لیست اختراعات با مالکیت
دانشگاه مرکز آموزش عالی کاشمر
2 عدد
از آن جايي كه دانه كينوا به عنوان يك ماده غذايي پر ارزش محسوب مي شود، كشورها به دنبال پوست گيري هرچه راحت تر اين دانه مي بشاند. پوست گيري دانه كينوا كار بسيار مشكلي است و بايد در پوست گيري كامل اين دانه دقت شود، نمونه هاي پيشين مشكلاتي از جمله پوست نگرفتن كامل دانه، خرد شدن دانه در حين پوست گيري، غير بهداشتي بودن فرايند پوست گيري، مصرف زياد آب و.... داشته اند. اساس كار اين اختراع پوست گيري دانه كينوا به روش خشك بدون حضور آب مي باشد، بدين صورت كه از دو دسته فرچه كه در قسمت بالايي و پاييني تعبيه شده اند. فرچه هاي قسمت بالايي وظيفه عمل پوست گيري دانه كينوا كه از جنس سيمي بوده و قسمت پاييني وظيفه عمل جلا دادن دانه به وسيله يك فرچه مويي سيليكوني را برعهده دارد. همچنين اين دستگاه از يك بخش الكترونيكي به منظور كنترل مكانيزم هاي حركتي استفاده شده است.
در حال حاضر، در فرآيند تبديل انگور به كشمش، براي آب گيري كشمش از روش آبگيري سطلي استفاده مي شود كه علاوه بر ايجاد افت كيفيت، با اتلاف آب و انرژي و هزينه هاي نيروي انساني همراه است. در اين فرآيند نمي تواند تمام آب روي سطح كشمش گرفته شود، بلكه تنها مي تواند درصد كمي از اين آب از بين برود. اين امر باعث مي شود كشمش ها با درصد بالاي آب، وارد خشك كن شده و در آن جا زمان زيادي براي تبخير آب كشمش صرف شود و زمان خشك شدن طولاني گردد. در اختراع دستگاه تمام اتوماتيك آب گير كشمش، با ايجاد فرآيندي جديد، كشمش در حالي وارد خشك كن مي شود كه تنها 10 درصد رطوبت دارد، در نتيجه زمان خشك شدن آن بسيار كوتاه تر از قبل مي شود كه اين امر، هم باعث كاهش مصرف انرژي حرارتي در خشك كن و هم سبب افزايش ظرفيت خشك كردن شده و كاهش اتلاف آب و هزينه هاي نيروي انساني و سرعت بيشتر استحصال را در پي دارد.
موارد یافت شده: 2