لیست اختراعات با مالکیت
دانشگاه دانشگاه تهران
8 عدد
طي دهههاي اخير با وجود موفقيتهايي در زمينه كنترل و پيشگيري از بيماريهاي واگير، ميزان بروز و شيوع بيماريهاي واگير بطور قابل توجهي افزايش يافته است. در اين بين در برخي كشورها سرطان بعد از بيماريهاي قلبي-عروقي دومين علت مرگ و مير به شمار ميرود. سرطان در ايران بعد از بيماريهاي قلبي-عروقي و حوادث سومين علت مرگ و مير است. در اين ميان شيوع سرطان سينه حدود يك سوم از تمامي سرطانهاي زنان را تشكيل ميدهد و دومين سرطان شايع بعد از سرطان ريه و شايعترين علت مرگ و مير ناشي از سرطان در بين زنان است. سرطان سينه شايعترين بدخيمي زنان در سراسر دنياست و بروز سرطان سينه در زنان ايراني رو به افزايش است و تشخيص زودهنگام اين سرطان نقش بسزايي در درمان اين بيماري خواهد داشت. با توجه به هزينهي بالاي تصويربرداري MRI و خطرات بالقوه در عكس برداري X-Ray نياز به روشي جايگزين با دقت زياد و اطمينان پذيري بالا مورد نياز است. در اين طرح با استفاده از امواج مايكروويو كه بسيار كم خطرتر از امواج X-ray هستند تصوير مقطعي از سينه بدست ميآيد كه ميتواند به عنوان هشداري براي وجود تومورهاي سرطاني مورد استفاده قرار گيرد. همچنين با توجه به تصوير بدست آمده ميتوان محل تومور سرطاني را با دقت مناسبي گزارش نمود كه مورد استفادهي پزشكان در درمانهاي آتي قرار گيرد. سيستم فوق قابليت تجاري سازي بالايي دارد زيرا هزينه تمام شده براي آن بسيار پايين تر از سيستم هاي تصويربرداري پزشكي و ساير روش هاي تصويربرداري مايكروويوي است. در اين سيستم كه اولين سيستم تصويربرداري براي تشخيص سرطان سينه در سطح كشور است، از يخت افزارهاي ساده و ارزان استفاده شده است كه براي رويكرد كلينيكي مناسب هستند. همچنين اين سيستم قابليت تشخيص تومور در انواع بافت هاي سينه را دارا است و ميتواند تومور را در مراحل ابتدايي تشكيل كه ابعادي در حدود 3 ميلي متر دارد، تشخيص و مكان يابي دقيق كند.
روكش و لايه هاي چوبي كاربرد گسترده اي در صنايع مبلمان و فرآورده هاي مركب چوبي دارند و به دليل تكنولوژي مورد استفاده و ماهيت كار همواره بخشي از مواد اوليه در مراحل توليد روكش و لايه و در مراحل مصرف در كارخانه هاي صنايع چوب به صورت ضايعات خطوط توليد دور ريخته مي شود. عدم كاربرد صنعتي و هزينه كرد كارخانه ها جهت دفع اين ضايعات ضمن ايجاد بار مالي، از لحاظ زيست محيطي نيز به دليل افزايش بهره برداري از منابع جنگلي نقش مخربي بر محيط زيست نيز دارد. برگشت زباله هاي چوبي به چرخه توليد مي تواند منجر به كاهش بهره برداري از منابع جنگلي شود و بخشي از كمبود منابع چوبي را تامين نمايد. در اين اختراع با بازيافت ضايعات روكش و لايه چوبي محصول جديد كامپوزيت رشته اي قوسدار ساخته شده است. در اين محصول ضايعات روكش و لايه چوبي تبديل به رشته هايي باريك و بلند شده و از آنها پس از آماده سازي و چسب زني محصول كامپوزيت قوسدار با آرايش رشته هاي لايه اي عمود بر هم ساخته شده است. از محصول مي توان جهت ساخت مصنوعات چوبي و دكوراتيو مانند پشتي صندلي استفاده كرد. آرايش رشته هاي بلند در محصول كامپوزيت ساخته شده منجر به ايجاد ظاهري مشابه چوب طبيعي و ماسيو در محصول مي گردد.
دستگاه تمريني ورزشي خانگي و باشگاهي به منظور تقويت عضلات ناحيه مركزي و شكم، دستگاهي است كه كليه عضلات شكمي و پشتي و كمري را تمرين مي دهد. عضلات مركزي بدن در حفظ سلامت اسكلتي عضلاني و پيشگيري از بروز آسيب هاي ورزشي، نقش بسيار مهمي دارند. با توجه به اينكه در باشگاه هاي ورزشي براي تقويت عضلات ناحيه مركزي از چندين وسيله بدنسازي استفاده مي شود لذا هدف از اين اختراع طراحي يك وسيله ورزشي پرتابل و سبك جهت تقويت كليه عضلات ناحيه مركزي مي باشد. اين امر از طريق دو بازوي V شكل كه متحرك و مدرج بوده امكانپذير مي باشد بطوريكه دو سر بازوها از طريق تكيه گاه فومي به بدن متصل شده و دو سر ديگر نيز به يكديگر متصل هستند و فرد با اعمال نيرو و فشار مطابق با برنامه تمريني خود مي تواند اعمال فشار و نيروي لازم را صورت دهد.
سيستم ارايه شده يك ربات دست مصنوعي زير تحريك است. روش انتقال نيرو در اين دست مصنوعي بر مبناي عملگرهاي سري الاستيكي است كه با تقليل تعداد موتورها به دو عدد (براي بستن و باز كردن كل انگشتان دست)، علاوه بر كاهش هزينه ساخت، كاهش وزن و كاهش مصرف انرژي قابليت هاي فراواني را در اختيار كاربر قرار ميدهد. نحوه عملكرد مكانيزم طراحي شده براي دست مصنوعي. براي فاز باز شدن انگشتان، تمامي نخ و فنر به يك قرقره و سپس به شفت موتور متصل ميشوند. به صورت مشابه براي فاز بسته شدن نيز يك موتور به قرقرهها به نخ و فنر متصل خواهد شد. در نتيجه بر روي شفت هر موتور به ازاي هر انگشت يك قرقره تعبيه شده كه اقطار آنها متناسب با ابعاد هر انگشت و مسير پيمايش نخها از نوك آن انگشت بهينهسازي خواهد شد. اين سازوكار ويژگيهاي منحصر به فردي به دست مصنوعي طراحي شده ميدهد: دست مصنوعي طراحي شده 1- قابليت انطباق با هندسه اجسام مختلف را دارا است. 2- ميتواند ميزان امپدانس دست در هنگام كنترل موقعيت را تنظيم نمايد. 3- ميتواند مصرف انرژي در هنگام گرفتن اجسام را (درصورت داشتن يك موتور مجهز به ترمز) كمينه كند. 4- ميتواند نيروي وارده به اجسام در هنگام گرفتن را كنترل كند. 5- ميتواند ايمني كاربر در هنگام برخورد با اجسام را تضمين كند. 6- ميتواند ضربات وارده را حذف نمايد. 7- ميتواند موقعيت دست هنگام باز و بسته شدن را كنترل نمايد. 8- ميتواند بدون هيچ سنسور اضافي و تنها با استفاده از اطلاعات سنسور گشتاور روي موتور سر خوردن و يا ليز خوردن اجسام را تشخيص دهد.
در اين اختراع روشي جديد براي ساخت قالب فانتوم چند لايهي سر براي ارزيابي تستهاي تحريك الكتريكي و مغناطيسي مغزي قبل از انجام تستهاي حيواني و انساني پيشنهاد ميشود. براي ساخت قالب با آناتومي دقيق، ابتدا تصاوير ساختاري MRI سر را قطعه بندي (segmentation) كرده و لايه هاي اصلي (مغز، جمجمه و ماهيچه/پوست) را جدا ميكنيم. سپس قالب هر لايه را در تكههاي مختلف با كمك چاپگر سهبعدي ساخته و طي فرآيند اختراعي قالبگيري ميكنيم. قالب پيشنهادي نه تنها از لحاظ آناتومي دقيق است، بلكه بر خلاف روشهاي پيشين لايه هاي مختلف سر در طي فرآيند قالبگيري با دقت بالا بر روي هم قرار گرفته و فانتوم بصورت يكپارچه ساخته ميشود. در فرآيند اختراعي، قالب گيري با داخليترين لايه (مغز) شروع ميشود و سپس آن را در قالب لايه دوم معلق مي كنيم و طي دو مرحله لايه دوم (جمجمه) را بر روي لايه اول (مغز) مينشانيم. سپس براي نشاندن لايه سوم نيز، دو لايه دروني موجود را در قالب لايه سوم (پوست و گوشت) معلق نگه مي داريم و طي دو مرحله لايه سوم نيز بر روي لايه دوم نشانده ميشود. براي مواد فانتوم، از هر پليمر با رسانايي الكتريكي مناسب هر لايه كه قابليت قالبگيري داشته باشد، ميتوان استفاده نمود.
به منظور پيشگيري از آسيب به ورزشكاران و ارتقا عملكرد ورزشي، تجهيزات ورزشي استاندارد حائز اهميت است. يكي از مهمترين تجهيزات، كفپوشي است كه ورزشكار روي آن فعاليت مي نمايد. اين كفپوش ها معمولا متناسب با رشته ورزشي مخصوص، مي بايست ويژگي هاي خاص آن رشته را دارا باشد. اما طبيعتا به واسطه شرايط اقتصادي و محيطي امكان ساخت زمين ها يا سالن هاي ورزشي مخصوص هر عنوان رشته ورزشي خيلي سخت مي باشد. بنابراين رويكرد به اين سمت است كه سالن ها يا اماكن ورزشي چندمنظوره(نظير فوتسال واليبال بسكتبال و هندبال) طراحي و ساخته شود. اما هدف اصلي جلوگيري از آسيب ورزشي و بهبود ارتقا عملكرد ورزشكار است.كفپوش يكپارچه ريختگي در محل كه به عنوان اختراع ذكر شده است كفپوشي بدون درز بوده كه از مرحله اول به صورت لايه به لايه در محل سالن ورزشي پياده سازي و اجرا مي شود. اين كفپوش ورزشي در مراحل و ضخامت هاي مختلف به صورت پخت در محل انجام مي شود. از مهم ترين ويژگي هاي اين كفپوش، قابليت تعمير به صورت موضعي بدون نياز به تعويض كفپوش، قابليت اجرا در ضخامت هاي مختلف؛ عدم صدمه به ورزشكار و تميزي به واسطه عدم درز در كفپوش اشاره كرد.
موارد یافت شده: 8