لیست اختراعات با مالکیت
دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
5 عدد
دستگاه تعيين كننده ي الگوي تعادلي پرتابل جهت ارزيابي حس عمقي و الگوي كنترل تعادل فرد در حوزه توانبخشي و فيزيوتراپي مي باشد. دستگاههايي كه در حال حاضر براي ارزيابي كنترل تعادل استفاده مي شود علارغم دقت مناسب در اندازه گيري ، به علت حجم زياد،گرانقيمت بودن ، نياز به تجربه و دانش كافي براي استفاده از آنها ، كاربرد آنها محدود به برخي بخشهاي تحقيقاتي مي باشد. معمولا در كلينيكهاي توانبخشي الگوي كنترل تعادل فرد به صورت كيفي ارزيابي مي شود. براي حل اين مشكل دستگاه تعيين كننده ي الگوي تعادلي پرتابل مجهز به ويبراتور عضلاني با تحريك مستقيم دوك هاي عضلاني جهت ارزيابي حس عمقي و تعيين و بازآموزي الگوي كنترل تعادل طراحي شده است. اين دستگاه ارزان قيمت قابليت استفاده دركلينيك هاي فيزيوتراپي و مراكز تحقيقاتي را دارد. استفاده از آن ساده و نياز به تجربه زيادي ندارد.
امروزه با توجه به پژوهشهاي انجام شده و مخاطرات ناشي از امواج الكترومغناطيس راديويي، مايكروويو و تلفن همراه و واي فاي بعنوان تابشهاي غير يونيزان، كمبودهايي در جهت بررسي هاي جامع درباره ثاتيرات سايتوتوكسيك اين دسته از امواج در سطح سلول و حيوانات آزاميشگاهي احساس مي شود. همچنين اثرات امواج EM غيريونيزان در ايجاد تغيير بهره درماني سلولهاي سرطاني بهمراه ديگر روشهاي متداول مورد بررسي و تحقيق واقع نشده است. اين اختراع در واقع يك سيستم دو گانه شامل يك ژنراتور امواج الكترومغناطيس با دامنه ي وسيعي از فركانسها، شدت ها و توان هاي مختلف و يك انكوباتور با قابليت عبور امواج EM مي باشد. مشكل اساسي انكوباتورهاي تجاري موجود در بازار اجازه ورود امواج EM به داخل خود را نمي دهد. اين اتاقك داراي شرايط استاندارد نگهداري سلول براي مدت طولاني از قبيل رطوبت 95%، دماي 37 درجه سانتيگراد و 5% گاز CO2 مي باشد.
سندرم روده تحريك پذير يك اختلال عملكردي روده است كه با درد يا ناراحتي شكمي و تغيير در عادت اجابت مزاج، مي تواند تأثير جدي بر فعاليت روزانه و كيفيت زندگي بيماران بگذارد. در حال حاضر درمان از Alosetron و Loperamide براي كنترل اسهال استفاده مي شود. تركيبات فوق عوارضي مثل يبوست ، تاثير بر بازجذب اسيدهاي صفراوي و .. دارند. ماده سولفيد هيدروژن فرآورده اي خوراكي به شكل كپسول فرموله شد. يافته ها نشان داد اين كپسولها به طور موثري از بروز اسهال در بيماران مبتلا جلوگيري كرد.كپسول ها قابليت پايداري و ماندگاري بالايي داشته و توانست بر ناپايداري و بوي بد ناشي از نمك سولفيد هيدروژن غلبه نمايد. هم چنين اين ماده بسيار ارزان و تهيه آن نيز به صورت خوراكي كاملا مقرون به صرفه براي بيماران مي باشد. دوزي از دارو كه در اين مطالعه استفاده گرديد و موثر واقع شد از نظر مقداري 37 برابر كمتر دوز موثر اين تركيب در مدل حيواني مي باشد. به عبارت ديگر با دريافت يك كپسول 5 ميلي گرمي درمان آغاز شد. در طول دوره بيماران شكايتي كه دال بر عارضه دارويي باشد گزارش نكردند. از اين رو مي توان نتيجه گرفت اين تركيب تاثير سمي ندارد. مطالعه ابتدايي در مورد اثر نمك سولفيد هيدروژن بر روي اسهال حيواني مورد بررسي قرار گرفت ومشخص شد كه در كنترل اسهال در مدل حيواني اثربخشي قابل قبولي دارد وسپس اين تركيب به صورت فراورده و به شكل كپسول ساخته شد و در داوطلبان انساني مورد بررسي قرار گرفته و اثرات در كنترل اسهال در نمونه انساني تكرار گرديد .
واژينيت بيماري شايع ناحيه ژنيتال ميباشد. شايعترين عوامل واژينيتها، باكتريها و كانديدا آلبيكنس ميباشند. امروزه داروهاي ضدقارچي بسياري در دسترس است اما در بسياري از موارد بيماري به اشكال مزمن يا حاد تبديل شده و عودهاي مكرر ديده مي شود.مصرف طولاني مدت اين داروها منجر به بروز عوارض جانبي ميشود. اين اختراع يك تركيب گياهي حاوي گياه بن سرخ ميباشد،كه به علت وجود ساپونين و فلاونوئيد و سولفواكسايدها و ترپنها داراي خواص ضد التهابي،ضدقارچي،آنتياكسيداني ميباشدوبر اين معايب غلبه ميكند .اين اختراع مربوط به بخش سلامت ودرمان ميباشد. اين ژل با وارد كردن عصاره گياهي حل شده درحامل مناسب ودر غلظت 4% تهيه گرديد، و از لحاظ يكنواختي،پخش شوندگي واسيديتي و آلودگي بررسي شد. و مطالعه كارآزمايي باليني كنترل شده كورنشده بر زنان مراجعه كننده به بيمارستان رازي اهواز طراحي و اجرا گرديد. زنان بيمار ژل واژينال را شبي يك اپليكاتور به مدت يك هفته استفاده كردند. پس از ارزيابيهاي آزمايشگاهي ومعاينات باليني اين ژل تاثيرمعني داري بردرمان عفونت وسايرعلائم همراه داشت مصرف ژل با هيچ بيماري و دارويي تداخل ندارد و محرك وسمي نمي باشد. اين اختراع در بيمارستان ها،مراكز بهداشتي-درماني و در منزل براحتي جهت درمان عفونت واژينال مورداستفاده قرار ميگيرد
در اين اختراع يك پانسمان زخم شفاف و ژله مانند از كيتوسان وپلي وينيل الكل به همراه اگزوزوم هاي مشتق از سلول هاي بنيادي وداروي سيلدنافيل سيترات براي ترميم ضخم هاي سوختگي تهيه شده كه با رطوبت بالا و ساختار ژله اي خود به آساني از زخم سوختگي جدا مي شود و مواد دارويي را و اكسيژن و مواد مغذي را به زخم ميرساند و چرك و مايعات زخم را به خود جذب مي كند و از پشت ساختار شفاف خود اجازه اي بررسي وضعيت زخم را بدون مداخله به پزشك مي دهد و در صورت لزوم قادر به بارگيري مواد دارويي مختلف براي ترميم زخم است. همچنين اين پانسمان به علت وجود نانو ذرات نقره آنتي باكتريال مي باشد و با داشتن دارويي سيلدنافيل سيترات قادر به القاي فرايد رگ زايي در ضخم در حال ترميم است و همچنين به علت وجود اگزوزوم هاي مشتق از سلول هاي بنيادي القا كننده رشد سلولي در محل ترميم زخم ميباشد. از مزايي ديگر اين اختراع ميتوان به هزينه هاي پايين توليد صنعتي و راحتي استفاده از آن اشاره كرد.
موارد یافت شده: 5