ظرفيت باربري پي هاي سطحي برروي خاك هاي غيراشباع صورت گرفته، اما مطالعات آزمايشگاهي در اين زمينه اندك است. براي انجام مطالعات آزمايشگاهي نياز به ساخت دستگاهي بود كه علاوه بر قابليت مدلسازي خاك با شرايط غيراشباع بتوان ظرفيت باربري پي هاي سطحي واقع بر آن را بررسي كرد. لذا دستگاه به گونه اي ساخته شد كه علاوه بر امكان مدلسازي خاك غيراشباع با ابعاد مورد نظر بتوان با سيستم بارگذاري طراحي شده بارگذاري را در شرايط دلخواه انجام داد و با سيستم ثبت اطلاعات تعبيه شده پارامترهاي مورد نظر را در حين بارگذاري اندازه گيري كرد.

موارد یافت شده: 28