لیست اختراعات با مالکیت دانشگاه دانشگاه صنعتي سهند
28 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 28
تاریخ اظهارنامه: 1388/09/21
تاریخ ثبت: 1388/09/29
خلاصه اختراع:

اندازه گيري مقاومت الكتريكي سنگ و سيال مخازن نفت به علت ارتباط آن با پارامترهاي مهمي همچون تخلخلφ اشباع آبSw و پيچاپيچيτ در مهندسي نفت از اهميت ويژه اي برخوردار است دستگاه سنجش مقاومت الكتريكي سنگ مخازن نفت ساخته شده در مركز تحقيقات نفت دانشگاه صنعتي سهند با دقت بالا برا اولين بار در ايران امكان اندازه گيري آزمايشگاهي مقاومت الكتريكي را فراهم مي كند استفاده از مقاومت مرجع به جاي آمپرسنج در اين دستگاه دقت اندازه گيري را به طور چشمگيري افزايش داده است. همچنين استفاده از مولد سيگنال به عنوان منبع تغذيه امكان انجام آزمايش را در بسامد هاي مختلف و موج هايي با شكل هاي متفاوت فراهم مي آورد. از ديگر قابليت هاي اين دستگاه امكان استفاده آن براي مغزه هاي با ابعاد متفاوت طولي و قطري به علت دارا بودن نگهدارنده هاي متحرك و متغيير مي باشد. وجود محفظه ي سيال در اين دستگاه علاوه بر اينكه تعيين مقاومت الكتريكي سيال ، به جاي استفاده از نمودارهاي استاندارد را ممكن مي سازد امكان استفاده از اين دستگاه را براي آزمايشات ديگر مانند سنجش آسفالتين ميسر است. اميد است كه اين دستگاه بتواند راهگشاي كوچكي در زمينه ي پژوهش در صنعت نفت ايران اسلاميمان باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1388/06/25
تاریخ ثبت: 1388/08/24
خلاصه اختراع:

در اين اختراع كربن فعال از پوست گردو سنتز شده و جذب دو تركيب آلي بنزن و تولوئن روي انواع كربن توليد شده بررسي گرديده است . كربن فعال با فعالسازي شيميايي پوست گردو با عامل فعالساز كلريد روي سنتز شده است در اين سنتز نسبت تلقيح اسد فسفريك به پوست گردو در دما و زمان فعالسازي بهينه بدست آمده است با توجه به نتايج آناليز BET مي توان ادعا كرد كه نسبت قلقيح عامل مهمي در تعيين مقدار سطح ويژه كربن فعال دارد و نسبت تلقيح 2 به 1 بالاترين مقدار سطح ويژه را به وجود آورده است. بازده كربن فعال نيز با تغيير نسبت تلقيح تغيير مي كند و در نسبت تلقيح 1/5 به 1 به حداكثر مقدار رسيده و پس از آن كاهش مي يابد. با افزايش نسبت تلقيح گروه هاي اكسيژني سطح كاهش يافته و تركيبات آروماتيكي افزايش مي يابد. جذب تركيبات آلي را مي توان به مشخصات مختلف كربن فعال نسبت داد. نتايج حاصل از جذب روي انواع كربن فعال نسبت داد. نتايج حاصل از جذب روي انواع كربن فعال نشان مي دهد كه مقدار با سطح ويژه رابطه مستقيم دارد، در حالي كه رابطه جذب بنزن با سطح داراي يك ماكزيمم است و با افزايش بيشتر سطح در نسبت تلقيح 2 به 1 كاهش يافته است. از آنجا كه تغيير چنداني در گروه هاي اكسيژني سطح در نسبت هاي تلقيح 1/5 به 1 و 2 به 1 مشاهده نمي شود لذا عامل نوع تخلخل در اين امر موثر است اندازه مولكول هاي بنزن كوچكتر است و جذب آن در حفرات ريز كربن فعال بيشتر از تولوئن است.

تاریخ اظهارنامه: 1388/06/25
تاریخ ثبت: 1388/08/24
خلاصه اختراع:

در اين اختراع نانوكاتايست هاي كبالت - موليبدن با پايه آلومينا براي گوگردزدايي از برشهاي نفتي از طريق واكنش هيدرودي سولفوريزاسيون تهيه شده اند. اندازه متوسط ذرات اين كاتاليست در حدود 87nm بوده و توزيع اندازه آن در مقايسه با نوع تلقيحي باريكتر است. اين كاتاليست مقاومت حرارتي خوبي داشته و تصاوير xrd,sem گرفته شده از آنها نشان دهنده ابعاد نانومتري ذرات اين كاتاليست ها در مقايسه با نوع تلقيجي است. طراحي آزمايش صورت گرفته بروش تاگوچي نشان مي دهد كه استفاده از 24 درصد موليبدن 4/5 درصد كبالت و مقدار كاتاليست 6/67gr/lit به عنوان معياري از حالت بهينه به شمارمي رود. استفاده از پايه آلومينا در كاتاليست هاي سنتز شده به روش سونوشيمي درصد حذفي حدود 2 برابر بالاتر از كاتاليست هاي پايه آلومينا تهيه شده به روش تلقيح خواهند داشت. كاتاليستهاي تشكيل شده بروش سونوشيمي ، فرايند هيدروژن سولفوريزاسيون را در جهت HYD به مقادير بزرگتري در مقايسه با جهت DDS ارتقا مي بخشند و در نتيجه محصولات واكنش هيدروژناسيون براي هيدرودي سولفوريزاسيون تيوفن نسبت به حالتي كه از كاتاليست هاي ساخته شده به روش تلقيح استفاده شود مقادير بيشتري را خواهند داشت.

تاریخ اظهارنامه: 1388/04/22
تاریخ ثبت: 1388/04/22
خلاصه اختراع:

در اين اختراع نانو كتاليست پلاتين روي اكسيد سريم به روش تلقيح مرطوب تهيه شده است تا جهت حذف تولوئن از گازهاي آلوده مورد بررسي قرار گيرد. تصاوير xrd و SEM گرفته شده از اين كاتاليست ها نشان دهنده نانومتري بودن ابعاد ذرات آنهاست. نتايج آناليز TPR-H2 نشان دهنده قابليت احياي بالاي اين نانوكاتاليست مي باشد. بالا بودن قابليت احياي اين كاتاليست منجر به آسان شدن فعال سازي اكسيژن در سطح و تسهيل واكنش اكسيداسيون كاتاليستي در حذف تولوئن مي شود. بررسي عملكرد كاتاليست هاي سنتز شده نشان مي دهد در نانو كاتاليست هاي بارگيري به ميزان 0/5 درصد به عنوان بارگيري بهينه شناخته مي شود همچنين نتايج حاصل از اين آزمايشات بيانگر قابليت بالاي اين نانو كاتاليست در حذف آلاينده هاي الي نظير تولوئن مي باشد نتايج آزمايشات اكسيداسيون كاتاليستي تولوئن توسط نتايج حاصل از آناليزهايXRD و SEM و TPR مورد تاييد است.

تاریخ اظهارنامه: 1388/03/27
تاریخ ثبت: 1388/04/08
خلاصه اختراع:

آكنه هاي سراميكي از مهمترين قسمتهاي برجهاي آكنده مي باشند كه وظيفه افزايش سطح تماس بين فازهاي گاز ومايع را در فرايندهايي مانند تقطير جذب و برجهاي خنك كننده به عهده دارند. اين آكنه ها از مواد گوناگوني توليد مي شوند كه مهمترين آنهافلز پليمر و مواد سراميكي است آكنه هاي سراميكي در صنعت نفت گاز پتروشيمي و صنايع شيميايي كاربرد وسيعي داشته و از جايگاه ويژه اي برخوردارند چون در قياس با آكنه هاي فلزي و پليمري كارايي بيشتر از خود نشان مي دهند. از مزاياي اكنه هاي سراميكي مي توان به مقاومت مكانيكي بسيارمناسب مقاومت شيميايي بالا در محلولهاي اسيدي ترشوندگي مناسب در حضور مايع و مقاومت در برابر شوكهاي حرارتي اشاره كرد. اما علي رغم اين مزيت ها آكنه هاي سراميكي معايبي دارند كه از آن جمله مي توان به عدم كارايي آنها در محيط هاي قليايي شكنندگي و عدم انعطاف پذيري اشاره كرد. با توجه به اينكه آكنه هاي سراميكي از تركيب پيچيده رسها پر كننده ها گدازآورها و مواد افزودني ساخته مي شوند مهمترين پارامتر تاثير گذار در خواص فيزيكي - مكانيكي و خواص شيميايي آنها انتخاب تركيب بكار رفته و شرايط تهيه آنها مي باشد. تاكنون روشهاي ارائه شده جهت انتخاب تركيب مناسب پر هزينه زمان بر و مبتني بر آزمايشات متعدد و حدس و خطا بوده است. علاوه بر اينها نمي توان ادعا كرد كه تركيب حاصل لزوما بهترين تركيب ممكن براي ارائه خواص مورد نظر است. لذا انتخاب تركيب بهينه مهمترين چالش در تهيه آكنه هاي سراميكي و بطور كلي در صنعت سراميك است. بررسي هاي اخير نشان مي دهد روشهاي نويني ازجمله شبكه هاي عصبي در انتخاب تركيب بهينه سراميكها كارايي چنداني نداشته و نتوانسته دركاهش زمان و هزينه ها موثر باشد. از اين رو در اين اختراع براي نخستين بار در كشور از فناوري طراحي مخلوط جهت انتخاب تركيب بهينه استفاده شده است. براي اين منظور جهت بهبود خواص آكنه ها اثر سه نوع بايندر مختلف پلي وينيل الكل كربوكسي متيل سلولز و صمغ عربي مورد بررسي قرار گرفته و تركيب بهينه جهت نيل به خواص مورد نظر با استفاده از طراحي مخلوط به دست آمده است. نتايج حاصل كه به پيوست ارائه شده است نشان مي دهد كه با استفاده از اين فناوري مي توان با صرف زمان و هزينه بسيار كمتر و دقت بالاتر بهترين تركيب را براي آكنه هاي سراميكي انتخاب كرد.

تاریخ اظهارنامه: 1388/03/02
تاریخ ثبت: 1388/03/02
خلاصه اختراع:

در اين اختراع نانو كاتاليست اكسيد سريم به سه روش ردوكس همرسوبي و سل - ژل تهيه شده است تا جهت حذف تركيبات فرار آلي به روش اكسيداسيون كاتاليستي مورد بررسي قرار گيرد. تصاوير XRD و SEM گرفته شده از اين كاتاليست هاي نشان دهنده نانومتري بودن ابعاد ذرات آنهاست. آناليز BET نانو كاتاليستهاي سنتزي نشان داد كه نانو اكسيد سريم سنتزي به روش ردوكس سطح مخصوص بيشتري نسبت به نمونه هاي حاصل از دو روش همرسوبي و سل - ژل دارد همچنين نتايج آنالير TPR -H2 نشان دهنده قابليت احياي بالاي اين كاتاليست مي باشد. بالا بودن قابليت احياي اين كاتاليست منجر به آسان شدن فعال سازي اكسيژن در سطح و تسهيل واكنش اكسيداسيون كاتاليستي در حذف تركيبات فرار آلي مي شود. بررسي عملكرد كاتاليست هاي سنتز شده نشان مي دهد نانو كاتاليست تهيه شده به روش ردوكس كارايي بالاتري در حذف تركيب تولوئن به عنوان نمونه اي از تركيبات فرار آلي دارد. بررسي اثر علظت نشان مي دهد كه نانو كاتاليست هاي سنتزي توانايي حذف تولوئن در يك بازه نسبتا گسترده اي را دارند. بررسي اثر سرعت تولوئن خيلي تغيير نمي كند.

تاریخ اظهارنامه: 1388/03/02
تاریخ ثبت: 1388/03/02
خلاصه اختراع:

در اين اختراع پايلوت اكسيداسيون كاتاليستي طراحي و ساخته شده است تا به وسيله آن حذف تركيبات فرار آلي از هواي آلوده به روش اكسيداسيون كاتاليستي مورد بررسي قرار گيرد پايلوت مورد نظر چند منظوره بوده و جهت ايجاد جريان هاي مختلفي از هوا تركيبات فرار آلي گازهاي افزودني به كار مي رود از پتانسيلهاي پايلوت مي توان به موارد زير اشاره كرد: امكان ايجاد 6 جريان آلوده به تركيبات آلي فرار به طور همزمان امكان ايجاد مخلوط هوا و ساير آلاينده هاي گازي (جريان گازي ورودي به پايلوت) امكان اضافه كردن گازهاي ديگر (افزودني) به عنوان ماده كمكي ايمني بالاي سيستم سيستم دقيقي از كنترل دما براي ميكروراكتور و كوره الكتريكي قابليت تنظيم و كنترل دبي جريانها براي ايجاد غلظت هاي مختلف و دقيقي از تركيبات آلي برد كنترلي مناسب براي كاربري آسان و ايمني و دقت در كنترل پارامترهاي عملياتي براي انجام واكنش اكسيداسيون و حذف تركيب آلي فرار يك ميكروراكتور طراحي و در داخل يك كوره الكتريكي قرار گرفته است. براي تنظيم دماي كوره و نهايتا دماي ميكرو راكتور يك كنترل كننده دما نصب شده است كه توسط تنظيم ولتاژ آن مي توان دماي مورد نظر را تنظيم نمود. شايان ذكر اشت پايلوت ساخته دشه چند منظوره بوده و داراي قابليت ايجاد جريان هاي آلوده متعدد به طور همزمان و بررسي ميزان حذف مخلوط آلاينده ها مي باشد. ضمن اينكه در ساخت اين دستگاه تمهيداتي انديشيده شده تا بتوان از گاز كمكي جهت كمك به واكنش اكسيداسيون كاتاليستي استفاده نمود سيستم طوري طراحي شده كه جهت ايجاد جريان آلوده و بررسي حذف آلاينده ها به روشي غير از اكسيداسيون كاتاليستي نظير جذب سطحي اكسيداسيون حرارتي و ... قابل استفاده باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1388/02/05
تاریخ ثبت: 1388/02/26
خلاصه اختراع:

در اين اختراع نانوكاتاليست هاي كبالت - موليبدن با پايه كربني براي گوگردزدايي از گازوئيل از طريق واكنش هيدرودي سولفوريزاسيون تهيه شده اند. اندازه متوسط ذرات اين كاتاليست در حدود 76/3nm بوده و توزيع اندازه آن در مقايسه با نوع تلقيحي باريكتر است. اين كاتاليست ها مقاومت حرارتي خوبي داشته و تصاوير SEM و XRD گرفته شده از آنها نشان دهنده ابعاد نانومتري ذرات اين كاتاليست ها در مقايسه با نوع تلقيحي است. طراحي آزمايش صورت گرفته به روش تاگوچي، نشان مي دهد كه استفاده از 24 درصد موليبدن، 4/5 درصد كبالت و مقدار كاتاليست 0/2 گرم، به عنوان معياري از حالت بهينه به شمار مي رود. استفاده از پايه كربني در كاتاليست هاي سنتز شده به روش سونوشيمي درصد حذفي حدود 1/8 برابر بالاتر از كاتاليست هاي پايه كربني تهيه شده به روش تلقيح خواهند داشت و مقدار درصد حذف نيوفن به اندازه 71/37 درصد خواهد بود.كاتاليستهاي تشكيل شده بروش سونوشيمي، فرآيند هيدرودي سولفوريزاسيون را در جهت HYD به مقادير بزرگتري در مقايسه با جهت DDS ارتقاء مي بخشند و در نتيجه محصولات واكنش هيدروژناسيون براي هيدرودي سولفوريزاسيون تيوفن، نسبت به حالتي كه از كاتاليست هاي ساخته شده به روش تلقيح استفاده شود. مقادير بيشتري را خواهند داشت.

تاریخ اظهارنامه: 1388/02/05
تاریخ ثبت: 1388/02/26
خلاصه اختراع:

در اين اختراع نانوكاتاليست پلاتين روي پايه اكسيد سريم تهيه شده است كه براي حذف فنل از طريق اكسايش هواي مرطوب به كار مي رود. اين سنتز با استفاده از روش پيشرفته اولتراسوند سنتز گرديده و نتايج با روش سنتز تلقيح مقايسه شده است. اين كاتاليست ها مقاومت حرارتي خوبي داشته و تصاوير SEM و XRD گرفته شده از آنها نشان دهنده ابعاد نانومتري ذرات اين كاتاليست ها و امورف بودن آنها در مقايسه با نوع تلقيحي است. اندازه متوسط ذرات اين كاتاليست در حدود 83/7nm بوده و توزيع اندازه آن در مقايسه با نوع تلقحي باريكتر است. با آزمايشهاي متعدد نشان داده شده است كه 0/3gr، كاتاليست، 500ppm غلظت اوليه فنل و 5% وزني از فلز فعال معياري از حالت بهينه براي حذف فنل از آب است. كاتاليست هاي سنتز شده به روش سونوشيمي 40% بيشتر از كاتاليست هاي تلقيحي فنل را حذف مي كنند.

موارد یافت شده: 28