لیست اختراعات با مالکیت دانشگاه دولتي دانشگاه فردوسي مشهد
3 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ اظهارنامه: 1398/01/19
تاریخ ثبت: 1398/12/27
خلاصه اختراع:

اختراع حاضر مربوط به فوتوراكتور غشايي جهت تصفيه آب‌هاي آلوده، علل خصوص آب هاي حاوي آلاينده هاي ميكروبي مي-باشد. آلاينده‌هاي شيميايي و ميكروبي دو دسته ي مهم از آلاينده‌هاي آبي محسوب مي‌گردند. تخليه جريانهاي آبي حاوي اين آلايندهها به محيط‌زيست و يا استفاده مجدد از آن‌ها به دليل تأثيرات منفي بر سلامت انسان و محيط‌زيست بايد با احتياط صورت گيرد. امروزه از روش‌هاي تصفيه گوناگوني براي حذف آلاينده¬هاي شيميايي و ميكروبي استفاده مي‌گردد كه به دليل استفاده از افزودني¬هاي شيميايي گوناگون و يا زمان زياد و هزينه‌ي بالاي نصب آن‌ها، ما را به‌سوي فرايندهاي جديد سوق مي‌دهند؛ لذا تجهيز حاضر با عملكرد بالا طراحي و پيشنهاد گرديده است. اين فوتوراكتور غشايي قابليت تجهيز به انواع منابع امواج الكترومغناطيسي (UV، LED، UV-LED) غوطه ور به‌عنوان عامل تأمين امواج الكترومغناطيس طراحي گرديده كه قابل‌استفاده در تصفيه انواع آب‌هاي آلوده به آلاينده‌هاي ميكروبي و شيميايي است. تجهيز فوتوراكتور غشايي متشكل از يك پيش تصفيه جهت رساندن آب به كيفيت مناسب و يك غشاي سراميكي و يك لامپ ماوراي بنفش به‌صورت هم‌مركز است. عملكرد تجهيز حاضر بدين گونه است كه غشاي سراميكي بعد از به تله انداختن آلاينده‌هاي ميكروبي و تغليظ كننده مواد شيميايي در سطح غشا، امواج ماوراي بنفش با تابش مستمر باعث تخريب و تجزيه‌ي آن‌ها مي‌گردد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/06/05
تاریخ ثبت: 1393/01/26
خلاصه اختراع:

خلاصه توصيف براي بررسي رفتار حشرات نسبت به بو و رايحه (كايرومون، فرمون، اسانس و...) ايجاد شده توسط گياهان يا ميزبان از آزمايشات بويايي¬سنجي استفاده مي‌كنند. اين اطلاعات كاربردهاي زيادي در زمينه كنترل آفات مهم كشاورزي و پي بردن به نحوه ارتباطات شيميايي بين جانوران در طبيعت دارد. براي انجام اين آزمايش از دستگاهي به نام الفكتومتر استفاده مي‌شود كه در آن فرد محقق بايد به صورت دستي تمام مراحل آزمايش را انجام دهد و از طرفي براي اطمينان از صحت آزمايش اين كار بايد چندين بار انجام شود و اين امر مستلزم صرف ساعت‌ها وقت و انرژي مي‌باشد. از طرفي اين دستگاه به دليل ساخته شدن از شيشه از قيمت بالايي برخوردار بوده و بسيار شكننده است. در الفكتومتر اتوماتيك با استفاده از پرتوهاي مادون قرمز براي شمارش موجودات زنده عبوري از بازوهاي دستگاه امكان انجام آزمايش بدون حضور دائمي پژوهشگر با دقت و سهولت بالايي وجود دارد. از طرفي در اين دستگاه از مواد پلاستيكي (پلكسي گلاس) بجاي شيشه استفاده شده كه علاوه بر مقاومت بالا در برابر شكنندگي نسبت به شيشه، هزينه بسيار پايين‌تري براي تهيه آن صرف مي‌شود. اين دستگاه مي‌تواند به عنوان يكي از تجهيزات تخصصي آزمايشگاه¬هاي رفتارشناسي در تمامي ايران مورد استفاده قرار گيرد و به دليل قيمت مناسب مي‌تواند زمينه تحقيقات جديدي را در بسياري از دانشگاه¬هاي كشور ايجاد نمايد.

تاریخ اظهارنامه: 1400/11/18
تاریخ ثبت: 1401/11/19
خلاصه اختراع:

تقريبا تمام سلول‏هاي زنده (به منظور ارتباطات هر چه بيشتر) انواعي از وزيكول‏هاي خارج سلولي با نام اگزوزوم را توليد مي‎كنند كه حاوي اطلاعات سودمندي در زمينه‏هاي مختلفي هم‏چون پيشگيري، تشخيص و درمان بيماري‏ها مي‎باشند. جداسازي، خالص سازي و مطالعه دقيق اگزوزوم‎ها به واسطه اندازه كوچك‏شان (200-30 نانومتر) همواره يكي از چالش‏هاي پيش روي محققان بوده و روش‎هاي مرسوم استخراج اغلب زمانبر، طاقت فرسا، پرهزينه و با بازدهي پاييني همراه بوده است. از اين رو، دستگاهي (شكل 1) معرفي گرديده داراي دو محفظه (يك محفظه براي نمونه‏هاي زيستي و ديگري محلول شست و شوي)، با قابليت استخراج، تخليص و تغليظ اگزوزوم، كه با نيروي حاصل از فشار گاز نيتروژن طي روش مبتني بر فيلتراسيون قادر خواهد بود استخراج اگزوزوم را در حجم بالا، زمان كوتاه، بدون حضور مواد افزوزدني، به شكل خالص، پر بازده، استريل، بدون نياز به دانش/مهارت تخصصي، ارزان قيمت و در حجم دلخواه انجام دهد.Design and construction of a filtration-based device for exosome isolation from biological samples

موارد یافت شده: 3