لیست اختراعات با مالکیت
دانشگاه دانشگاه فنی و حرفه ای
8 عدد
ابزار مخصوص خارج نمودن فولي ميل لنگ خودرويEF7 بدون استفاده از ابزار آلات نامناسب ، عنوان اختراعي است كه در زمينه مكانيك خودرو و در صنعت خودرو سازي ( تعميرات و نگهداري ) كاربرد صنعتي دارد. طرح مورد نظر براي خارج كردن و همچنين جازدن فولي ميل لنگ مورد استفاده قرار مي گيرد بطوريكه هيچ گونه آسيبي به اين قسمت و قطعات مرتبط ديگر وارد نمي شود.هم اكنون براي خارج كردن فولي ميل لنگ ازپيچ گوشتي و تايليور براي اهرم كردن و خارج كردن اين قطعه استفاده مي كنند كه باعث خرابي قطعه مورد نظر مي شود.
ساخت دستگاه ثابت كننده دينام جهت تعميرات مورد نظردر صنعت خودرو سازي كاربرد داشته و تعميرگاه هاي مخصوص برق خودرو ميتوان بكار گيري كرد.زمينه ي فني اختراع مكانيك خودرو بوده و در زمينه ي تعميرات دينام مورد استفاده قرار ميگيرد .هم اكنون تعميركاران با بستن دينام بر روي گيره ميز كار باعث آسيب ديدن دينام و تعمير كار ميشود اما طراحي و ساخت اين دستگاه مورد نظر به گونه اي است كه مشكلات اين چنيني را رفع نموده است.
هماكنون تعميركاران و متخصصان خودروهاي سنگين بهمنظور نصب و جدا نمودن چرخ خودروهاي سنگين، به هيچ نوع ابزاري كه بتواند چرخ خودروهاي سنگين را (كه بسيار سنگين و حجيم نيز هستند) نصب يا جدا نمايد، دسترسي ندارند و به همين جهت ميباشد كه انجام عمليات مذكور، يك معضل جدي و خطرآفرين براي تعميركاران خودروهاي سنگين به حساب ميآيد؛ زيرا در اين روش كه با ارگونومي صحيح نيز صورت نميگيرد، نيروي زيادي به كاربران وارد شده و عوارضي همچون آسيبديدگي كمر، ناشي از كار فيزيكي زياد كه بيش از ۲۵% آسيبهاي شغلي را تشكيل ميدهند، به همراه دارد؛ بنابراين دستيابي به دو هدف اساسي در مدل طراحي شده مدنظر است: هدف اول كاهش درد و فشار وارده به اعضاي بدن ميباشد و هدف دوم تقويت ارزشهاي انساني مطلوب ازجمله ايمني، كاهش تنش و رضايت شغلي است. بهعبارتيديگر هدف از اجراي اين طرح، طراحي دستگاهي مناسب براي تكنسينها و متخصصان حوزه خودروهاي سنگين ميباشد.
پمپ غلتشي خارج از مركز امروزه بسياري از پمپهاي مورد استفاده در كشاورزي و صنعت توان مصرفي زيادي را از مولد قدرت خود دريافت و موجب افزايش آلاينده هاي زيست محيطي مي گردند و به دليل اصطكاك زياد عمر مفيد كاري آنها كم بوده و هزينه نگهداري و تعميرات بالايي خواهند داشت. در اين اختراع با هدف كاهش استهلاك، هزينه ها و آلاينده هاي زيست محيطي و افزايش بازده پمپ هاي كاربردي، پمپ غلتشي خارج از مركز طراحي گرديد. نحوه عملكرد پمپ غلتشي خارج از مركز به اين صورت مي باشد كه با حركت رينگ دوراني (بلبرينگ غلتشي) به صورت خارج از مركز با ايجاد خلاء، سيال از ورودي مكيده شده و به سيلندر وارد مي شود در ادامه حركت دوراني رينگ به صورت خارج از مركز، سيال تحت فشار قرار گرفته و به سمت خروجي حركت مي كند و با فشار به سمت بيرون دهش مي گردد. دو قسمت مكش و دهش به وسيله قطعه آب بندي كه تحت فشار فنر مي باشد آب بندي شده و عمليات مكش و دهش به صورت همزمان انجام مي شود. اين پمپ براي فشار كاري متوسط و دبي هاي متوسط با توجه به سايز توليدي آنها مي تواند مورد استفاده قرار گيرد .
مشكلاتي چون هزينه خريد و هزينه بالاي تعميرات كولرهاي گازي، غير قابلتحمل بودن گرما پس از قطعي برق مخصوصاً در مناطق جنوبي كشور، قطعيهاي مكرر برق در تابستانها و مخصوصاً تابستان سال 1400، هزينههاي بالا (حدود 600 هزار يورو براي ايجاد هر مگاوات ظرفيت نيروگاهي) و همچنين پروسه زمانبر ساخت نيروگاههاي جديد براي رفع مشكلات مذكور، از انگيزههاي اختراع حاضر هستند. مهمترين هدف اين اختراع استفاده از منابع عظيم گاز كشور براي ايجاد تهويه مطبوع در ساختمانها ميباشد كه باعث عدم نياز به ساخت نيروگاهها و صرفهجويي در زمان و هزينههاي ساخت و همچنين عدم قطعي برق (در صورت استفاده از اين كولرها در كل كشور) و كاهش هزينههاي مصرف برق در ساختمانهاي مسكوني، اداري و تجاري ميشود.
قايق كاياك داراي موتور براي تمرين در استخر به صورت پرتابل و قابل حمل مي باشد كه قابليت تمرين براي قايقرانان در فضاي داخل استخر را فراهم مي كند و قابليت اندازه گيري سرعت، مسافت، كالري مصرفي و تعداد ضربان قلب را هنگام و پس از تمرين را فراهم مي نمايد. كه اجزاي قايق شامل بدنه قايق كاياك به طول 520 سانتيمتر، موتور نصب شده بر روي قايق، دو عدد لوله راهنما به همراه دو عدد سيم بكسل در دو طرق قايق، يك عدد پروانه، يك عدد پارو مجهز به حس گر و كليد افزايش و كاهش سرعت، دو عدد ضربه گير و يك صفحه نمايش گر مي باشد. براي شروع تمرين فرد در داخل يك استخر كه حداقل داراي 14 متر طول و 6 متر عرض باشد در قسمت وسط استخر بر روي قايق مستقر مي شود و پس از تنظيم سرعت دلخواه موتور قايق را از طريق دكمه اي كه در وسط پارو تعبيه شده روشن مي نمايد سپس با روشن نمودن موتور قايق، نيروي موتور به پروانه منتقل مي شود و به كمك پروانه، قايق با سرعت تنظيمي برخلاف مسير قايقران در داخل استخر از مركز استخر به سمت انتهاي استخر شروع به حركت مي نمايد كه اين حركت توسط سيم بكسل هدايت مي شود تا قايق از مسير خود منحرف نشود. با حركت قايق بر خلاف مسير قايقران به سمت انتهاي استخر، قايقران شروع به پارو زدن متناسب با سرعت تنظيمي مي نمايد به طوري كه از حركت رو به عقب قايق براي رسيدن آن به انتهاي استخر جلوگيري نمايد. قايقران مي تواند سرعت حركت قايق به سمت انتهاي استخر را با دكمه هاي تعبيه شده در دو سمت پارو تنظيم نمايد. به طوري كه اگر سرعت حركت قايق كم بود و شدت پارو زدن زياد بود و قايقران به سمت جلوي استخر پيشروي داشت، قايقران مي تواند سرعت موتور را با فشردن دكمه مثبت افزايش دهد تا به ضربه گير جلوي استخر نزديك نشود اما چنانچه قايقران خسته شد يا سرعت موتور بيش از توانايي قايقران براي پارو زدن بود مي تواند براي جلوگيري از برخورد قايق با ضربه گير انتهاي استخر، سرعت موتور را با فشردن دكمه منفي كاهش دهد. همزمان با پارو زدن قايقران در صفحه نمايشگر روبروي وي بازخورد همزمان در مورد سرعت حركت، مسافت طي شده، كالري مصرفي و ضربان قلب نمايش داده مي شود. براي جلوگيري از برخورد قايق با بدنه استخر دو عدد ضربه گير در ابتدا و انتهاي استخر تعبيه شده است
دستگاه بهينه و راندمان بالاي توليد سوخت هيدروژن در مقياس صنعتي طرحي نوين مي¬باشد كه در جهت توليد سوخت پاك و ارزان با راندمان بالا مي¬باشد. استفاده از سوخت¬هاي پاك امروزه با توجه به مشكلات زيست محيطي و كاهش سوخت¬هاي فسيلي از اهميت بالايي برخوردار است و لذا اين نياز وجود دارد كه توليد سوخت ارزان و پاك براي استفاده در وسايل نقليه و تجهيزات مختلف صنعتي بكار گرفته شود. در اين طرح دستگاهي طراحي و ساخته شد كه قادر است با جايگيري كم و با هزينه پايين، بالاترين راندمان را فراهم سازد. نوآوري اين دستگاه در طراحي و قرارگيري صفحات الكتروليت و راكتورهاي آ¬ن¬ها و همچنين بكارگيري درصد بهينه از محلول الكتروليت بر روي اين دستگاه در جهت توليد حداكثر هيدروژن در مقياس بالا مي¬باشد. اين دستگاه شامل: سه راكتور يك ليتري مجهز به صفحات استيلي (L شكل)، منبع باطري، مخزن اوليه تغذيه محلول الكتروليت (0.9 درصد هيدروكسيد سديم)، نمايشگر آمپر و ولتاژ و ترانس و فيلتر كربني و لوله¬هاي اتصال و سيم¬هاي اتصال و شير قطع و وصل مي¬باشد؛ كه با استفاده از محلول با درصد بهينه تنظيم شده قادر است با كمترين مصرف ميزان جريان الكتريسيته به توليد مقدار بالايي هيدروژن منجر گردد؛ به طوري كه اين ميزان توليد مي¬تواند بازده توليد هيدروژن را تا نزديك 58% بالا ببرد كه لذا اين ميزان در مقايسه با موارد مشابه چشمگير است. استفاده از اين سوخت هيدروژني در مقياس تجاري و صنعتي تنها با قرار دادن و نصب دستگاه بر تجهيزات مذكور ميسر مي¬گردد و نياز به تغيير ساختار ندارد. اين دستگاه قابليت استفاده در وسايل نقليه و همچنين دستگاه¬هاي صنعتي برش فلزات را دارد و با هزينه اوليه پايين و سرويس و نگهداري كم مي¬تواند در جهت كاهش آلايندگي و كاهش وابستگي به سوخت¬هاي فسيلي پايان¬پذير بكار گرفته شود.
اختراع حاضر عملگر هوشمند پنجره (دريچه) است كه قابليت نصب بر روي فريمهاي مختلف را دارا ميباشد. بعلت مكانيزم انتخابي در عملگر، امكان نصب آن بر روي فريم ثابت با سرعت و سهولت قابل انجام است. همچنين با توجه به استفاده از زنجير با هندسه خاص در عملگر، قابليت مانور در باز و بست پنجره به طور مطلوب فراهم ميشود. از سويي با بكارگيري حسگرهاي مناسب، امكان فعالسازي عملگر با سناريوهاي كاري مختلف و براساس نياز در راستاي هوشمندسازي وجود دارد. همچنين اختراع حاضر قابليت فعالسازي توسط ريموت، كليد لمسي، كنترل واي فاي و اينترنت (موبايل، تبلت، كامپيوتر) و سرويس پيام كوتاه را دارا ميباشد. اين اختراع قابليت بكارگيري در سيستم مديريت ساختمان را به صورت يكپارچه و به صورت مستقل دارا ميباشد. جهت افزايش اطمينان عملكردي عملگر، از حسگرهاي حدي و قيدهاي مكانيكي نيز استفاده شده است. همچنين مكانيزم حاضر به گونهاي طراحي شده است تا در صورت اختلال در سيستم الكترونيك امكان باز و بست پنجره به صورت دستي وجود داشته باشد.
موارد یافت شده: 8